Me Naisten uuden jatkiksen kirjoittaja Taina Latvala, 29, palasi englantilaisessa elokuvakoulussa pohjalaisille juurilleen.

Miten syntyi Elämäni ensi-ilta -jatkiksen juoni?
Kehittelin tarinan alun perin elokuvakoulussa Manchesterissä. Dialogi muuttui huomattavasti, kun kieli vaihtui suomeen. Halusin kokeilla klassista Hollywood-kaavaa, jonka eri elementtien olisi tarkoitus pitää katsoja, tässä tapauksessa lukija, tiukasti otteessaan.

Synnyit Lapualla. Näkyykö kotiseutusikirjoittamisessasi?
Minulla on vahva Pohjanmaa-buumi päällä – selkeästi jonkinlainen henkinen paluu juurille! Jatkis sijoittuu kotiseudulleni, ja tulevassa Välimatka-romaanissani ikänsä Pohjanmaalla asuneet äiti ja tytär lähtevät ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen kahdestaan. Teneriffalla he joutuvat kohtaamaan itsensä ja toisensa uudessa valossa. Tekstiä värittää verevä pohjalainen murre, joka osaltaan tuo tarinaan huumoria.

Olet työskennellyt toimittajana muun muassa Me Naisissa. Olet myös kirjoittanut kaksi kirjaa, ja nyt viimeistelet elokuvakäsikirjoittamisen opintoja. Pidätkö enemmän faktasta vai fiktiosta?
Olen yhä enemmän omistautunut fiktiolle, koko ajan tulee lisää innostavia kirjoitusprojekteja. Vaikka eihän faktaa ja fiktiota voi toisistaan täysin erottaa. Hyvän tarinan alkusysäyksenä voi olla jokin tosielämän sattumus.

Olet mukana naistenpäivänä ilmestyvässä antologiassa Pimppini on valloillaan (toim. Katja Kettu), jonka tekstit käsittelevät naisiin kohdistuvaa seksuaalista vallankäyttöä.
Aihe on tärkeä, sillä seksuaalista vallankäyttöä esiintyy niin monella eri asteella, ja jokaisella naisella on varmasti aiheesta jotakin sanottavaa. Antologian jokainen osio alkaa tutkijan esseellä, jota seuraavat tutkijan aiheeseen liittyvät novellit ja lyriikat. Mukana on erinomaisia tekijöitä. Odotan jo kovasti naistenpäivää ja kirjan julkaisua!

Pimppini on valloillaan ilmestyy 8.3. ja Välimatka elokuussa. Jatkokertomus Elämäni ensi-ilta on luettavissa jatkisarkistossa.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.