”Antti on huumorimiehiä. Lapsella tulee olemaan varmasti hauskaa”, Sari kehuu. Kuva: Satu Kemppainen
”Antti on huumorimiehiä. Lapsella tulee olemaan varmasti hauskaa”, Sari kehuu. Kuva: Satu Kemppainen

Haastattelu vain Me Naisissa: Umpirakastunut Ensitreffit alttarilla -pari kertoo haaveilleensa tahoillaan perheestä jo kymmenen vuotta.

Sarin ja Antin rakkaustarina sai alkunsa vajaa puoli vuotta sitten Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Alusta asti kaikki tuntui luonnolliselta ja hyvältä.

– Meillä on ollut ensihetkestä lähtien sellainen olo, kuin olisimme tunteneet jo aikaisemmin, Sari sanoo.

Ohjelman asiantuntijat, psykoterapeutit Maaret Kallio ja Mikael Saarinen ja pastori Kari Kanala, muodostivat ohjelmaan hakeneiden sinkkujen joukosta kolme toisilleen sopivaa paria. Parit tapasivat alttarilla, menivät naimisiin, kävivät häämatkalla ja kokeilivat sen jälkeen yhteiseloa viiden viikon ajan.

Avioitumisen jälkeen kaikki on edennyt nopeasti. Viisi ja puoli kuukautta yhdessä ollut pari odottaa esikoistaan.

– Tämä kaikki on vain niin mahtavaa. Olemme tahoillamme haaveilleet perheestä kymmenen vuotta, ja sitten se kaikki tarjotaan kerralla. Kysytään vain, otatko vastaan vai et. Miksi emme ottaisi? Sari miettii.

– Olen joskus pitänyt käsiä ristissä ja toivonut, että tapahtuisi sellaisia asioita, kuin nyt on tapahtumassa, Antti lisää.

Huojennus alttarilla

Ennen ensikohtaamista Sari ja Antti eivät tienneet toisistaan mitään. Oli vain kirjeet, jotka he olivat kirjoittaneet toisilleen.

– Tunsin Antin läsnäolon jo ennen kuin kohtasimme. Se oli rauhoittava tunne. Halusin, että tehdään tästä yhdessä hyvä juttu, ja se toteutui.

Alttarilla Sarin ensimmäinen ajatus oli huojennus.

– Katsoin vain, että tuollainen ihanan näköinen mies. Antin hymy loisti kilometrin päähän. Ajattelin, että kyllä se taitaa minustakin vähän tykätä, Sari nauraa.

Esikoisen laskettu aika on keväällä. Tarkemman ajankohdan ja lapsen sukupuolen Sari ja Antti ovat kertoneet vain lähimmilleen.

– Lapsen saaminen on suuri ihme. Se ei ole mikään itsestäänselvyys nykypäivänä, Sari sanoo.

Mitä Antti arvostaa Sarissa erityisesti? Mitä asiaa molemmat arvostavat ylitse muiden? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2015!

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.