"Koko viime vuoden olen ollut sumussa, joka helpottaa vasta nyt. Eikä se ole ollut helppoa. Se on ollut hirveää", Tuomas Enbuske kirjoittaa Vauva-lehdessä. Kuva Panu Pälviä
"Koko viime vuoden olen ollut sumussa, joka helpottaa vasta nyt. Eikä se ole ollut helppoa. Se on ollut hirveää", Tuomas Enbuske kirjoittaa Vauva-lehdessä. Kuva Panu Pälviä

Toimittaja Tuomas Enbuske sanoo, että jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, hän olisi nyt onnellinen perheenisä.

Toimittaja Tuomas Enbuske kertoo uusimman Vauva-lehden kolumnissaan rankasta vuodestaan.

– Elämäni viimeisin vuosi on ollut helvettiä, Tuomas kirjoittaa ja kertoo, että jos kaikki olisi mennyt, kuten hän suunnitteli, hän olisi nyt onnellinen espoolainen kahden pienen lapsen perheenisä.

Tuomas ja Hannah Norrena erosivat alkuvuodesta 2013. Heillä on kaksi pientä lasta: Elaisa ja Uno.

– Itsestäni riippumattomista syistä olen nyt kuitenkin helsinkiläinen yhteishuoltaja ja viikonloppuisä. Sen, mitä välissä tapahtui, paljastan vasta muistelmissani, sillä juristini kieltää puhumasta asiasta.

Keväällä Tuomas puhui erostaan Gloriassa ja silloin hän kertoi eron olleen parin yhteinen päätös. Nyt Tuomas painottaa, että ero ei liity hänen lapsiinsa, sukuunsa, perheeseensä eikä lasten äitiin. Tuomaksen mukaan hänellä ja Hannahilla on ollut koko ajan "loistavat välit".

Eron jälkeinen aika on tuntunut erityisen raskaalta, koska Tuomaksen elämä on aikaisemmin ollut yhtä onnenkantamoista. Hän on syntynyt vauraaseen perheeseen ja saanut aina kaiken, minkä on halunnut.

– Uskon silti, että parin vuoden päästä tästä kaikesta helvetistä nousee entistä vahvempi Tuomas.

Voit lukea Tuomaksen kolumnin kokonaisuudessaan Vauva-lehden numerosta 9/2013 tai Vauva.fi:n nettisivuilta.

Lue myös:

Twitter-leski Hannah Norrena: "Olen hävinnyt sodan"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.