Erin täyttää ensi vuonna 40 vuotta. ”En ainakaan myönnä, että mulla olisi ikäkriisi”, hän nauroi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Erin täyttää ensi vuonna 40 vuotta. ”En ainakaan myönnä, että mulla olisi ikäkriisi”, hän nauroi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Erin Anttila keikkailee miehensä Vesa Anttilan kanssa. Pariskunnan pojatkin ovat välillä reissuilla mukana.

Muusikko Erin Anttila julkaisi marraskuussa uuden Seliseli-levyn ja on jälleen kerran ehdolla helmikuisessa Emma-gaalassa vuoden naisartistina. Edellisen soololevyn julkaisemisesta ehti vierähtää reilut kolme vuotta.  

Erin palasi hiljattain äitiyslomalta keikkalavoille ja tuli Emma-gaalan infotilaisuuteen Sanomataloon suoraan päiväkodin puurojuhlista.

– Esiintyminen on ollut ihanaa vastapainoa kotona ololle. Rakastan yleisön antamaa energiaa ja olen ollut ihan täpinöissäni, Erin sanoi keskiviikkona.

Laulajan vanhempi poika syntyi  2013 ja nuorempi poika kesällä 2015. Kolmevuotias on päiväkodissa ja puolitoistavuotias on äidin kanssa kotona. Muusikko kuvailee kolmea viime vuotta hyvin intensiivisiksi.

– Elämä kahden lapsen kanssa on ollut välillä rankkaakin, mutta mukavaa. Sanoisin, että omalla tavallaan jopa iisimpää kuin yhden kanssa. On hauska katsoa, kun he touhuilevat yhdessä.

”Lapset ovat välillä mukana ja välillä kotona hyvässä hoidossa.”

Erin on onnellinen siitä, että hän pystyy yhdistämään pikkulapsiarjen ja keikkailevan artistin elämän. Keikoilla hän käy yhdessä lastensa isän ja aviomiehensä, bändissään kitaraa soittavan Vesa Anttilan kanssa.

– Lapset ovat välillä mukana ja välillä kotona hyvässä hoidossa. Ja kun olemme keikoilla, tiedän, että heillä on toisensa. Silloin erossa oleminen tuntuu itsestä helpommalta, Erin jutteli.

Treffit Nylon Beat -Jonnan kanssa

Erinin ystävä ja Nylon Beat -kollega Jonna Geagea kävi hiljattain katsomassa Erinin Tavastian-keikkaa. Molemmat naiset ovat kahden pienen lapsen äitejä.

– Sovimme vihdoinkin lapsitreffit brunssin merkeissä. Emme ole saaneet aiemmin aikaiseksi, vaikka on pitänyt, Erin kertoi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...