Milana Misic palasi hiljattain keväisestä Barcelonasta. ”Seuraavaksi suuntaamme kaveriporukalla Kreikkaan löhölomalle”, hammasleikkauksesta toipuva laulaja kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
Milana Misic palasi hiljattain keväisestä Barcelonasta. ”Seuraavaksi suuntaamme kaveriporukalla Kreikkaan löhölomalle”, hammasleikkauksesta toipuva laulaja kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja kertoo panikoituvansa helposti, jos joku osoittaa kiinnostustaan häneen.

Laulaja Milana Misic, 44, erosi konserttituottajamiehestään Vesa Puukarista elokuussa. Pariskunta ehti olla yhdessä 23 vuotta.

Torstaina Milana piipahti hyväntuulisena ravintola Michelin avajaisissa Helsingissä. Hän kertoi aiemmin Me Naisten haastattelussa löytäneensä deittipalvelu Tinderin ja kokeilleensa sen kautta deittailua. Kevään aikana on uusien tuttavuuksien kanssa juotu kahvikupponen jos toinenkin.

– Olen tosiaan käynyt deiteillä ja tavannut mielenkiintoisia ihmisiä. Pientä säpinää on ollut, mutta kukaan ei vielä ole vienyt jalkoja alta, hän päivittää.

Milana on huomannut, että jos joku on ollut hänestä todella kiinnostunut, tilanne on alkanut ahdistaa häntä. Hän tunnustaa, ettei ehkä ole valmis vielä mihinkään vakavampaan.

– Voisin tarrautua ensimmäiseen minusta kiinnostuneeseen henkilöön, mutta olen huomannut, etten olekaan sellainen, hän pohtii.

Pitkän avioliiton aikana Milanalle on muodostunut omat rutiinit, ja hän kauhistuu ajatusta, että uusi rakkaus sekoittaisi koko elämän.

– Minua on tällä hetkellä vaikea lähestyä, enkä halua suunnitella mitään. Toivottavasti en 20 vuoden päästä mieti samoja juttuja, hän naurahtaa.

Mutta Milana ei huoli vierelleen ketä tahansa, vaan toiseen pitää olla tosi rakastunut.

Milana on puhunut lapsettomuudestaan avoimesti ja kertoo hyväksyneensä mahdollisuuden, ettei hänestä koskaan tule äitiä.

– Täytyyhän minun olla realisti. Toisaalta, tutuntuttuni sai esikoisensa viisikymppisenä, joten kaikki lie mahdollista, hän lisää.

Lue myös:

Milana Misic eron jälkeen: ”Lapsettomuuden epätoivo valtasi koko elämän”

Laulaja Milana Misic: ”Saa nähdä, mikä hermoraunio olen loppuvuodesta”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.