”Elämä olisi ihan kamalaa ilman rakkautta. Mutta vaikka minusta olisikin kiva sanoa, että olen romantikko, olen varmaan kaikkien ystävieni mielestä hyvin karkea realisti”, Krista sanoo. Kuva: Jouni Harala
”Elämä olisi ihan kamalaa ilman rakkautta. Mutta vaikka minusta olisikin kiva sanoa, että olen romantikko, olen varmaan kaikkien ystävieni mielestä hyvin karkea realisti”, Krista sanoo. Kuva: Jouni Harala

Työ oman puolison ohjauksessa laittoi Krista Kososen koville Kätilö-elokuvassa. Syksyn aikana hän ja Antti Jokinen saavat lapsen. – Äitiydestä tiedän vain sen, etten tiedä mitään, Krista sanoo.

Näyttelijä Krista Kososen, 32, tekee elämänsä toistaiseksi suurimman leffaroolin pian ensi-iltansa saavassa Kätilö-elokuvassa. Leffa perustuu Katja Ketun samannimiseen romaaniin, ja sen on ohjannut Kristan puoliso ja tulevan lapsen isä Antti Jokinen.

Oman puolison ohjauksessa työskentelyssä on Kristan mielestä paljon plussia ja jonkin verran miinuksia.

– Oli hirveästi hyötyä siitä, että asuin ohjaajan kanssa samassa kämpässä, eikä kukaan alkanut laskuttaa aina, kun puhuimme työstä olkkarin pöydän ääressä, Krista kertoo leffaan valmistautumisesta.

Kätilö-elokuvaa onkin tehty hartaasti, pitkään ja paneutuen. Kristan elämässä työ on ollut läsnä kolmisen vuotta, ohjaajapuolison elämässä vielä paljon pidempään. Sinä aikana Lapin sota luikerteli vaivihkaa pariskunnan arkeen.

– Kotimme oli kuin sellainen sarjamurhaajan kämppä, joka löydetään rikosleffan lopussa. Seinät olivat täynnä keskitysleirikuvia, nuolia ja A3-arkkeja täynnä pientä tekstiä. Vankileirikirjoja lojui ympäri kämppää, Krista kuvailee.

Roolit eivät mene sekaisin

Näyttelijä-ohjaajapari tapasi kolme vuotta sitten, kun Krista näytteli Antin edellisessä suuressa elokuvassa Puhdistus.

Krista pitää vahvojen ohjaajien alaisuudessa työskentelystä.

– Ei tulisi mieleenkään vaatia erityiskohtelua omalta mieheltä. Päinvastoin. En antaisi ikinä itselleni sellaista käytöstä anteeksi. En ylipäänsä voi sietää valittamista, en varsinkaan omasta suustani, Krista sanoo.

Koska Antti tuntee Kristan niin hyvin, uskalsi hän myös vaatia tältä paljon.

– Oman puolison kanssa työskennellessäni olin haavoittuvampi kuin muulloin, hän sanoo.

– Minulla ei koskaan ole ollut yhtä huono itsetunto kuin tämän produktion kanssa. Siihen sekoittui kelpaanko-ajatuksia ihan eri tavalla kuin yleensä.

Hyvä, turvallinen ja rakastava

Kristan esikoinen syntyy muutaman kuukauden päästä syksyllä, mutta näyttelijä vaikuttaa suhtautuvan äitiyteen rennosti.

– En yhtään tiedä, mitä odottaa. Äitiys tuntuu minusta isolta asialta, muttei siihen osaa etukäteen varautua. Tiedän vain se, etten tiedä mitään. Mutta totta kai haluaisin olla hyvä, turvallinen ja rakastava äiti.

Työbreikkinä Krista ei äitiyslomaa kuitenkaan pidä. Eikä hän ole miettinyt, miten vanhemmuus vaikuttaa tuleviin töihin. Freelancerina Krista on tottunut epävarmaan oloon.

– Prioriteetit menevät kuitenkin niin, että lapsi on paljon suurempi asia kuin mikään työ.

Mitä Krista ajattelee vauvafoorumien keskusteluista? Miltä tuntuu, kun roolia varten joutuu leikkaamaan tukkansa? Mitä asiaa Krista on kaivannut eniten raskautensa aikana? Lue lisää Me Naisten numerosta 34/2015.

Lisää aiheesta:

Elokuvaohjaaja Antti Jokinen: ”Jäin Suomeen Kristan takia”

Nöyrä ja vähän ehdoton Krista Kosonen

Kätilö – raju ja raadollinen kertomus sodasta

 

Krista Kosonen

Näyttelijä syntyi 28.5.1983 Espoossa. Asuu Helsingissä ohjaaja Antti Jokisen ja koiran kanssa.

Näytellyt muun muassa venäläisen Andriy Zholdakin ohjaamassa Anna Kareninassa ja Vanja-Enossa sekä elokuvissa Suden vuosi, Syvälle salattu ja Puhdistus.

Televisiorooleja sarjoissa Uutishuone, Toisen kanssa, Putous ja Kingi.

Kätilön ensi-ilta 4.9.­

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.