Pia ja Jussi menivät naimisiin kesällä 2014 Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. He ovat pysyneet ystävinä avioeron jälkeen. Kuva: Ava
Pia ja Jussi menivät naimisiin kesällä 2014 Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. He ovat pysyneet ystävinä avioeron jälkeen. Kuva: Ava

Ensitreffit alttarilla -sarjan Pia vihjaili uudesta suhteesta jo elokuussa.

Ensitreffit alttarilla -sarjasta tuttu Pia on muuttanut yhteen miehensä kanssa. Hän kertoi asiasta blogissaan Hynttyyt yhteen -postauksessaan.

– Niinpä mies tyhjensi poikamieskämppänsä ja kantoi loputkin kenkänsä mun eteiseen. Olutlaseille raivattiin kaappitilaa ja mopovermeille etsittiin paikka varastosta. Keittiön varustus täydentyi salaattilingolla, painekattilalla ja digitaalisella vaa'alla sekä lukemattomilla öljy- ja etikkapulloilla. Keittokirjatkin lisääntyivät, Pia kirjoittaa blogissaan.

 

Moving day! 🚚 #muuttohommia #iltajumppa #rapputreeni #uusiaika #homeiswhereyourheartis

Kuva, jonka Pia Alapeteri (@piapas) julkaisi

Pia kertoo blogissaan myös hetkestä, kun mies joutui hänen neljän siskonsa piinapenkkiin. Sillä aikaa kun naiset saunoivat, mies rehki keittiössä.

– Kaali-granaattiomenasalaatti, voissa pyöräytetyt ja ilmakuivattuun kinkkuun käärityt kaneliset persimonit, liekitetty broilerinmaksa ja omena-mascarpone-pekaanisyllabub katosivat nopeasti parempiin suihin, keittotaidosta mies sai kympin. Lusikoiden kilistessä jälkiruokamaljoissa grillin hiilet hehkuivat edelleen kuumina, Pia kuvailee.

Pia vihjaili uudesta suhteesta jo elokuussa, jolloin hän julkaisi yhteiskuvan itsestään ja miehestä moottoripyöräkypärät päässä. Hän on julkaissut vihjailevia kuvia myös pitkin syksyä, muttei ole kuitenkaan kertonut miehen henkilöllisyyttä.

Pia tuli tv-katsojille tutuksi ensimmäisen kauden Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta, jossa hän nai mäntsäläläisen Jussin. Parin suhde päättyi viiden viikon yhteiselon jälkeen. Pia on kertonut useasti, että hän ja Jussi ovat yhä ystäviä. Ensimmäisen kauden Ensitreffit alttarilla -ohjelman pareista vain yksi, Viola ja Esa, on enää yhdessä. Miia ja Olli erosivat elokuussa 2015 reilun vuoden avioliiton jälkeen.

 

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun Antti Holma sairastui melanoomaan, Armi Toivaselta lähti heti viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

Näyttelijä Antti Holma kertoi viime keväänä Instagramissa sairastuneensa melanoomaan. Muiden suomalaisten tapaan Antin ystävä, näyttelijä Armi Toivanen, kuuli asiasta somen välityksellä. Antille lähti heti yksinkertainen mutta lämmin viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

– Armin viestistä välittynyt mutkaton asenne helpotti oloani syövän aiheuttaman myllerryksen keskellä, Antti muistaa.

Siihen, ettei hän kertonut diagnoosista yhdellekään ystävälleen henkilökohtaisesti, oli tietty syy.

– Ennen somepostausta diagnoosista tiesivät vain vanhempani ja neljä pikkusiskoani. He järkyttyivät niin, ettei minulla ollut enää voimia soittaa kavereille ja käydä taas läpi samoja tunnekuohuja, Antti selittää.

Vasta kesällä hän pääsi puhumaan sairaudesta kasvokkain Armin kanssa. Ystävän rauhallisesta, koruttomasta suhtautumisesta oli apua.

– Armille sanoin suoraan, ettei syöpä ahdistanut eikä pelottanut, vaan otti raskaasti päähän. Hänelle myönsin, etten ensimmäisenä miettinyt kuolemaa, vaan sitä, miten ihmeessä tungen syöpäleikkauksen täpötäyteen kalenteriini, Antti kertoo.

"Kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin."

– Armi ymmärsi hyvin myös sen, että vakavan sairauden edessä voi iskeä sellainenkin asia kuin turhamaisuus. Eniten harmitti se, etten leikkauksen jälkeen päässyt salille pariin viikkoon.

– Omat menetykseni ovat opettaneet, että kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin, Armi sanoo.

– Kunnioitus toista kohtaan on sitä, ettei vaikeissakaan tilanteissa lässytetä eikä säälitellä.

Armi Toivanen ja Antti Holma kertovat, miten he tutustuivat, ystävystyivät ja mitä he tuumivat toistensa ihmissuhdekuvioista. Entä millaista on tehdä yhdessä töitä? Lue Me Naisten uudessa numerossa 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.