TV2:n lokakuussa alkavan Villi Kortti -ohjelman vakiokasvo Essi Héllen ei voinut tiistaina vielä kommentoida, nähdäänkö hänet tulevalla Putous-kaudella. Ohjelman esiintyjäkaarti julkistetaan keskiviikkona. Kuva: Jonna Öhrnberg
TV2:n lokakuussa alkavan Villi Kortti -ohjelman vakiokasvo Essi Héllen ei voinut tiistaina vielä kommentoida, nähdäänkö hänet tulevalla Putous-kaudella. Ohjelman esiintyjäkaarti julkistetaan keskiviikkona. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putouksesta tuttu näyttelijä haluaa olla esimerkki siitä, ettei elinikäisen sairauden tarvitse rajoittaa elämää.

Putouksestakin tuttu näyttelijä Essi Hellén, 27, puhuu elinikäisestä sairaudestaan Inhimillinen tekijä -ohjelmassa marraskuussa. Essillä todettiin ykköstyypin diabetes 18-vuotiaana.

– Osallistuin Inhimilliseen tekijään, koska haluan rohkaista ihmisiä, varsinkin nuoria ja lapsia, jotka painivat saman sairauden kanssa. Sen kanssa pystyy elämään vallan mainiosti ja tekemään epäsäännöllistäkin duunia, hän sanoo.

Essi haluaa kertoa esimerkin siitä, ettei sairaus rajoita hänen elämäänsä. Hyvää ruokaa rakastava Essi on ollut absolutisti kolmen vuoden ajan, tosin ei pelkästään sairautensa vuoksi. 

– Lähdin 21-vuotiaana yksin interreilaamaan. Matkustin kuukauden Saksasta Ranskaan ja Espanjaan. Kun on lääkkeet mukana ja huolehtii itsestään, niin kaikki menee hyvin. Tarvitsen välillä yksinoloa ja rakastan yksin matkustelua, hän kertoi.

Paljon aikaa perheelle

Viime ajat Essi on viettänyt enimmäkseen perheen parissa. Essillä ja hänen näyttelijäpuolisollaan Mikko Virtasella on parivuotias tytär. 

– Halusin rauhoittaa elämäni kevään ja kesän hektisen Putous-rupeaman jälkeen ja viettää aikaa lapsen kanssa. Miehelläni oli kiinnitys teatteriin Göteborgissa, joten läsnäoloani kotona kaivattiin kipeästi, myös Göteborgissa kuukauden verran asunut Essi kertoo.

Perhe vietti kesälomaa muun muassa uutta asuntoaan remontoiden, mutta nyt on aika palata sorvin ääreen. Essi nähdään TV2:n uudessa Villi Kortti -paneelishow'ssa, joka alkaa lokakuussa.

– Kahden freelancerin pikkulapsiarki on välillä haastavaa ja vaatii kompromisseja, hän pohti.

 Essi myöntää, että näyttelijän ammatti on minäkeskeistä hommaa. Perhe tulee kuitenkin kaikessa edellä.

– Työ ei ole elämän tarkoitus, vaikka se on minulle intohimo ja tärkeä osa identiteettiäni. Perhe on kuitenkin tärkein, hän painotti.