Tanja Saranen, 31, opettaa huilunsoittoa ja tekee enkelihoitoja. Kuva Jukka Rapo
Tanja Saranen, 31, opettaa huilunsoittoa ja tekee enkelihoitoja. Kuva Jukka Rapo

Meediot-televisiosarjan Tanja Saranen neuvoo, miten jokainen saa elämänsä paremmaksi tunnissa, viikossa ja vuodessa.

Lahtelainen Tanja Saranen  on huilunsoitonopettaja ja enkelihoitaja. Hän on mukana Ylen dokumenttisarjassa Meediot. Ohjelma kertoo naisista, jotka elävät määräaikaisuuksien, pienen palkan ja epävarmuuden ajassa, mutta joilla on mielestään myös yhteys tuonpuoleiseen maailmaan. Tanja uskoo myös entisiin elämiin.

– Minulla on näkömuisti ja tykkään piirretyistä elokuvista – olen katsonut niitä lapsesta asti ja katson edelleen. Niinpä mielikuvissa monet entiset elämät ovat tulleet minulle eteen piirrettyinä. Yhden elämän olen elänyt Persiassa tyrannijohtajana. Olen tuijottanut omaan napaani ja tehnyt huonoja päätöksiä. Siksi tässä nykyisessä elämässäni minun täytyy keskittyä hyvyyteen ja muiden ihmisten huomioon ottamiseen, Tanja sanoo.

Tanja opastaa, miten jokainen saa elämänsä viikossa, kuukaudessa ja vuodessa paremmaksi. Tärkeintä on itsensä kuunteleminen.

 

Mikä mättää silloin, kun ihminen toivoo elämäänsä hyvää ja silti menee pieleen?

"Haluaisin pikemminkin kysyä, menevätkö asiat pieleen oikeasti. Jos vaikka ihmissuhde päättyy, voi pysähtyä ajattelemaan, olisiko suhteen jatkumisesta oikeasti seurannut jotakin myönteistä, tekikö suhde sinulle pohjimmiltaan hyvää? Tai jos saa töistä potkut, voi miettiä, toiko juuri se työpaikka elämään riemua ja iloa ja tunsiko siinä olevansa omalla paikallaan.

Huonoja asioita ei tavallaan tapahdu. Ne luokitellaan huonoiksi, koska asiat eivät ole sujuneet niin kuin ihminen on halunnut tai suunnitellut. On huojentavaa, ettemme tiedä etukäteen, mikä on meille parasta, vaan korkeammat voimat pukkaavat meidät välillä väkisin toisille raiteille kuin missä olemme olleet."

Sano keinot, joilla elämän saa tunnissa, viikossa ja vuodessa paremmaksi?

"Vastaus on sama, olipa aikajakso mikä hyvänsä: oman itsensä kuunteleminen ja itseensä uskominen. On luotettava omiin tuntemuksiinsa, eikä kuunnella muita, olipa kyseessä meedio, presidentti tai Jumala – kuka kellekin on se ykkönen, joka totuuksia latelee.

Totta kai on otettava vastaan tietoa ulkopuolisilta, mutta on myös mietittävä, ajatteleeko itse noin, onko tuo minun totuuteni. Toisaalta uskon myös siihen, että jokaisessa meissä on Jumala, eli intuition ääni on Jumalan ääni.

On myös rakastettava itseään – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin – sillä se on kaikista vaikeinta. Moni hakee hyväksyntää muilta, koska ei hyväksy eikä rakasta itseään – on ryppy tuolla ja ihra täällä.

Monesti henkisellä polulla hairahdutaan siihen uskomukseen, että kun henkimaailmasta tulee viesti, sen on pakko olla korkein totuus. Oikea viesti tulee ihmisen itsensä sisältä. Kaikki meistä ovat herkkiä. Kun ihmiset ymmärtävät sen, ovat meediot ja enkelihoitajat pian työttömiä. Se onkin tarkoitus, että teemme itsemme tarpeettomiksi. Meidän tehtävämme on auttaa ihmisiä tajuamaan, että he itse pystyvät ja osaavat. Mitä enemmän haastaa aistejaan ja tunteitaan, sitä selkeämmin kyvyt tulevat esille."

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.