Esko Kovero ja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen) Salkkareiden kuvauksissa vuonna 2009. Kuva: Sanoma-arkisto/Antti Hämäläinen
Esko Kovero ja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen) Salkkareiden kuvauksissa vuonna 2009. Kuva: Sanoma-arkisto/Antti Hämäläinen

Salkkareiden Sallana tunnettu Hanna Kinnunen sai töitä Radio Aallon iltapäiväjuontajana.

Näyttelijä Hanna Kinnunen, 35, (o.s. Karjalainen) on Radio Aallon uusi iltapäiväjuontaja. Kanavan nykyistä iltapäiväjuontajaa Joonas Vuorelaa Hanna ei kuitenkaan syrjäytä, sillä jatkossa kaksikko juontaa iltapäiviä kahdestaan.

– Odotan hyvää meininkiä, loistavia keskusteluja, naurua, musiikkia ja rentoa, mutta energistä menoa, Hanna iloitsee tiedotteessa.

Hanna siirtyy Aaltoon Yle Puheen iltapäivästä. Hän on työskennellyt Ylellä myös uutistoimittajana, mutta parhaiten Hanna muistetaan Salatut elämät -sarjan puheliaana Salla Laitelana. Hän näytteli sarjassa vuosina 2006–2010.

Alun perin Hanna tuli julkisuuteen vuonna 2003, kun hän voitti Haluatko filmitähdeksi -kilpailun. Ohjelmasta tuli aikoinaan pieni kohu, koska kilpailun voittajan piti saada iso rooli Levottomat 3 -elokuvasta, mutta lopulta Hanna saikin leffasta vain pienen roolin.

Hannan uudet työt alkavat 9. helmikuuta. Kuva: Nelonen Media
Hannan uudet työt alkavat 9. helmikuuta. Kuva: Nelonen Media

Monilla radiokanavilla suositut radiojuontajat ovat saaneet viime aikoina potkut, kun ohjelmakartta on mennyt uusiksi. Esimerkiksi Katja Ståhlin ja Marco Bjurstörmin työt Radio Novalla loppuivat vuodenvaihteessa. Myös Annika Metsäketo on kertonut potkuistaan avoimesti.

Ohjelmapäällikkö Sami Viitasen mukaan Aallolla ei ole luvassa isoja muutoksia lähiaikoina.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.