Mari ja Petri eivät ole selvinneet yhdestäkään jaksosta ilman kinastelua. Kuva: Mtv3
Mari ja Petri eivät ole selvinneet yhdestäkään jaksosta ilman kinastelua. Kuva: Mtv3

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijan Tony Dunderfeltin mukaan Petri ja Mari vaikuttivat alkuhaastatteluissa erilaisilta. 

Ensitreffit alttarilla -sarjan tuorein neloskausi on herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti yhdestä syystä:

Miksi ihmeessä Petri, 40, ja Mari, 38, paritettiin yhteen?

Kauden aikana katsojat ovat huomanneet, että parin ajatukset eroavat monessa tärkeässä asiassa. Mari on kertonut ohjelmassa, että kaksikolla on näkemyseroja esimerkiksi lapsista, suvaitsevaisuudesta ja rahankäytöstä. Tuoreimmassa jaksossa pari päätti muuttaa erilleen, koska viiden viikon jälkeen yhteiselosta ei tuntunut tulevan mitään.

Lue myös: Vain viikon toisensa tunteneelle Ensitreffit alttarilla -parille kriisi ja asumusero: ”Tempasen iltapalan ja lähden”

Moni ohjelmaa seuraava on miettinyt, eivätkö sarjan asiantuntijat Tony Dunderfelt, Elina Tanskanen ja Jason Lepojärvi huomanneet ristiriitoja jo siinä vaiheessa, kun osallistujia haastateltiin ensimmäisiä kertoja.

Psykologi Tony Dunderfelt kommentoi asiaa Ilta-Sanomien haastattelussa. Hän sanoo olevansa surullinen siitä, että pari muutti erilleen jo nyt, mutta ymmärtää ratkaisun. Hän kertoo kuitenkin yllättyneensä parin asumuserosta.

– Emme missään nimessä voineet ennakoida tätä, Dunderfelt kertoo IS:lle.

Tony Dunderfelt on pettynyt Marin ja Petrin suhteeseen. Kuva: Sanoma-arkisto
Tony Dunderfelt on pettynyt Marin ja Petrin suhteeseen. Kuva: Sanoma-arkisto

Todellisuus erosi haastatteluista

Dunderfeltin mukaan asiantuntijat eivät osanneet aavistaa, kuinka paljon kitkaa parin välille syntyisi. Pari oli saanut ennen ohjelman alkua tehdyissä psykologisissa testeissä tuloksen, jonka mukaan he sopivat hyvin yhteen. Testejä tehtiin useita kertoja ja ne kestivät tunteja.

Alkuhaastatteluissa Petri ja Mari vaikuttivat kumpikin joustavilta ja avoimilta. Heillä oli myös samanlaisia näkemyksiä monista tärkeistä asioista. Ohjelmassa he ovat kuitenkin näyttäneet itsestään toisen puolen.

”Molemmat ovat todella ehdottomia ja heillä on todella voimakkaita mielipiteitä.”

– Molemmat ovat todella ehdottomia ja heillä on todella voimakkaita mielipiteitä. He ovat ehdottomia toisilleen väärässä kohtaa, se yllätti meidät ja se surettaa. Emme olisi mitenkään voineet ennakoida tätä alkuasetelmista, Dunderfelt kertoo IS:lle.

Hänen mukaansa asiantuntijat haluavat kaikkien ohjelman parien onnistuvan suhteessaan. Asiantuntijat eivät siis valinneet Petriä ja Maria toisilleen esimerkiksi siksi, että ohjelmaan saataisiin lisää draamaa.

– Me asiantuntijat kannamme tästä ison vastuun ja tietysti tämä on pettymys meille, hän kertoo.

– Pettyneitä olemme itseemme ja suremme tietenkin heidän puolestaan, että oli näin vaikeaa olla yhdessä.

Ohjelmassa parit ovat kiistelleet keskenään varsin pienistä asioista. Mistä pikkujutusta sinä kinaat kumppanisi kanssa? Osallistu kyselyymme!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: