Hanna Gullichsen. Kuva: Milka Alanen
Hanna Gullichsen. Kuva: Milka Alanen

Avokadopastan äiti, ruokakirjailija Hanna Gullichsen muutti miehensä kanssa asumuseroon ja haluaa nyt keskittyä poikaansa ja uuden, lapsille suunnattuun ruokakirjan tekemiseen.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen, 34, esittelee Safkaa-kirjojaan Ravintolapäivänä ravintola Raflassa järjestetyssä pop-up-kirjakaupassa. Raflassa käy armoton hälinä, jonka keskipiste, Hanna, kertoo elämästään ja kaitsee samalla 6-vuotiasta poikaansa. Hektiselle uranaiselle monen asian hoitaminen samaan aikaan näyttää vaivattomalta.

− Tällä hetkellä elämäni tärkein asia on poikani ja se, että saan tehdä juuri sitä mitä haluan, miehensä kanssa erilleen muuttanut Hanna sanoo.

Naisen arki on täynnä toimintaa, eikä työn ja vapaa-ajan erottaminen ole aina helppoa. Se ei kuitenkaan haittaa.

− Kiirehän on vain hyvä asia silloin, kun tekee jatkuvasti itselle mieluisia asioita, hän selventää.

Hanna kertoo, että haluaa nyt keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja uraansa kirja-alalla. Hän elää tällä hetkellä asumuserossa miehensä, ravintoloitsija Alexander Gullichsenin, 50, kanssa. Pari oli yhdessä yli 10 vuotta ja teki kaksi ruokakirjaa, tv-ohjelman ja viinioppaan. Nyt Hannalla on tekeillä ruokakirja, joka keskittyy syömiseen lasten näkövinkkelistä. Teoksen nimeksi tulee Safkaa skideille, mutta sen ilmestymisaikataulu on hänen mukaansa auki.

− Vielä on vähän epävarmaa, keitä tähän projektiin lähtee mukaan. Luulen, että tällaiselle on tosi paljon kysyntää. Haluan olla mukana levittämässä hyvää ruokakulttuuria kaikille.

Varhaiskaalisalaattia vaikka joka päivä

Hannan kesä kuluu töiden parissa kaupungin vilinässä. Safkaa-kirjojen vieminen Ruotsiin pitää hänet kiireisenä.

Hannan mielestä parasta kesäruokaa on varhaiskaalisalaatti. Sitä hän syö tähän aikaan vuodesta melkein joka päivä.

− Pitää mennä ihan sen mukaan mitä maasta saa! hän vinkkaa.

Hannan neuvot kesän safkaan

1. Kävele torille ja valitse tuoreet ainekset sieltä.

2. Osta vihanneksista niitä, joita on tarjolla paljon. Jos jotain on runsaasti saatavilla, se on yleensä hyvää.

3. Mieti päivän resepti raaka-ainelähtöisesti. Esimerkiksi pikkuiset porkkanat, kevätsipulit ja uudet perunat ovat mahtavia.

4. Kesällä ruuanlaittoon jää usein enemmän aikaa, joten satsaa siihen!

5. Syö mahdollisimman paljon ulkona ystävien kanssa.

Lue myös:

Avokadopastan luojat Hanna ja Alexander Gullichsen: Asumusero

Avokadopastan luojat: "Tämä saattaa olla seuraava hittireseptimme"

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

 

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti