Tanja Saranen, 31, opettaa huilunsoittoa ja tekee enkelihoitoja. Kuva Jukka Rapo
Tanja Saranen, 31, opettaa huilunsoittoa ja tekee enkelihoitoja. Kuva Jukka Rapo

Meediot-televisiosarjan Tanja Saranen neuvoo, miten jokainen saa elämänsä paremmaksi tunnissa, viikossa ja vuodessa.

Lahtelainen Tanja Saranen  on huilunsoitonopettaja ja enkelihoitaja. Hän on mukana Ylen dokumenttisarjassa Meediot. Ohjelma kertoo naisista, jotka elävät määräaikaisuuksien, pienen palkan ja epävarmuuden ajassa, mutta joilla on mielestään myös yhteys tuonpuoleiseen maailmaan. Tanja uskoo myös entisiin elämiin.

– Minulla on näkömuisti ja tykkään piirretyistä elokuvista – olen katsonut niitä lapsesta asti ja katson edelleen. Niinpä mielikuvissa monet entiset elämät ovat tulleet minulle eteen piirrettyinä. Yhden elämän olen elänyt Persiassa tyrannijohtajana. Olen tuijottanut omaan napaani ja tehnyt huonoja päätöksiä. Siksi tässä nykyisessä elämässäni minun täytyy keskittyä hyvyyteen ja muiden ihmisten huomioon ottamiseen, Tanja sanoo.

Tanja opastaa, miten jokainen saa elämänsä viikossa, kuukaudessa ja vuodessa paremmaksi. Tärkeintä on itsensä kuunteleminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä mättää silloin, kun ihminen toivoo elämäänsä hyvää ja silti menee pieleen?

"Haluaisin pikemminkin kysyä, menevätkö asiat pieleen oikeasti. Jos vaikka ihmissuhde päättyy, voi pysähtyä ajattelemaan, olisiko suhteen jatkumisesta oikeasti seurannut jotakin myönteistä, tekikö suhde sinulle pohjimmiltaan hyvää? Tai jos saa töistä potkut, voi miettiä, toiko juuri se työpaikka elämään riemua ja iloa ja tunsiko siinä olevansa omalla paikallaan.

Huonoja asioita ei tavallaan tapahdu. Ne luokitellaan huonoiksi, koska asiat eivät ole sujuneet niin kuin ihminen on halunnut tai suunnitellut. On huojentavaa, ettemme tiedä etukäteen, mikä on meille parasta, vaan korkeammat voimat pukkaavat meidät välillä väkisin toisille raiteille kuin missä olemme olleet."

Sano keinot, joilla elämän saa tunnissa, viikossa ja vuodessa paremmaksi?

"Vastaus on sama, olipa aikajakso mikä hyvänsä: oman itsensä kuunteleminen ja itseensä uskominen. On luotettava omiin tuntemuksiinsa, eikä kuunnella muita, olipa kyseessä meedio, presidentti tai Jumala – kuka kellekin on se ykkönen, joka totuuksia latelee.

Totta kai on otettava vastaan tietoa ulkopuolisilta, mutta on myös mietittävä, ajatteleeko itse noin, onko tuo minun totuuteni. Toisaalta uskon myös siihen, että jokaisessa meissä on Jumala, eli intuition ääni on Jumalan ääni.

On myös rakastettava itseään – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin – sillä se on kaikista vaikeinta. Moni hakee hyväksyntää muilta, koska ei hyväksy eikä rakasta itseään – on ryppy tuolla ja ihra täällä.

Monesti henkisellä polulla hairahdutaan siihen uskomukseen, että kun henkimaailmasta tulee viesti, sen on pakko olla korkein totuus. Oikea viesti tulee ihmisen itsensä sisältä. Kaikki meistä ovat herkkiä. Kun ihmiset ymmärtävät sen, ovat meediot ja enkelihoitajat pian työttömiä. Se onkin tarkoitus, että teemme itsemme tarpeettomiksi. Meidän tehtävämme on auttaa ihmisiä tajuamaan, että he itse pystyvät ja osaavat. Mitä enemmän haastaa aistejaan ja tunteitaan, sitä selkeämmin kyvyt tulevat esille."

Sisältö jatkuu mainoksen alla