Janne Kataja on saanut katsojilta postissa ja puhelimessa niin ylistäviä kuin tyrmääviäkin arvioita. ”Kyllähän tässä ollaan kiitoksesta kipeitä ja aika heikolla itsetunnolla varustettuja.” Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen
Janne Kataja on saanut katsojilta postissa ja puhelimessa niin ylistäviä kuin tyrmääviäkin arvioita. ”Kyllähän tässä ollaan kiitoksesta kipeitä ja aika heikolla itsetunnolla varustettuja.” Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen

Koomikko-juontaja Janne Kataja sai pitkään erikoisia palautteita postissa kotiinsa. Suurin osa hänen ihailijoistaan on silti asiallisia, ja kiitokset hivelevät koomikon itsetuntoa.

Humalainen häirikkö yllätti tällä viikolla koomikko-juontaja Janne Katajan, 35, yrittäessään päästä Katajan perheen kotiin keskellä yötä.

Janne tarjosi nälkäiselle nuorukaiselle lihapiirakan ketsupilla, mutta tämä ei miehelle riittänyt vaan hän tunkeutui väkisin talon eteiseen, jossa alkoi öykkäröidä ja kosketella itseään. Lue koko juttu täältä.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Jannelle tuntematon ihminen tuli hänen kotiinsa kutsumatta.

– Muutaman kerran takapihallemme on tullut kutsumattomia vieraita, kun olemme järjestäneet juhlia. Olen selvinnyt tilanteista, kun olen antanut heidän juoda oluet ja pyytänyt sen jälkeen ystävällisesti poistumaan. Ajattelen niin, että olen itse halunnut tälle alalle, tykkään ihmisistä ja haluan miellyttää ihmisiä. Jos joku öykkäröivä ihminen tunnistaa ja lähestyy, niin yritän selvitä tilanteesta häntä kunnioittaen. Yritän kohdella kaikkia niin kuin toivoisin, että minua kohdellaan. Ja siitäkin minulle tuli itse asissa salaa hyvä mieli, kun sain tarjottua tälle humalaiselle nuorelle miehelle sen lihapiirakan, Janne kertoo.

Kalentereita postissa

Julkisen uransa aikana Janne on kohdannut muitakin häiriköitä. Erikoisin heistä on ollut ihminen, joka katsoi kaikki Jannen ohjelmat, kirjoitti niistä pitkät arviot vanhoihin kalentereihin ja lähetti kalenterit postissa Jannelle. Posti löysi perille pelkällä Janne Kataja Riihimäki -tekstillä.

– Käsiala oli sellaista vanhan ihmisen jäsialaa. Joka toinen palaute oli hyvin vihamielistä ja joka toinen minua ylistävää. Kehut olivat tosi osuvia ja haukut masentavia. Palautteet saivat itsetuntoni joko leijailemaan pilvissä tai vajoamaan hetkellisesti maanrakoon. Joskus monisivuisten palautteiden lisäksi tämä ihminen saattoi leikata jonkun lehtileikkeen. Kerran hän oli liimannut 7 päivää -lehdestä leikkamansa kuvan, jossa luki ”rauhoitu Janne”.

Janne sai kalenterilähetyksiä säännöllisesti pitkään, mutta nyt niitä ole tullut puoleentoista vuoteen.

Useimmat harmittomia

Viime aikoina Janne on saanut tekstiviestejä lähes viikottain, joskus useamman viikossa.

– Ne tulevat samasta prepaid-numerosta, ja kirjoittaja jättää aina välin pisteen ja pilkun molemminpuolin. Tämäkin ihminen lähettää tv-arvioita, mutta myös muista kuin minun ohjelmistani. Milloin hän arvioi Linnan juhlia, milloin Possea. Lähettäjä toivoo minua usein myös ruutuun tai johonkin tiettyyn ohjelmaan, kuten Vinoshow'hun tai Posseen ja kehuu minun olevan "ykkönen".

Aluksi Jannea ihmetytti, mistä tekstareiden lähettäjä oli saanut hänen salaisen numeronsa, mutta muuten hän ei ole kokenut viestejä ahdistavaksi. Muutenkin 99 prosenttia hänen ihailijoistaan ovat kuulemma harmittomia.

– Jos jonkun viestin lähettäminen saa jonkun onnelliseksi, niin eihän siinä mitään. Olen todella kiitollinen, että saan tehdä tätä työtä, ja häirikötkin ovat useimmiten aika harmittomia. Kyllähän tässä ollaan kiitoksesta kipeitä ja aika heikolla itsetunnolla varustettuja. Vastaavasti kielteinen palaute aina myös satuttaa.

Tämän syksyn Janne tehnyt Tuubi-ohjelman kuvausten lisäksi tehnyt myös koomikon keikkoja.

– Nyt on ollut tosi kiva keikkasyksy. Välillä on nimittäin ahdistanut, kun olen miettinyt, miten ihmiset saisi houkuteltua keikoilleni katsomaan, etten ole yhden pingviinitanssin mies.

Lue myös:

Humalainen tunkeutui yöllä Janne Katajan kotiin: ”Koin velvollisuudekseni tarjota lihapiirakan”

Tältä Janne Kataja ja Aku Hirviniemi näyttivät teineinä

Janne Katajan aviokriisi: ”Riitely on osa rakastamista”

Laulaja Jannika B:llä oli vainoaja useita vuosia

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...