Westlife-poikabändi hurmasi 2000-luvun alussa. Shane Filan on kuvan keskimmäinen. Kuva: Reuters
Westlife-poikabändi hurmasi 2000-luvun alussa. Shane Filan on kuvan keskimmäinen. Kuva: Reuters

Westlifen Shane Filan joutui myymään jopa vaimonsa vihkisormuksen selvitäkseen kiinteistöbisnesveloistaan.

Vuonna 2011 kuopatun irlantilaispoikabändi Westlifen Shane Filan, 35, kertoo pahoista talousvaikeuksistaan uudessa My Side Of Life -elämäkerrassaan ja brittilehti Mirrorissa.

Miljoonien Westlife-ansiot eivät paljon auttaneet, kun Shanen kiinteistöbisnes lähti jyrkkään luisuun. Pankit myönsivät varakkaalle tähdelle ja tämän veljelle jättimäisiä lainoja, mutta suunnitellut rakennukset eivät valmistuneetkaan rakennuslupasotkujen takia aikataulussa, eikä bisnes alkanut tuottaa tulosta. Kun asuntojen hinnat romahtivat Irlannin lamassa vuonna 2009, pankit alkoivat vaatia rahojaan takaisin.

Pahin aallonpohja osui vuodelle 2012, jolloin mies ajautui konkurssiin. Se melkein tuhosi hänet. Lopulta pankki vaati takaisin 18 miljoonaa puntaa eli lähes 23 miljoonaa euroa.

–  Koko elämäni vilisi silmissä. Tuntui kuin joku olisi kuollut. Kaikki oli mennyttä – kotini, autoni, kaikki rahamme. Itkin murheen murtamana, mies kirjoittaa.

Mies joutui tosiaan myymään kaiken yli 500 punnan arvoisen omaisuuden aina kolmilapsisen perheen rakkaasta kodista vaimo Gillianin platinaiseen, 33 000 punnan timanttivihkisormukseen. Sormus onnistuttiin kuitenkin hankkimaan myöhemmin takaisin.

Se, että Gillian pysytteli miehensä rinnalla, käänsi kelkan kohti parempaa. Lainoista on maksettu takaisin jo puolet. Jaloilleen pääsemisessä on auttanut myös Westlifen manageri ja X-Factor-ohjelman tuomari Louis Walsh, joka on järjestänyt Shanelle levytyssopimuksen ja soolokiertueen, kertoo Daily Mail

Lue myös:

Kaksosia odottava ruhtinatar Charlene edusti jälleen surullisen näköisenä

Jennifer Lawrence puolustaa alastonkuviaan: "Kaukosuhteessa poikaystävä katselee joko pornoa tai sinua"

Gone Girl -hittielokuvan tähti hylättiin alttarille

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.