Me Naiset
|
Marjut Laukia

Kymppilinjan Janne Ordén on musiikkimaailman Aku Ankka.

Minä-kappaleenne valittiin vuoden kesäbiisiksi. Tuleeko Kymppilinjasta yhden hitin ihme?

Emme todellakaan ole yhden hitin ihme. Teemme musiikkia palolla ja intohimolla. Viime kesänä kappaleemme Kauneinta oli ehdolla radiokanava Voicen kesähitiksi, ja vuonna 2006 ilmestynyttä Kiitos, anteeks, näkemiin -kappaletta voi
pitää jonkinlaisena klassikkona, sillä se toimii keikoilla loistavasti.

Meillä on jo hulluja ideoita kolmannelle levyllemme. En oikein tiedä enää itsekään, mitä tyylilajia edustamme. Musiikissamme on vaikutteita esimerkiksi popista, soulista ja elektrosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hommat lähtevät siis helposti lapasesta?

Keskittymiskykyni on huono, siksi koulutkin jäivät käymättä. Vain biisien kirjoittamiseen pystyn keskittymään täydellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä-biisi oli aluksi yksin­kertainen, sitten lisäsimme kappaleeseen paljon soittimia, kuten kitarat ja perkussiot – viulun sentään jätimme lopulta pois. Studiolla kävi soittamassa lähes kymmenkunta muusikkoa. Mariskan kirjoittama kertosäekin on aika lapsenomainen ja tyttömäinen.

Sinut pahoinpideltiin juhannuksen jälkeen. Oletko Suomen 50 Cent vai Aku Ankka?

50 Cent tuli kuuluisaksi, kun häntä ammuttiin, ja hänen äänensä muuttui. Koska leukani takia puhe on nyt aikamoista muminaa, vitsailin bändikavereideni kanssa, että minun pitäisi nauhoittaa levyllinen biisejä ja ansaita hyvät hillot tapahtuneella.

Kieltämättä minulla ja bändillä on ollut epäonnea. Studiomme ryöstettiin viime talvena, ja joku yritti asuntooni keskellä yötä. Managerimme sanoo, että jos Suomeen putoaa meteoriitti, se osuu meidän keikkabussiimme. Harmittaa, että nyt kun keikkoja on paljon, joudun jäämään kotiin.

Fiilistelette kappaleissanne kaupunkilaiselämää. Eikö maalla ole mukavaa?

Olen viettänyt useita kesiä äitini synnyinseuduilla Kalajoella. Nuorena minulla oli jopa kaksi omaa nimikkolehmää: Rusina ja Ylli.

Lisäksi olen ollut kesätöissä enoni omistamassa Suomen suurimmassa sikalassa.
Viihdyn maalla, mutta en voisi kuvitella muuttavani sinne. Sydämeni on kaupungissa, kaipaan ympärilleni hälinää.

Janne Ordén

- Syntynyt 14.12.1983.
- Asunut koko ikänsä Helsingissä.
- Hiphop-yhtye Kymppilinjan jäsen. Myös muut jäsenet, Sami Grönroos ja Niko Lith, ovat helsinkiläisiä. Yhtye on perustettu vuonna 2004.
- Valmistaudu olemaan väärässä -albumi julkaistaan 4. elokuuta.
- Kymppilinja Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla