”Olen aikamoinen mediamonsteri ja käytän eri somekanavia aktiivisesti. Blogia päivitän pari kertaa viikossa”, ensi viikolla Losiin palaava Mia Ehrnrooth selitti tiistaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Olen aikamoinen mediamonsteri ja käytän eri somekanavia aktiivisesti. Blogia päivitän pari kertaa viikossa”, ensi viikolla Losiin palaava Mia Ehrnrooth selitti tiistaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Mia Ehrnrooth aikoo asettua pysyvästi Los Angelesiin.

Salatut elämät -sarjasta suurelle yleisölle tutuksi tullut Mia Ehrnrooth, 29, luo uraa rapakon takana. Viimeiset puoli vuotta hän on suhannut ahkerasti Helsingin ja Los Angelesin väliä, sekä käynyt koekuvauksissa ympäri maailmaa.

– Lentokilometrejä on kertynyt viime kuukausina kieltämättä aika lailla, hän naurahti saapuessaan Kung Fu Panda 3 -animaation kutsuvierasnäytökseen tiistaina. Mialla on suomalaisversiossa Mei Mein äänirooli. Alkuperäisversiossa Mei Meinä kuullaan supertähti Kate Hudsonin ääntä.

Mian ura  lähti nousukiitoon viime kesäkuussa, kun Cannesin Filmifestivaaleilla hänestä kiinnostunut tuotantoporukka lennätti hänet seitsemän tunnin varoitusajalla New Yorkiin.

– Lensin ykkösluokassa neuvottelemaan elokuvaroolista, joka kuvataan ensi vuonna Los Angelesissa, Mia paljasti Me Naisille Kätilö-leffan kutsuvierasensi-illassa syyskuussa.

Projekti menee eteenpäin hitaasti, mutta varmasti. Neuvottelut yhdysvaltalaisten kanssa ovat yhä kesken, eikä Mia voi sanoa siitä tässä vaiheessa enempää.

– Muuten olen saanut tehdä sekalaisia kivoja juttuja, kuten erästä web-sarjaa, sekä näyttelijän ja mallin töitä, hän iloitsi.

Pysyvästi Los Angelesiin

Tähän saakka Mia on asunut Los Angelesissa ystävän luona, mutta seuraavaksi on edessä oman kämpän hankinta. Jos kaikki menee putkeen, hän aikoo tulevaisuudessa asettua Losiin pysyvämmin.

– Se on kuitenkin alan markkina-alue, kaiken keskus. Arkeni on siellä jatkuvaa koekuvauksissa käymistä ja verkostojen luomista. Haluaisin mahdollisimman monipuolisen uran, jossa on mallintöitä, näyttelemistä sekä web-puolen juttuja.

Mian lapsuudenkodissa englanti oli kolmas kieli, jota hän puhui perheen au pairin kanssa. Sen takia solahtaminen englanninkieliseen maailmaan on käynyt luontevasti.

– Olen iloinen, että Losissa asuvat suomalaiset tukevat hienosti toisiaan. Siellä käytännön toimintatavat ovat niin erilaisia, että ottaa aikansa tottua niihin. Kokonaisuudet ovat isoja.

Ei lapsihaaveita

Perheensä Mia on pitänyt suurimmaksi osaksi pois julkisuudesta, vaikka nimekkääseen sukuun mahtuu menestyjiä monella alalla. Aviomiestään hän ei ole koskaan esitellyt julkisesti. Mia ei tällä hetkellä haaveile lapsista, vaikka kovin lapsirakas onkin. Hänellä on paljon kummilapsia, joihin tuhlata hellyyttä.

– Mielestäni perheen perustamiseen pitäisi olla vähintään yhtä kova palo ja intohimo, kun itselläni on nyt töitäni kohtaan, hän toteaa.

Hän ei kuitenkaan sano tulevaisuudessa perheen perustamiselle ei.

– Niitä asioita ei oikein voi kalenteriin laittaa. Ne tulevat kun ovat tullakseen.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.