TV2:n lokakuussa alkavan Villi Kortti -ohjelman vakiokasvo Essi Héllen ei voinut tiistaina vielä kommentoida, nähdäänkö hänet tulevalla Putous-kaudella. Ohjelman esiintyjäkaarti julkistetaan keskiviikkona. Kuva: Jonna Öhrnberg
TV2:n lokakuussa alkavan Villi Kortti -ohjelman vakiokasvo Essi Héllen ei voinut tiistaina vielä kommentoida, nähdäänkö hänet tulevalla Putous-kaudella. Ohjelman esiintyjäkaarti julkistetaan keskiviikkona. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putouksesta tuttu näyttelijä haluaa olla esimerkki siitä, ettei elinikäisen sairauden tarvitse rajoittaa elämää.

Putouksestakin tuttu näyttelijä Essi Hellén, 27, puhuu elinikäisestä sairaudestaan Inhimillinen tekijä -ohjelmassa marraskuussa. Essillä todettiin ykköstyypin diabetes 18-vuotiaana.

– Osallistuin Inhimilliseen tekijään, koska haluan rohkaista ihmisiä, varsinkin nuoria ja lapsia, jotka painivat saman sairauden kanssa. Sen kanssa pystyy elämään vallan mainiosti ja tekemään epäsäännöllistäkin duunia, hän sanoo.

Essi haluaa kertoa esimerkin siitä, ettei sairaus rajoita hänen elämäänsä. Hyvää ruokaa rakastava Essi on ollut absolutisti kolmen vuoden ajan, tosin ei pelkästään sairautensa vuoksi. 

– Lähdin 21-vuotiaana yksin interreilaamaan. Matkustin kuukauden Saksasta Ranskaan ja Espanjaan. Kun on lääkkeet mukana ja huolehtii itsestään, niin kaikki menee hyvin. Tarvitsen välillä yksinoloa ja rakastan yksin matkustelua, hän kertoi.

Paljon aikaa perheelle

Viime ajat Essi on viettänyt enimmäkseen perheen parissa. Essillä ja hänen näyttelijäpuolisollaan Mikko Virtasella on parivuotias tytär. 

– Halusin rauhoittaa elämäni kevään ja kesän hektisen Putous-rupeaman jälkeen ja viettää aikaa lapsen kanssa. Miehelläni oli kiinnitys teatteriin Göteborgissa, joten läsnäoloani kotona kaivattiin kipeästi, myös Göteborgissa kuukauden verran asunut Essi kertoo.

Perhe vietti kesälomaa muun muassa uutta asuntoaan remontoiden, mutta nyt on aika palata sorvin ääreen. Essi nähdään TV2:n uudessa Villi Kortti -paneelishow'ssa, joka alkaa lokakuussa.

– Kahden freelancerin pikkulapsiarki on välillä haastavaa ja vaatii kompromisseja, hän pohti.

 Essi myöntää, että näyttelijän ammatti on minäkeskeistä hommaa. Perhe tulee kuitenkin kaikessa edellä.

– Työ ei ole elämän tarkoitus, vaikka se on minulle intohimo ja tärkeä osa identiteettiäni. Perhe on kuitenkin tärkein, hän painotti.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...