”Kun on paljon televisiossa ja lehdissä, ihmisillä on harhaluulo, että tuo on maailman itsevarmin. Mielestäni en ole itsevarma, olen vain avoin”, Anne sanoo.
”Kun on paljon televisiossa ja lehdissä, ihmisillä on harhaluulo, että tuo on maailman itsevarmin. Mielestäni en ole itsevarma, olen vain avoin”, Anne sanoo.

Kun juontaja Anne Kukkohovi kuuli terapeutilta olevansa erityisherkkä, hän sai selityksen moniin ahdistuksiinsa.

Huomion keskipisteessä työskentelevälle Anne Kukkohoville, 44, erityisherkkyyden kanssa eläminen on jatkuvaa tasapainottelua. Anne hakeutuu mielellään tiukkoihin paikkoihin, mutta reagoi ympäristön ärsykkeisiin käymällä ylikierroksilla. Vaikka herkkyys rajoittaa joskus elämää, se on myös auttanut häntä vaikeina aikoina.

– Olen kokenut paljon rankkoja asioita. Minulle on sanottu, että olen selvästi tarvinnut näitä herkkyyden taitoja elämäni alkutaipaleella. Silloin piti olla koko ajan korvat ja silmät auki. Nyt voin vähän rentoutua. Sen oppiminen on ollut vaikeaa, Anne sanoo.

Erityisherkkyys on synnynnäinen hermostollinen ominaisuus. Erityisherkät havainnoivat tarkasti ja eläytyvät helposti muiden tunteisiin, mutta ympäristön ärsykkeet myös kuormittavat heitä enemmän kuin muita.

Annen erityisherkkyys todettiin kaksi vuotta sitten. Se näkyy arjessa valintoina, joita muiden voi olla vaikea käsittää. Anne välttelee kolisevia ravintoloita ja supermarketteja, joissa on kova, kirkas valo. Ihmismassojen, kovien äänien ja kirkkaiden valojen yliannostus aiheuttaa Annelle ahdistusta, päänsärkyä ja sydämentykytystä.

– Harva käsittää, miten vääränlainen musiikki, häly ja kakofonia erityisherkkään vaikuttavat. Ne ajavat hulluksi, Anne sanoo.

Erityisherkkyys näkyy joskus myös parisuhteessa. Vaikka Anne ja puoliso Joni jakavat yhteiset arvot, arjessa he ovat toistensa vastakohtia.

– Olemme vastakohtia lähestulkoon kaikessa. Mutta entä sitten? Pitää olla oma elämä, ura ja intressit.

Annesta tuntuu, että Joni ei aina pysy hänen monimutkaisen mielensä perässä. Anne kokee asiat syvästi ja pyörittelee niitä pitkään mielessään.

– Olen pirstaloituneempi mieleltäni kuin Joni. Aivoni ovat erilaiset. Joni kyllä arvostaa minua ja kunnioittaa rohkeuttani, mutta tätä puolta minussa hän ei taida tajuta. Se on joskus ärsyttävää, Anne pohtii.

– Ymmärretyksi tuleminen on perustavanlaatuinen tarve, ja saan sen kyllä monelta muulta. Totta kai Jonikin yrittää, mutta hän vain on hyvin mustavalkoinen.

Mikä on Annen mielestä pitkän parisuhteen salaisuus? Lue koko haastattelu Me Naisten uudesta tuplanumerosta 32-33!

Lue lisää:

Anne Kukkohovin unikaverit: unirätti, pari appsia, kirurgin suunnittelema tyyny...

Tässäkö Anne Kukkohovin kauneuden salaisuus? Lue herkulliset smoothiereseptit

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.