Soolouralle siirtynyt Jonne Aaron pitää taukoa Negative-bändistään. ”Elämä on balanssissa. Käyn juoksemassa ja hommasin itselleni juuri maastopyörän. En ole kuitenkaan unohtanut rokkielämää, kauhun tasapaino on hyvä olla. Välillä tykkään marinoida itseni, mutta alkoholinkäyttö on hallinnassa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Soolouralle siirtynyt Jonne Aaron pitää taukoa Negative-bändistään. ”Elämä on balanssissa. Käyn juoksemassa ja hommasin itselleni juuri maastopyörän. En ole kuitenkaan unohtanut rokkielämää, kauhun tasapaino on hyvä olla. Välillä tykkään marinoida itseni, mutta alkoholinkäyttö on hallinnassa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Jonne Aaronin uusi Risteyksessä-levy syntyi erotuskasta. – Olen löytänyt tasapainon. Pöytä on nyt puhdas, ja yksityiselämässä menee hyvin, hän kertoo.

Muusikko Jonne Aaron julkaisi hiljattain toisen suomenkielisen albuminsa. Levyn nimi Risteyksessä kertoo miehen mukaan kaiken.

– Kirjoitin kappaleet eron jälkeen kolmen vuoden aikana. Se oli pimeää kautta, en edes muista, kuinka kaikki biisit ovat syntyneet. Olen lopputulokseen tyytyväinen, sillä laitoin kaiken tarmoni levyn tekoon. Vaikka tämä jäisi viimeiseksi työkseni, voin tuntea suurta ylpeyttä, hän sanoo.

Jonne kertoo tekstien olevan henkilökohtaisia.

– Ne ovat kuin digitaalisia kirjeitä. Biisit ovat tarinoita, joita ihmiset voisivat jakaa sosiaalisessa mediassa toisilleen, jos eivät pysty pukemaan tunteitaan sanoiksi. Kappaleet syntyivät tuskastani, enkä toivo kellekään toiselle sellaista tilaa, Jonne totesi Vain elämää Goes Punainen Risti -ohjelman lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Erikoisjaksossa kuusi suosikkisarjan artistia kokoontuu Satulinnassa illallispöydän ääreen jakamaan kokemuksiaan työskentelystään Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistehtävissä. Samalla tähdet muistelevat omaa Vain elämää -kauttaan ja esittävät ohjelmasta tuttuja kappaleita.

Mukana tunnelmoivat Jonnen lisäksi Katri Helena, Paula Koivuniemi, Elastinen, Anna Abreu ja Juha Tapio. Hyväntekeväisyysjakso nähdään Nelosella 7. joulukuuta.

Vain elämää antoi rohkeutta

Ensimmäisellä kaudella mukana ollut Jonne sanoo, että Vain elämää oli hänelle merkityksellinen kokemus. Laulaja myöntää hyötyneensä sen tuomasta julkisuudesta.

– Ohjelmaan osallistuminen oli tärkeä etappi urallani. Onneksi uskalsin heittäytyä mukaan! Sarja mullisti elämääni niin paljon.

Rohkeinta oli hyppäys uuteen genreen, suomenkieliseen musiikkiin.

– Olen ylpeä, että astuin tuntemattomaan enkä miettinyt, mitä muut ajattelevat. Olen päässyt toteuttamaan itseäni ihan eri mittakaavassa kuin ilman ohjelmaa. Ilman suosiota esikoissoololevyäni olisi myyty varmaan 500 kappaletta, eikä levy-yhtiö olisi antanut mahdollisuutta tehdä enää toista, hän virnistää.

Jonne laskee heittäneensä viime vuonna yli sata keikkaa.

– Olen huomannut kentällä ohjelman merkityksen. Ihmiset tulevat keikan jälkeen kertomaan, kuinka paljon se on tuonut aurinkoa kotisohvalle.

Miehen uusi Risteyksessä-kiertue starttaa tammikuussa.

– Voin romahduksen jälkeen taas hyvin. Pöytä on nyt puhdas, ja olen hyvässä balanssissa. Myös yksityiselämässä menee hyvin. Haluan pitää rakkausasiat ominani, mutta sanotaan näin, että olen purje, joka nauttii positiivisista myötätuulista, hän maalailee.

Lue myös:

Jonne Aaron alamäestään Avussa: "Nukuin pankkikortti ja passi tyynyn alla"

Vain elämää -artisti hotellisekoilustaan: "Olen sairaalla tavalla ylpeä törttöilyistä"

Vain elämää -artistille iski morkkis kuvausten jälkeen

Jonne Aaron: "Bailaamiseni on ehkä riistäytynyt käsistä"