Ohjaaja Kari Heiskanen ja näyttelijä Anna-Maija Tuokko aikoivat tanssia koko illan. ”Raskaus ei haittaa, kunhan pidän pientä taukoa välillä”, esikoistaan odottava Anna-Maija sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Ohjaaja Kari Heiskanen ja näyttelijä Anna-Maija Tuokko aikoivat tanssia koko illan. ”Raskaus ei haittaa, kunhan pidän pientä taukoa välillä”, esikoistaan odottava Anna-Maija sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Ohjaaja Kari Heiskasen näyttelijäpuoliso Anna-Maija Tuokko oli Linnan upeimpia vieraita Teemu Muurimäen sähkönsinisessä puvussa. ”Raskaus on iloinen asia. En halunnut ylleni äitiysmekkoa.”

Ohjaaja Kari Heiskanen, 59, asteli Linnaan näyttelijäpuolisonsa Anna-Maija Tuokon, 33, kanssa. Anna-Maija odottaa parin esikoislasta.

Taiteilijapari on pitänyt julkisuudessa matalaa profiilia, ja vauvavatsa paljastuikin vasta punaisella matolla, kun Anna-Maija asteli kättelemään presidenttiparia.

– Raskaus on mennyt hienosti. Laskettu aika on keväällä. Olen voinut todella hyvin. Olen kuullut ystäviltäni muunkinlaisia raskaustarinoita, joten olen iloinen, että olen päässyt helpolla, hän sanoi.

Näyttelijä käänsi katseita Teemu Muurimäen modernilla, sähkönsinisellä asulla.

– Kävimme katsomassa yhdessä kangasta ja ihastuin väriin heti. Sininen sopii myös illan itsenäisyysteemaan. Vaikka vatsani on kasvanut, en halunnut lähteä äitiysmekkolinjalle. Raskaus on iloinen asia, josta pitää olla ylpeä. Pukuni saa korostaa sitä.

Anna-Maija juhli Linnassa ensimmäistä kertaa. Kari on ollut humussa mukana aiemminkin.

– Seuraavaksi menemme tanssimaan. Kari on parhaista parhain viejä, Anna-Maija totesi.

Kari myönsikin olevansa innokas tanssija.

– Paras krediitti, minne minua on pyydetty, oli Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ensimmäiselle kaudelle. Työt estivät osallistumisen. Sen jälkeen ei ole puhelin soinut. Tanssi on ollut vahvasti läsnä myös kaikissa näytelmissäni, ohjaaja myhäili.

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Kahdeksan naista kertoo CNN:n artikkelissa Morgan Freemanin kosketelleen heitä ja kommentoineen heidän ulkonäköään. Freeman pahoittelee tapahtunutta. 

Hollywood-tähti toisensa jälkeen on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä. Tällä kertaa epämiellyttäviä asioita kerrotaan näyttelijä Morgan Freemanista, 80. 

Kahdeksan naista kertoo uutiskanava CNN:n verkkojutussa, että Freeman on käyttäytynyt heitä kohtaan sopimattomasti tai häirinnyt heitä. CNN haastatteli myös kahdeksaa muuta ihmistä, jotka eivät ole joutuneet häiritsevän käytöksen kohteiksi, mutta ovat todistaneet sitä. 

Haastateltavien mukaan Freeman on muun muassa kosketellut heitä vastoin heidän tahtoaan, tuijottanut heitä häiritsevästi ja kommentoinut toistuvasti heidän ulkonäköään ja vaatteitaan.

Syytökset koskevat ainakin elokuvien Tyylikäs lähtö (kuvattu 2015) ja Suuri puhallus (kuvattu 2012) kuvauksia. Haastateltavat kertoivat välttäneensä esimerkiksi ihonmyötäisiä vaatteita välttyäkseen Freemanin epämiellyttävältä huomiolta. Kaikki eivät olleet kertoneet tapahtuneista asioista eteenpäin, koska pelkäsivät työnsä puolesta. 

”Se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

CNN:n artikkelin julkaisun jälkeen Morgan Freeman julkaisi tiedotteen, jossa pahoittelee tapahtunutta: ”Kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssani tietävät, etten ole sellainen, että loukkaisin ketään tarkoituksella tai tietoisesti tekisin kenenkään olon epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämiellyttäväksi tai kokeneet tulleensa kohdelluksi epäkunnioittavasti – se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

Selvitys Freemanin käytöksestä sai alkunsa, kun Freeman kommentoi Tyylikäs lähtö -elokuvan mediatilaisuudessa CNN:n toimittaja Chloe Melasin raskausvatsaa muun muassa sanomalla:

– Olisinpa tuolla!

Melas halusi selvittää, olivatko hänen Freemanilta saamansa kommentit vain yksittäistapaus. Kun CNN otti yhteyttä lukuisiin ihmisiin juttua varten, osalla oli vain myönteistä sanottavaa Freemanista, ja osa tiesi heti itse nimetä Freemanin, kun toimittaja kysyi häirinnästä kuvauksissa sanomatta, kenestä on kyse.