Suvi Teräsniska on valmis vaihtamaan keikkarumban hetkeksi kotielämään. Kuva: Jouni Harala
Suvi Teräsniska on valmis vaihtamaan keikkarumban hetkeksi kotielämään. Kuva: Jouni Harala

Laulaja Suvi Teräsniska ei ole halunnut ottaa etukäteen selvää alkuvuonna syntyvän lapsensa sukupuolesta.

Laulaja Suvi Teräsniska, 25, saa esikoisensa ensi vuoden alkupuolella. Vuoden loppuun asti Suvin pitää kiireisenä keikka-arki, jonka jälkeen hän jää pidemmälle tauolle. Raskaus ei ainakaan vielä ole hidastanut Suvin työtahtia.

– Tähän asti kaikki on mennyt leppoisasti. Alkuraskaudessa oloni oli kaiken aikaa tosi uupunut, mutta nyt on taas hyvä fiilis. Väsymystä ei ole ollut moniin viikkoihin, Suvi kertoo.

Viime viikolla alkoi Suvin Pohjantuuli-konserttisalikiertue, joka jatkuu marraskuun lopussa Joulun henki -kirkkokiertueella. Suvi keikkailee myös Yö-yhtyeen kanssa Suviyö Itämerellä -laivakeikoilla 4.–6. joulukuuta. Vaikkei lepohetkiä juuri jää, kiire ei pelota Suvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihan hyvin jaksan. Onneksi konserttisali- ja kirkkokeikat alkavat peruskeikkoja huomattavasti aiemmin, joten en joudu väkisin valvomaan myöhään. Keikat ovat ohi viimeistään iltakymmeneltä, jonka jälkeen menen melko nopeasti nukkumaan. Nukkuminen onkin ihana asia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuleva vauva-arki ja mahdolliset yövalvomiset eivät toistaiseksi pelota Suvia. Neuvoja ja vinkkejä tosin satelee ympäriltä, ja fanitkin ovat neuvoneet Suvia syömään ruuan lämpimänä vielä, kun hän voi.

– Toivottavasti lapsi perii äitinsä unenlahjat, niin hän ainakin nukkuisi hyvin.

Ei tietoa sukupuolesta

Suvi ja aviomies Simo Aalto menivät naimisiin tämän vuoden elokuussa. Simo on viime vuodet työskennellyt valo- ja ääniteknikkona Suvin bändissä, mutta vaimonsa äitiysloman ajan hän tekee freelancerin töitä muualla.

Vanhemmat eivät ole halunneet etukäteen ottaa selvää tulevan lapsen sukupuolesta.

– Emme tiedä lapsen sukupuolta, eikä minulla ole ollut tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Tulee kumpi tulee, kunhan on terve, Suvi toivoo.

Suvi oli pohtinut keikkataukoa jo ennen kuin lapsi ilmoitti tulostaan. Hän on tehnyt töitä seitsemän vuotta putkeen ja alkoi viime vuoden puolella ajatella, että tauko voisi tehdä hyvää.

– Olen pitkään ollut työorientoitunut. Nyt minulla on halu irtautua hetkeksi keikkarumbasta ja oleskella kotona rauhassa. Vaikka tykkään reissaamisesta, olen myös kotihiiri. Lapsi ei sanellut taukoa, mutta sattui tulemaan hyvään saumaan.

”En aio painua maan alle”

Suvilla ei ole vielä tietoa keikkataukonsa pituudesta. Äitiyslomallakin hän olisi valmis tekemään yksittäisiä artistivierailuja esimerkiksi sinfoniaorkesterikeikoilla, jollaisia hän on tähänkin mennessä silloin tällöin tehnyt.

– En aio painua maan alle, vaikka kiertämisen hetkeksi jätänkin. Uutta levyä tulee varmaan suunniteltua jo äitiysloman aikana. Ensi vuosi tulee kuitenkin pääosin olemaan elämää perheen kanssa.

Suvin joululevy Joulun henki on juuri ilmestynyt.

Lue lisää:

Suvi Teräsniska raskaana: "Odotettavissa hormonimyrskyjä"

Suvi Teräsniska naimisiin: "Minulle on tärkeää, että miehelläni ei ole entisiä puolisoita"

Suvi Teräsniska ja Simo Aalto julkaisivat romanttisen hääkuvan

Sisältö jatkuu mainoksen alla