Viola ja Esa tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa omissa häissään. Kuva: Ava
Viola ja Esa tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa omissa häissään. Kuva: Ava

Viola kertoo blogissaan vannoneensa ensin, ettei lukisi netin keskustelupalstoja.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Esan kanssa avioitunut Viola kertoo blogissaan saamastaan palautteesta.

Hän myöntää yllättyneensä siitä, kuinka rohkeasti tuntemattomat ihmiset ovat tulleet juttelemaan ja kehumaan sekä häntä ja Esaa että muita ohjelmaan osallistuneita pareja.

– Positiivisilla sanoilla on uskomaton voima, ja pienikin toiselle tukea tuova sana voi olla tärkeämpi kuin arvaammekaan. Sanat voivat viedä ihmissuhteita, tilanteita ja kokonaisia elämiä kohti aivan uusia suuntia, Viola kirjoittaa.

Kaikki Violan saama palaute ei kuitenkaan ole ollut myönteistä.

Hän sanoo vannoneensa itselleen, ettei lukisi ohjelmasta syntyneitä keskusteluja netistä, mutta lipsui kuitenkin päätöksestä muutaman kerran.

Violan mukaan joissain kirjoituksissa kommentoitiin muun muassa hänen ääntään, jota verrattiin lapsen puheääneen.

– Sain lukea olevani aivan liian ruma televisioon tai ”liian tyhmä fiksulle psykologimiehelle”, valinneeni valkoisen säkin häämekoksi, omistavani liian erikokoisen pään suhteessa Esan nuppiin, haluavani vain hankkiutua raskaaksi – ja niin edelleen.

Viola kirjoittaa, että häntä on luonnehdittu myös ohjelman tylsimmäksi ja mitäänsanomattomimmaksi hahmoksi, josta avioliitto on vienyt hehkun.

Negatiiviset kommentit eivät kuitenkaan päässeet vaikuttamaan voimakkaasti Violaan.

– Liekö se johtunut siitä positiivisten sanojen virrasta, jonka ohjelma aiheutti, tai sitten omasta lähipiiristäni sekä miehestä, joka muistutti niistä oikeasti oleellisista asioista.

Violan mukaan ei ole mitään hienompaa kuin se tunne, kun huomaa elävänsä juuri niin kuin haluaa.

– Aina on joku, jonka mielestä teet väärin, joka ei hyväksy. Ja jopa tuomitsee jyrkästi. Mutta aina on myös niitä, jotka kannustavat.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla –Miia: ”En ole ennen kokenut näin lempeää ja tervettä parisuhdetta”

IS: Ensitreffit alttarilla – sulhaset löydettiin deittipalvelusta

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.