”Eräs ystäväni kysyi minulta, menenkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti”, Outi Mäenpää. sanoo. Kuva: Jouni Harala
”Eräs ystäväni kysyi minulta, menenkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti”, Outi Mäenpää. sanoo. Kuva: Jouni Harala

Vuoden sisällä näyttelijä Outi Mäenpää erosi ja saattohoiti äitiään. – Välillä elämässä joutuu polvilleen, Outi sanoo.

Päättynyt vuosi oli näyttelijä Outi Mäenpäälle, 52, raskas. Hänen äitinsä kuoli keväällä sairastettuaan pitkään. Syksyllä Outi erosi elokuvatuottaja Kai Nordbergista.

– Tämä ratkaisu tuntuu oikealta, vaikka eroaminen on aina surullista, Outi sanoo.

– Viime vuosi oli todella raskas. Välillä elämässä joutuu polvilleen.

Avioero oli monien tekijöiden summa.

– Toimin monissa muissa asioissa impulsiivisesti, mutta ihmissuhteissa olen sisukas ja käännän kaikki kivet. Vasta kun tulee seinä vastaan, käännän suuntani. Meillä oli hyvät aikamme ja yritimme kaikkemme. Haimme myös ulkopuolista apua. Olemme edelleen hyvissä väleissä.

Hyvät välit lapsipuoliin

Avioero oli Outi Mäenpäälle toinen.

– Eräs ihminen kysyi minulta, menisinkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti! Minullahan on aikaa elää vielä pitkässäkin parisuhteessa, näyttelijä sanoo.

Outilla on omaa kokemusta kahdesta erityyppisestä uusperheestä. Ensimmäisen aviomiehensä kanssa muodostamaa perhettä hän kuvailee uusperhe-ydinperheeksi, oli miehen entistä liitosta syntynyt poika ja kaksi yhteistä lasta. Toisen avioliittonsa kokoonpanoa hän luonnehtii puhtaaksi uusperheeksi: oli Outin kaksi poikaa ja miehen kaksi poikaa ja kaksostytöt.

Uusperhe syntyy aina erojen raunioille. Outi kuvailee uusperhettä linnakkeeksi, jonka laskusillat ovat aina auki.

– Kuka vain voi marssia sisään koska vain. Perheen ulkopuoliset lasten vanhemmat voivat vaikuttaa voimakkaasti, niin hyvässä kuin pahassa.

Vaikka parisuhde on päättynyt, Outi haluaa säilyttää suhteet toisesta avioliitostaan saamiinsa lapsipuoliinsa ja nähdä heitä aina kun mahdollista.

Ensimmäinen teatteriohjaus

Uusperhe on läsnä myös Outi Mäenpään työkuvioissa. Hän ohjaa paraikaa Aleksanterin teatteriin Kiti Kokkosen kirjoittamaa Uusioperh(s)e -näytelmää, joka on hänen ensimmäinen teatteriohjauksensa.

Lisäksi Outi on mukana Nelosen viihdeohjelma Vino Show’ssa ohjaamassa näyttelijöitä ja suunnittelemassa sisältöä.

– Tyydytyksen tunne, jonka saan nähdessäni, kuinka näyttelijät suorastaan loistavat, on hyvin erilainen kuin jos itse esiintyisin. Kameran takana on ihanaa!

Miten Outi käsitteli eroaan? Lue Outi Mäenpään koko haastattelu Me Naisten numerosta 2/2015!

Lue lisää:

Outi Mäenpää ja elokuvatuottaja: Avioero ilman harkinta-aikaa

Outi Mäenpää: Uusperhe on rikkaus

Outi Mäenpää ja Jonna Järnefelt: Ihanaa, kun naiskollegan kanssa voi olla näin hyvä suhde

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.