Mari ja Petri eivät ole selvinneet yhdestäkään jaksosta ilman kinastelua. Kuva: Mtv3
Mari ja Petri eivät ole selvinneet yhdestäkään jaksosta ilman kinastelua. Kuva: Mtv3

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijan Tony Dunderfeltin mukaan Petri ja Mari vaikuttivat alkuhaastatteluissa erilaisilta. 

Ensitreffit alttarilla -sarjan tuorein neloskausi on herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti yhdestä syystä:

Miksi ihmeessä Petri, 40, ja Mari, 38, paritettiin yhteen?

Kauden aikana katsojat ovat huomanneet, että parin ajatukset eroavat monessa tärkeässä asiassa. Mari on kertonut ohjelmassa, että kaksikolla on näkemyseroja esimerkiksi lapsista, suvaitsevaisuudesta ja rahankäytöstä. Tuoreimmassa jaksossa pari päätti muuttaa erilleen, koska viiden viikon jälkeen yhteiselosta ei tuntunut tulevan mitään.

Lue myös: Vain viikon toisensa tunteneelle Ensitreffit alttarilla -parille kriisi ja asumusero: ”Tempasen iltapalan ja lähden”

Moni ohjelmaa seuraava on miettinyt, eivätkö sarjan asiantuntijat Tony Dunderfelt, Elina Tanskanen ja Jason Lepojärvi huomanneet ristiriitoja jo siinä vaiheessa, kun osallistujia haastateltiin ensimmäisiä kertoja.

Psykologi Tony Dunderfelt kommentoi asiaa Ilta-Sanomien haastattelussa. Hän sanoo olevansa surullinen siitä, että pari muutti erilleen jo nyt, mutta ymmärtää ratkaisun. Hän kertoo kuitenkin yllättyneensä parin asumuserosta.

– Emme missään nimessä voineet ennakoida tätä, Dunderfelt kertoo IS:lle.

Tony Dunderfelt on pettynyt Marin ja Petrin suhteeseen. Kuva: Sanoma-arkisto
Tony Dunderfelt on pettynyt Marin ja Petrin suhteeseen. Kuva: Sanoma-arkisto

Todellisuus erosi haastatteluista

Dunderfeltin mukaan asiantuntijat eivät osanneet aavistaa, kuinka paljon kitkaa parin välille syntyisi. Pari oli saanut ennen ohjelman alkua tehdyissä psykologisissa testeissä tuloksen, jonka mukaan he sopivat hyvin yhteen. Testejä tehtiin useita kertoja ja ne kestivät tunteja.

Alkuhaastatteluissa Petri ja Mari vaikuttivat kumpikin joustavilta ja avoimilta. Heillä oli myös samanlaisia näkemyksiä monista tärkeistä asioista. Ohjelmassa he ovat kuitenkin näyttäneet itsestään toisen puolen.

”Molemmat ovat todella ehdottomia ja heillä on todella voimakkaita mielipiteitä.”

– Molemmat ovat todella ehdottomia ja heillä on todella voimakkaita mielipiteitä. He ovat ehdottomia toisilleen väärässä kohtaa, se yllätti meidät ja se surettaa. Emme olisi mitenkään voineet ennakoida tätä alkuasetelmista, Dunderfelt kertoo IS:lle.

Hänen mukaansa asiantuntijat haluavat kaikkien ohjelman parien onnistuvan suhteessaan. Asiantuntijat eivät siis valinneet Petriä ja Maria toisilleen esimerkiksi siksi, että ohjelmaan saataisiin lisää draamaa.

– Me asiantuntijat kannamme tästä ison vastuun ja tietysti tämä on pettymys meille, hän kertoo.

– Pettyneitä olemme itseemme ja suremme tietenkin heidän puolestaan, että oli näin vaikeaa olla yhdessä.

Ohjelmassa parit ovat kiistelleet keskenään varsin pienistä asioista. Mistä pikkujutusta sinä kinaat kumppanisi kanssa? Osallistu kyselyymme!

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti