Erika Wikman kuvailee uuden musiikkinsa olevan radioystävällistä popahtavaa iskelmää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Erika Wikman kuvailee uuden musiikkinsa olevan radioystävällistä popahtavaa iskelmää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tangokuningatar Erika Vikmanilla, 23, on takanaan mullistava vuosi.

Viime kesänä Erika Vikman kruunattiin tangokuningattareksi. Joulukuussa hän ja Ilkka ”Danny” Lipsanen, 74, julkistivat suhteensa. Pyöritystä on sen jälkeen riittänyt.

– Suhteen julkitulo oli pakotettu, kun huhuja oli niin paljon. Se tuntui silloin julmalta, mutta en ole jäänyt tuleen makaamaan, Erika kertoi.

Erika on keikkaillut Dannyn kanssa yhdessä, mutta nyt hän aikoo jatkaa urallaan eteenpäin vahvemmin sooloartistina. Erikan uusi sinkku julkaistaan perjantaina.

– Olen kyllä nyt varmasti saanut Dannylta kaikki työopit, jotka tälle alalle voi saada. Arjessa meillä on omat keikkamme ja työkiireemme. Meitä yhdistää epäsäännölliset aikataulut.

Erika on opettanut Dannylle puolestaan sosiaalisen median käyttöä.

”Saa nähdä lähteekö somerulla tulevaisuudessa pyörimään.”

– Jaan hänelle elektroniikka- ja sometietoutta. Hän ei ihan elä some-elämässä. Olen tehnyt hänelle Instagram-tilin testimielessä, mutta ei Danny siitä innostunut. Saa nähdä lähteekö somerulla tulevaisuudessa pyörimään.

Erika on kulkenut viime kuukaudet kameran kanssa. Hän kuvaa arkeaan Iholla-sarjaan, joka kuvaa viiden julkisuudesta tutun naisen elämää. Sarja alkaa AVA:lla huhtikuussa.

– Ensin mietin, yritetäänkö minua ajaa johonkin ansaan, kun tuotantoyhtiöstä soitettiin ja pyydettiin mukaan. Lopulta ajattelin, että on parempi, että sanon itse asiat niin kuin ne ovat, kuin että ulkopuoliset arvailevat niitä. Olen kuvannut niin aitoja tilanteita arjesta ja juhlasta kuin on mahdollista, Erika kertoi Tangomarkkinoiden kesän 2017 -tilaisuudessa.