Hanna Gullichsen. Kuva: Milka Alanen
Hanna Gullichsen. Kuva: Milka Alanen

Avokadopastan äiti, ruokakirjailija Hanna Gullichsen muutti miehensä kanssa asumuseroon ja haluaa nyt keskittyä poikaansa ja uuden, lapsille suunnattuun ruokakirjan tekemiseen.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen, 34, esittelee Safkaa-kirjojaan Ravintolapäivänä ravintola Raflassa järjestetyssä pop-up-kirjakaupassa. Raflassa käy armoton hälinä, jonka keskipiste, Hanna, kertoo elämästään ja kaitsee samalla 6-vuotiasta poikaansa. Hektiselle uranaiselle monen asian hoitaminen samaan aikaan näyttää vaivattomalta.

− Tällä hetkellä elämäni tärkein asia on poikani ja se, että saan tehdä juuri sitä mitä haluan, miehensä kanssa erilleen muuttanut Hanna sanoo.

Naisen arki on täynnä toimintaa, eikä työn ja vapaa-ajan erottaminen ole aina helppoa. Se ei kuitenkaan haittaa.

− Kiirehän on vain hyvä asia silloin, kun tekee jatkuvasti itselle mieluisia asioita, hän selventää.

Hanna kertoo, että haluaa nyt keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja uraansa kirja-alalla. Hän elää tällä hetkellä asumuserossa miehensä, ravintoloitsija Alexander Gullichsenin, 50, kanssa. Pari oli yhdessä yli 10 vuotta ja teki kaksi ruokakirjaa, tv-ohjelman ja viinioppaan. Nyt Hannalla on tekeillä ruokakirja, joka keskittyy syömiseen lasten näkövinkkelistä. Teoksen nimeksi tulee Safkaa skideille, mutta sen ilmestymisaikataulu on hänen mukaansa auki.

− Vielä on vähän epävarmaa, keitä tähän projektiin lähtee mukaan. Luulen, että tällaiselle on tosi paljon kysyntää. Haluan olla mukana levittämässä hyvää ruokakulttuuria kaikille.

Varhaiskaalisalaattia vaikka joka päivä

Hannan kesä kuluu töiden parissa kaupungin vilinässä. Safkaa-kirjojen vieminen Ruotsiin pitää hänet kiireisenä.

Hannan mielestä parasta kesäruokaa on varhaiskaalisalaatti. Sitä hän syö tähän aikaan vuodesta melkein joka päivä.

− Pitää mennä ihan sen mukaan mitä maasta saa! hän vinkkaa.

Hannan neuvot kesän safkaan

1. Kävele torille ja valitse tuoreet ainekset sieltä.

2. Osta vihanneksista niitä, joita on tarjolla paljon. Jos jotain on runsaasti saatavilla, se on yleensä hyvää.

3. Mieti päivän resepti raaka-ainelähtöisesti. Esimerkiksi pikkuiset porkkanat, kevätsipulit ja uudet perunat ovat mahtavia.

4. Kesällä ruuanlaittoon jää usein enemmän aikaa, joten satsaa siihen!

5. Syö mahdollisimman paljon ulkona ystävien kanssa.

Lue myös:

Avokadopastan luojat Hanna ja Alexander Gullichsen: Asumusero

Avokadopastan luojat: "Tämä saattaa olla seuraava hittireseptimme"