”Eräs ystäväni kysyi minulta, menenkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti”, Outi Mäenpää. sanoo. Kuva: Jouni Harala
”Eräs ystäväni kysyi minulta, menenkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti”, Outi Mäenpää. sanoo. Kuva: Jouni Harala

Vuoden sisällä näyttelijä Outi Mäenpää erosi ja saattohoiti äitiään. – Välillä elämässä joutuu polvilleen, Outi sanoo.

Päättynyt vuosi oli näyttelijä Outi Mäenpäälle, 52, raskas. Hänen äitinsä kuoli keväällä sairastettuaan pitkään. Syksyllä Outi erosi elokuvatuottaja Kai Nordbergista.

– Tämä ratkaisu tuntuu oikealta, vaikka eroaminen on aina surullista, Outi sanoo.

– Viime vuosi oli todella raskas. Välillä elämässä joutuu polvilleen.

Avioero oli monien tekijöiden summa.

– Toimin monissa muissa asioissa impulsiivisesti, mutta ihmissuhteissa olen sisukas ja käännän kaikki kivet. Vasta kun tulee seinä vastaan, käännän suuntani. Meillä oli hyvät aikamme ja yritimme kaikkemme. Haimme myös ulkopuolista apua. Olemme edelleen hyvissä väleissä.

Hyvät välit lapsipuoliin

Avioero oli Outi Mäenpäälle toinen.

– Eräs ihminen kysyi minulta, menisinkö vielä kolmannen kerran naimisiin. Vastasin, että ehdottomasti! Minullahan on aikaa elää vielä pitkässäkin parisuhteessa, näyttelijä sanoo.

Outilla on omaa kokemusta kahdesta erityyppisestä uusperheestä. Ensimmäisen aviomiehensä kanssa muodostamaa perhettä hän kuvailee uusperhe-ydinperheeksi, oli miehen entistä liitosta syntynyt poika ja kaksi yhteistä lasta. Toisen avioliittonsa kokoonpanoa hän luonnehtii puhtaaksi uusperheeksi: oli Outin kaksi poikaa ja miehen kaksi poikaa ja kaksostytöt.

Uusperhe syntyy aina erojen raunioille. Outi kuvailee uusperhettä linnakkeeksi, jonka laskusillat ovat aina auki.

– Kuka vain voi marssia sisään koska vain. Perheen ulkopuoliset lasten vanhemmat voivat vaikuttaa voimakkaasti, niin hyvässä kuin pahassa.

Vaikka parisuhde on päättynyt, Outi haluaa säilyttää suhteet toisesta avioliitostaan saamiinsa lapsipuoliinsa ja nähdä heitä aina kun mahdollista.

Ensimmäinen teatteriohjaus

Uusperhe on läsnä myös Outi Mäenpään työkuvioissa. Hän ohjaa paraikaa Aleksanterin teatteriin Kiti Kokkosen kirjoittamaa Uusioperh(s)e -näytelmää, joka on hänen ensimmäinen teatteriohjauksensa.

Lisäksi Outi on mukana Nelosen viihdeohjelma Vino Show’ssa ohjaamassa näyttelijöitä ja suunnittelemassa sisältöä.

– Tyydytyksen tunne, jonka saan nähdessäni, kuinka näyttelijät suorastaan loistavat, on hyvin erilainen kuin jos itse esiintyisin. Kameran takana on ihanaa!

Miten Outi käsitteli eroaan? Lue Outi Mäenpään koko haastattelu Me Naisten numerosta 2/2015!

Lue lisää:

Outi Mäenpää ja elokuvatuottaja: Avioero ilman harkinta-aikaa

Outi Mäenpää: Uusperhe on rikkaus

Outi Mäenpää ja Jonna Järnefelt: Ihanaa, kun naiskollegan kanssa voi olla näin hyvä suhde

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.