Westlife-poikabändi hurmasi 2000-luvun alussa. Shane Filan on kuvan keskimmäinen. Kuva: Reuters
Westlife-poikabändi hurmasi 2000-luvun alussa. Shane Filan on kuvan keskimmäinen. Kuva: Reuters

Westlifen Shane Filan joutui myymään jopa vaimonsa vihkisormuksen selvitäkseen kiinteistöbisnesveloistaan.

Vuonna 2011 kuopatun irlantilaispoikabändi Westlifen Shane Filan, 35, kertoo pahoista talousvaikeuksistaan uudessa My Side Of Life -elämäkerrassaan ja brittilehti Mirrorissa.

Miljoonien Westlife-ansiot eivät paljon auttaneet, kun Shanen kiinteistöbisnes lähti jyrkkään luisuun. Pankit myönsivät varakkaalle tähdelle ja tämän veljelle jättimäisiä lainoja, mutta suunnitellut rakennukset eivät valmistuneetkaan rakennuslupasotkujen takia aikataulussa, eikä bisnes alkanut tuottaa tulosta. Kun asuntojen hinnat romahtivat Irlannin lamassa vuonna 2009, pankit alkoivat vaatia rahojaan takaisin.

Pahin aallonpohja osui vuodelle 2012, jolloin mies ajautui konkurssiin. Se melkein tuhosi hänet. Lopulta pankki vaati takaisin 18 miljoonaa puntaa eli lähes 23 miljoonaa euroa.

–  Koko elämäni vilisi silmissä. Tuntui kuin joku olisi kuollut. Kaikki oli mennyttä – kotini, autoni, kaikki rahamme. Itkin murheen murtamana, mies kirjoittaa.

Mies joutui tosiaan myymään kaiken yli 500 punnan arvoisen omaisuuden aina kolmilapsisen perheen rakkaasta kodista vaimo Gillianin platinaiseen, 33 000 punnan timanttivihkisormukseen. Sormus onnistuttiin kuitenkin hankkimaan myöhemmin takaisin.

Se, että Gillian pysytteli miehensä rinnalla, käänsi kelkan kohti parempaa. Lainoista on maksettu takaisin jo puolet. Jaloilleen pääsemisessä on auttanut myös Westlifen manageri ja X-Factor-ohjelman tuomari Louis Walsh, joka on järjestänyt Shanelle levytyssopimuksen ja soolokiertueen, kertoo Daily Mail

Lue myös:

Kaksosia odottava ruhtinatar Charlene edusti jälleen surullisen näköisenä

Jennifer Lawrence puolustaa alastonkuviaan: "Kaukosuhteessa poikaystävä katselee joko pornoa tai sinua"

Gone Girl -hittielokuvan tähti hylättiin alttarille