Kymppilinjan Janne Ordén on musiikkimaailman Aku Ankka.

Minä-kappaleenne valittiin vuoden kesäbiisiksi. Tuleeko Kymppilinjasta yhden hitin ihme?

Emme todellakaan ole yhden hitin ihme. Teemme musiikkia palolla ja intohimolla. Viime kesänä kappaleemme Kauneinta oli ehdolla radiokanava Voicen kesähitiksi, ja vuonna 2006 ilmestynyttä Kiitos, anteeks, näkemiin -kappaletta voi
pitää jonkinlaisena klassikkona, sillä se toimii keikoilla loistavasti.

Meillä on jo hulluja ideoita kolmannelle levyllemme. En oikein tiedä enää itsekään, mitä tyylilajia edustamme. Musiikissamme on vaikutteita esimerkiksi popista, soulista ja elektrosta.

Hommat lähtevät siis helposti lapasesta?

Keskittymiskykyni on huono, siksi koulutkin jäivät käymättä. Vain biisien kirjoittamiseen pystyn keskittymään täydellisesti.

Minä-biisi oli aluksi yksin­kertainen, sitten lisäsimme kappaleeseen paljon soittimia, kuten kitarat ja perkussiot – viulun sentään jätimme lopulta pois. Studiolla kävi soittamassa lähes kymmenkunta muusikkoa. Mariskan kirjoittama kertosäekin on aika lapsenomainen ja tyttömäinen.

Sinut pahoinpideltiin juhannuksen jälkeen. Oletko Suomen 50 Cent vai Aku Ankka?

50 Cent tuli kuuluisaksi, kun häntä ammuttiin, ja hänen äänensä muuttui. Koska leukani takia puhe on nyt aikamoista muminaa, vitsailin bändikavereideni kanssa, että minun pitäisi nauhoittaa levyllinen biisejä ja ansaita hyvät hillot tapahtuneella.

Kieltämättä minulla ja bändillä on ollut epäonnea. Studiomme ryöstettiin viime talvena, ja joku yritti asuntooni keskellä yötä. Managerimme sanoo, että jos Suomeen putoaa meteoriitti, se osuu meidän keikkabussiimme. Harmittaa, että nyt kun keikkoja on paljon, joudun jäämään kotiin.

Fiilistelette kappaleissanne kaupunkilaiselämää. Eikö maalla ole mukavaa?

Olen viettänyt useita kesiä äitini synnyinseuduilla Kalajoella. Nuorena minulla oli jopa kaksi omaa nimikkolehmää: Rusina ja Ylli.

Lisäksi olen ollut kesätöissä enoni omistamassa Suomen suurimmassa sikalassa.
Viihdyn maalla, mutta en voisi kuvitella muuttavani sinne. Sydämeni on kaupungissa, kaipaan ympärilleni hälinää.

Janne Ordén

- Syntynyt 14.12.1983.
- Asunut koko ikänsä Helsingissä.
- Hiphop-yhtye Kymppilinjan jäsen. Myös muut jäsenet, Sami Grönroos ja Niko Lith, ovat helsinkiläisiä. Yhtye on perustettu vuonna 2004.
- Valmistaudu olemaan väärässä -albumi julkaistaan 4. elokuuta.
- Kymppilinja Facebookissa

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.