Pian ja Jussin liitto ei kestänyt, mutta ystävyys säilyi. Kuva: Ava
Pian ja Jussin liitto ei kestänyt, mutta ystävyys säilyi. Kuva: Ava

Ensitreffit alttarilla -Pia kertoo blogissaan, ettei ole katunut avioliittoa tuntemattoman Jussin kanssa edes eron kipeinä hetkinä. Ex-pari juhli maanantaina merkkipäiväänsä yhdessä.

Pia ja Jussi oli ainut Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmesta parista, joka päätyi eroon viiden viikon yhteiselon jälkeen. Eilen maanantaina tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun he astuivat alttarille tuntematta toisiaan.

– Tämä päivä nostaa pintaan monenlaisia tunteita. Pettymystä, haikeutta ja kateuttakin, mutta myös iloa, rakkautta, kiitollisuutta ja naurunpyrskähdyksiä. Tänään minäkin voisin viettää paperihäitä, Pia kirjoitti maanantaina blogissaan.

Pia on aikaisemmin kertonut, ettei ole katunut, että lähti ohjelmaan mukaan ja nai tuntemattoman. Hän ja Jussi järjestivät maaliskuussa jopa erojuhlat, kun avioero astui voimaan. Pari on yhä hyvissä väleissä.

– Heittäytyminen elämän vietäväksi oli kaikesta kritiikistä ja kyseenalaistamisesta huolimatta päätös, jota en ole katunut hetkeäkään. En edes kipeinä eron hetkinä. Me ei olla enää me, mutta minä olen uusi ja parempi painos itsestäni. Uskallan, puhun, teen ja hyppään suoraan syvään päähän, vaikka uintitekniikassa onkin vielä hiomista. Ennen kaikkea tiedän, että kelpaan juuri tällaisena kuin olen.

Myös parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio muisti Jussia ja Piaa blogissaan. Hän oli yksi neljästä asiantuntijasta, jotka olivat valitsemassa ohjelman pareja.

– Te olitte esimerkillisiä erossanne: kunnioititte yhteistä matkaanne, juhlitte eroanne yhdessä ja säilyitte ystävinä, Maaret kehui.

Pia julkaisi kuvan merkkipäivän kunniaksi.

– Paperihäiden sijaan juhlin elämäni rohkeimman hetken vuosipäivää ja teen sen yhdessä ex-siippani kanssa seuranamme tuttuun tapaan pullollinen kuplivaa. Sillä onhan mainetta pidettävä yllä, Pia kirjoitti.

Vuosi vaimona.

A photo posted by @viola_ny on

Myös ohjelmasta tuttu Viola julkaisi Instagram-tilillään kuvan itsestään ja Esasta 1-vuotishääpäivän kunniaksi.

Ensitreffit alttarilla saa pian jatkoa, sillä toisen kauden parit ovat jo valittu.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla -Miia: ”En ole ennen kokenut näin lempeää ja tervettä parisuhdetta”

Mitä Ensitreffit alttarilla -pareille kuuluu nyt?

Ensitreffit alttarilla- Viola: ”Sain lukea olevani liian ruma televisioon”

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: