Janice Dickinson oli 1980-luvulla malliuransa huipulla. Kuva: Reuters
Janice Dickinson oli 1980-luvulla malliuransa huipulla. Kuva: Reuters

Janice ei ole tavannut Bill Cosbya sen yön jälkeen, kun mies Janicen mukaan raiskasi hänet. Kuva: Reuters
Janice ei ole tavannut Bill Cosbya sen yön jälkeen, kun mies Janicen mukaan raiskasi hänet. Kuva: Reuters

Huippumalli Janice Dickinson sanoo, että raiskauksen salaaminen teki hänet itsetuhoiseksi.

Näyttelijä Bill Cosbyn, 77, julkisuuskuva on saanut viime aikoina melkoisia tahroja. Lukuisat naiset ovat syyttäneet erityisesti Bill Cosby Show -komediasarjasta tunnettua näyttelijää seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nyt myös värikkäästä elämästään ja räväköistä mielipiteistään tunnettu entinen huippumalli Janice Dickinson, 59, on sanonut Billin huumanneen ja raiskanneen hänet vuonna 1982.

Janicen mukaan Bill oli tarjonnut hänelle töitä ohjelmastaan, ja he olivat illastaneet yhdessä Billin kotona. Kun Janice oli valitellut vatsakipuaan, Bill oli tarjonnut hänelle lääkepillerin ja lasillisen punaviiniä.

– Viimeinen asia, jonka muistan ennen heräämistäni seuraavana aamuna on se, kun Bill Cosby riisui aamutakkinsa ja kiipesi päälleni, Janice kertoi Entertainment Tonight -ohjelman haastattelussa.

– Muistan tunteneeni kipua. Seuraavana aamuna heräsin ilman yöpukua, ja jalkojeni välissä oli siemennestettä.

People-lehden mukaan Janice ei kertonut asiasta vuonna 2002 julkaistussa omaelämänkerrassaan, koska Bill ja tämän asianajajat painostivat häntä vaikenemaan raiskauksesta.

– Raiskauksen aiheuttamien tunteiden kasaaminen sisälleni ja niiden käsittelemättä jättäminen ajoivat minut itsetuhoiseen elämäntapaan. Pelkäsin että minua pidettäisiin lutkana, joka yrittää seksin avulla päästä eteenpäin urallaan.

Bill Cosby on ollut naimisissa vaimonsa Camillen kanssa vuodesta 1964 lähtien. Parilla on viisi lasta.

Lue myös:


Bill Cosbysta hurjia paljastuksia: pahoinpitelyitä ja irtosuhteita

Janice Dickinson – rouva suorasuu

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla