Kymppilinjan Janne Ordén on musiikkimaailman Aku Ankka.

Minä-kappaleenne valittiin vuoden kesäbiisiksi. Tuleeko Kymppilinjasta yhden hitin ihme?

Emme todellakaan ole yhden hitin ihme. Teemme musiikkia palolla ja intohimolla. Viime kesänä kappaleemme Kauneinta oli ehdolla radiokanava Voicen kesähitiksi, ja vuonna 2006 ilmestynyttä Kiitos, anteeks, näkemiin -kappaletta voi
pitää jonkinlaisena klassikkona, sillä se toimii keikoilla loistavasti.

Meillä on jo hulluja ideoita kolmannelle levyllemme. En oikein tiedä enää itsekään, mitä tyylilajia edustamme. Musiikissamme on vaikutteita esimerkiksi popista, soulista ja elektrosta.

Hommat lähtevät siis helposti lapasesta?

Keskittymiskykyni on huono, siksi koulutkin jäivät käymättä. Vain biisien kirjoittamiseen pystyn keskittymään täydellisesti.

Minä-biisi oli aluksi yksin­kertainen, sitten lisäsimme kappaleeseen paljon soittimia, kuten kitarat ja perkussiot – viulun sentään jätimme lopulta pois. Studiolla kävi soittamassa lähes kymmenkunta muusikkoa. Mariskan kirjoittama kertosäekin on aika lapsenomainen ja tyttömäinen.

Sinut pahoinpideltiin juhannuksen jälkeen. Oletko Suomen 50 Cent vai Aku Ankka?

50 Cent tuli kuuluisaksi, kun häntä ammuttiin, ja hänen äänensä muuttui. Koska leukani takia puhe on nyt aikamoista muminaa, vitsailin bändikavereideni kanssa, että minun pitäisi nauhoittaa levyllinen biisejä ja ansaita hyvät hillot tapahtuneella.

Kieltämättä minulla ja bändillä on ollut epäonnea. Studiomme ryöstettiin viime talvena, ja joku yritti asuntooni keskellä yötä. Managerimme sanoo, että jos Suomeen putoaa meteoriitti, se osuu meidän keikkabussiimme. Harmittaa, että nyt kun keikkoja on paljon, joudun jäämään kotiin.

Fiilistelette kappaleissanne kaupunkilaiselämää. Eikö maalla ole mukavaa?

Olen viettänyt useita kesiä äitini synnyinseuduilla Kalajoella. Nuorena minulla oli jopa kaksi omaa nimikkolehmää: Rusina ja Ylli.

Lisäksi olen ollut kesätöissä enoni omistamassa Suomen suurimmassa sikalassa.
Viihdyn maalla, mutta en voisi kuvitella muuttavani sinne. Sydämeni on kaupungissa, kaipaan ympärilleni hälinää.

Janne Ordén

- Syntynyt 14.12.1983.
- Asunut koko ikänsä Helsingissä.
- Hiphop-yhtye Kymppilinjan jäsen. Myös muut jäsenet, Sami Grönroos ja Niko Lith, ovat helsinkiläisiä. Yhtye on perustettu vuonna 2004.
- Valmistaudu olemaan väärässä -albumi julkaistaan 4. elokuuta.
- Kymppilinja Facebookissa

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.

 

Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield
Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield

Laulaja Kasmir kertoo jumaloivansa avopuolisoaan, mutta tunteneensa pariskunnan ikäeron takia riittämättömyyttä.

Vain elämää -ohjelmassa keskustellaan tällä viikolla seksin merkityksestä parisuhteessa. 

Kasmir-nimellä esiintyvä laulaja Thomas Kirjonen, 33, avaa rohkeasti omaa tilannettaan:

– Omassa elämässäni parisuhteessa jossain kohtaa mun halut saattavat olla ihan olemattomat. Siinä ei ole mitään sellaista, että rakkaus olisi kuollut, mutta kyllähän seksi on kumminkin tosi tärkeä osa parisuhdetta. 

Mira Luoti, jonka päivää tällä viikolla vietetään, on Kasmirin kanssa samoilla linjoilla seksin tärkeydestä. 

– Kun lapset tulee, niin joutuu rakentamaan sen ihan uudelleen. Siitä täytyy pitää huolta, hän lisää.

”Olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa.”

Ikäero ja epävarmuus

Kasmir kertoo jaksossa myös tunteneensa parisuhteen aluksi epävarmuutta omasta riittävyydestään. 

– Jumaloin mun avopuolisoa, hän on kaikin tavoin kaunis ihminen. Mutta se ikäero siinä, olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa. 

Kasmir on Iltalehden mukaan seurustellut pari vuotta nyt 21-vuotiaan Julian kanssa. Kasmir harmittelee olleensa välillä ”tosi perseestä”, koska epävarmuus nostaa usein ihmisen ikävimmät piirteet esiin.

Kasmir on aiemminkin puhunut avoimesti epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteista. Me Naisten haastattelussa hän kertoi hiljattain kuittailusta, jota sai kavereiltaan kaljuunnuttuaan nuorena.

– Vaikka ihmiset eivät tarkoittaisi pahaa, herkkään paikkaan osuvat sanat satuttavat. Pilkka myrkytti mieltäni ja aiheutti ujoutta ja epävarmuutta. Itsetuntooni jäi syvä särö.