Kirjailija ja opiskelija Sarri Nironen, 23, haluaa olla hyvä kaikessa.

Kuva Panu Pälviä

Olet 22-vuotias kirjailija-filosofi. Aika huikeaa, eikö?
No tuota... teoreettisen filosofian opinnot ovat jääneet hieman paitsioon. Nyt kirjoittaminen kiinnostaa enemmän. Kirjoitan, koska minun on vaikea käsitellä asioita ilman, että pureudun niihin tosi syvälle. Kirjoittaessa se on mahdollista.
Esikoiskirjani tosin syntyi hieman pakottamalla, mutta halusin tulla kirjailijaksi nuorena. En osaa tehdä mitään muuta niin hyvin. Olen myös aika kunnianhimoinen. Haluan olla hyvä kaikessa mitä teen.

Missä muussa olet hyvä?
Olen tosi hyvä kokoamaan irtokarkkipusseja teemoittain! Niitä voi koota niin, että värit sopivat yhteen tai esimerkiksi leffan teemaan sopiviksi – Drive-elokuvaa katsoessani söin vain autokarkkeja.

Esikoiskirjasi Tähdenpeiton teksti on hyvin runollista. Miten löysit oman tyylisi?
Olen aina lukenut paljon runoja ja fanifiktiota, ja ne ovat vaikuttaneet kirjoittamiseeni. Osa rosoisuudesta on tarkoituksellista, mutta runollisuus tulee ehkä myös siitä, etten osaa pilkkusääntöjä. Se on tosi noloa. Lukiossa ne olivat vielä hallussa, mutta sen jälkeen olen kirjoittanut vain omia tekstejäni ja Facebook-päivityksiä. Toisaalta ihailen enemmän sitä, että osaa rakentaa draamaa ja herättää tunteita kuin käyttää kieltä taidokkaasti.

Oletko miettinyt, millainen kirjailijabrändisistäsi tulee?
En, mutta haluaisin olla kompromissiton. Haaveilen siitä, että voisin tehdä joko rehellistä chick litiä tai sitten jotain tosi vaikeaselkoista.
Nyt suunnittelen romaania ja kirjoitan novelleja, joihin yritän napsia vähän molemmista, mikä ei ole hyvä. En halua paljastaa vielä kovin paljoa, mutta olen miettinyt start up -yrittäjyyttä ja lukenut vuoden 1929 pörssiromahduksesta.

Tykkäät olla tekemättä mitään. Mitä teet, kun et tee mitään?
Olen kotona ja syön, luen, katson leffoja. Katsoin juuri elokuvan Julie & Julia. Innostuin ja ajattelin, että pitäisiköhän minunkin perustaa ruokablogi. Tykkään ruuanlaitosta, koska sen jälkeen saa syödä työnsä tuloksen. Luin juuri, että nykyään maailmassa käytetään ravintoon rahaa suhteessa tuloihin vähemmän kuin koskaan. Se on väärin.

Sarri Nironen

  • Kirjailija ja teoreettisen filosofian opiskelija.
  • Syntyi 15.8.1989 Helsingissä, jossa asuu edelleen.
  • Esikoisromaani Tähdenpeitto julkaistiin keväällä.
  • Harrastaa biisien kirjoittamista, bändissä soittamista, liikuntaa ja lukemista. "Viimeksi luin Haruki Murakamin kirjan Kafka rannalla. Annan sille kolme tähteä viidestä."

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.