Saammeko esitellä: Herra Rosewood, tyttöjen – ja miksei poikienkin – uusi ystävä.
Saammeko esitellä: Herra Rosewood, tyttöjen – ja miksei poikienkin – uusi ystävä.

Tea Latvala halusi suunnitella dildon, jota myytäisiin seksikauppojen sijaan sisustusliikkeissä.

Saammeko esitellä: tässä on herra Rosewood, kova, kestävä ja kotimainen kaveri Helsingin Vallilasta, valmiina täyttämään eroottiset toiveesi!

Mister Rosewood on muotoilija Tea Latvalan luomus: 27 senttimetriä pitkä, tuhtia grillimakkaraa muistuttava, puinen hieromasauva.

Sauva sai alkunsa Latvalan halusta suunnitella tyylikäs seksilelu. Sellainen, jota voisi säilyttää vaikka olohuoneen pöydällä tai kirjahyllyssä ilman, että kukaan katsoo paheksuen.

– Tuntuu, että kaikki seksiin ja erotiikkaan liittyvä välineistö on usein jotenkin vähän muovista tai halvan näköistä. Erotiikkaliikkeetkin ovat jämähtäneet 80-luvulle sillä erotuksella, että enää niissä ei ole vhs-kasetteja, Latvala sanoo.

– Seksi on kuitenkin kaunis ja iloinen asia, jota kaikki harrastavat. Mikseivät seksilelut voisi olla yhtä hyvin elegantteja, sellaisia joita voisi myydä mieluummin vaikka sisustus- tai design-liikkeissä seksikauppojen sijasta, Latvala pohtii.

Juontajasta dildosuunnittelijaksi

Latvala on saanut vaatesuunnittelijan koulutuksen, mutta hänet voi muistaa myös joitakin vuosia sitten Nelosella pyörineen G-Piste -keskusteluohjelman toisena juontajana Anna Perhon rinnalla.

Ajatus seksivälineiden suunnittelemisesta kävi Latvalan mielessä ensimmäisen kerran jo silloin, kun ohjelmassa käsiteltiin Väestöliiton tutkimusta naisten seksilelujen käytöstä. Viime kesänä eronsa jälkeen hän viimein kävi tuumasta toimeen.

– Olin jo pitkään halunnut suunnitella jotakin omaa: jotakin kaunista, käytännöllistä ja kestävää. Samaan aikaan tuttavani oli perustamassa sahaa ja aloin miettiä, voisiko seksileluja tehdä myös puusta.

Tuotetta markkinoidaan humoristisella sloganilla "Sisusta itsesi puulla".

Syksyllä Latvala sitten perusti start up -yrityksensä Teatiamon. Alku oli nihkeä, eikä starttirahaa tai lainoja meinannut herua, ja Mister Rosewoodia valmistettiin vain tilauksesta. Hiljattain seksivälinekauppa Kaalimato.com otti Rosewoodin kuitenkin valikoimaansa, ja nyt tuotetta markkinoidaan humoristisella sloganilla "Sisusta itsesi puulla".

Lisäksi Teatiamo on saanut Valtion innovaatiokeskukselta Tekesiltä tukea, jonka tarkoitus on auttaa ”uutta suomalaista puunjalostusta” edustavan sauvan kansainvälistä levitystä. Teatiamolla on jo jakelusopimus neljään Latinalaisen Amerikan maahan, ja syksyllä Latvala on lähdössä etsimään rahoittajaa Espanjasta.

– En tiedä, onko Tekesin tukea myönnetty aiemmin dildolle, mutta kerta on taatusti ensimmäinen tuotteelle, joka on käytännössä puukapula, Latvala nauraa.

Vain kallis pala puuta?

Niin, Mister Rosewood on kauniista muotoilustaan huolimatta tosiaan vain puukapula ja vieläpä aika kallis sellainen; se maksaa noin 200 euroa. Se ei pyöri, tärise, tai tee mitään muitakaan temppuja. Kiinassa valmistetun, pirtsakanvärisen vibraattorin saisi murto-osalla Misterin hinnasta.

Onko Mister Rosewood samantyyppinen tuote kuin lasten puulelut: näyttävät kivoilta, mutta itse käyttäjät eivät arvosta?

Onko Mister Rosewood siis vähän samantyyppinen tuote kuin lasten puulelut: näyttävät kivoilta, mutta itse käyttäjät eivät arvosta?

– Niin, kyllä tässä on se vaara olemassa, että ihmiset ajattelevat juuri noin, Latvala myöntää

– Ja suomalainen käsityö on kallista, siitä ei pääse mihinkään. Tarkoituksenani onkin nyt selvittää, olisiko sauvaa mahdollista valmistaa esimerkiksi Puolassa, jossa puutuotteilla on pitkät perinteet.

Toisaalta pattereilla varustetut muovidildot kuluvat ja jossain vaiheessa myös hyytyvät, mutta Rosewoodissa on kestävä kumppani loppuelämäksi. Puinen seksilelu on myös hygieenisempi, eikä se sisällä esimerkiksi myrkyllisiä muovinpehmentimiä. (Seksilelujen terveysriskeistä voit lukea lisää täältä.)

Sopii lapaluidenkin väliin

Teatiamollakin on valikoimassaan myös edullisempia, lasisia dildoja ja perinteisiä, PVC-muovista valmistettuja sauvoja. PVC-sauvoista Latvala aikoo kuitenkin luopua, ja Mister Rosewood on ainakin toistaiseksi yrityksen ykköstuote.

Yleisin kysymys, joka Latvalalle puudildosta esitetään kuuluu: voiko siitä jäädä tikkuja? Ei, ei voi, eihän se mikään halko sentään ole. Mister hiotaan posliininsileäksi ja lakataan myrkyttömällä lakalla.

"Jotkut miespuoliset tuttavani ovat arvostelleet, että miksi sen täytyy olla niin iso."

Nyt sitten enää vain kiinnostaa, onko siitä mihinkään? Latvala on tietysti puolueellinen vastaamaan kysymykseen, mutta kysytään silti.

– No, minusta se on hyvä. Testaan kaikki sauvani luonnollisesti myös itse. Jotkut miespuoliset tuttavani ovat arvostelleet, että miksi sen täytyy olla niin iso. Mutta ei sitä ole tarkoituskaan survaista kokonaan sisälle, vaan siihen on jätetty kahvavaraa. Sauvaa voi käyttää myös monella eri tavalla; se toimii hyvin myös lapaluiden välissä.

Artikkelia korjattu 17.7. klo 13.09. Helsingin Alppila muutettu Helsingin Vallilaksi, jossa tuotetta valmistetaan.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.