Wembley-areenalla kuultiin sunnuntai-iltana Saara Aallon esittämänä muun muassa Whitney Houstonin I Didn't Know My Own Strength -kappale. Kuva: All Over Press
Wembley-areenalla kuultiin sunnuntai-iltana Saara Aallon esittämänä muun muassa Whitney Houstonin I Didn't Know My Own Strength -kappale. Kuva: All Over Press

Saara Aalto julkaisi Instagramissa videon, jossa hän kertoo finaalin jälkeisistä fiiliksistään.

Saara Aalto, 29, sanoi sunnuntaina Britannian X Factor -finaalissa moneen kertaan, että kilpailu oli hänelle viimeinen tilaisuus näyttää, mihin hän pystyy. Hän myös liikuttui kertoessaan, että oli lähellä lopettaa vuosi sitten. Vaikka britit äänestivät Matt Terryn voittoon, Saara ei vaikuta pettyneeltä Instagram-videonsa perusteella. Hän julkaisi tänään videon, jossa onnittelee Mattia ja kiittää kaikkia hänen tukijoitaan.

”Te hyväksyitte minut.”

– En voisi olla onnellisempi tänään! Tämä kaikki on niin täydellistä, unelmastani tuli totta, koska te hyväksyitte minut. Rakastan teitä niin paljon, tämä on alku, Saara on kirjoittanut videonsa kuvatekstiin.

Minuutin pituisella videolla Saara myös kehuu Mattia sydänkäpyseksi ja sanoo, että tämä on ansainnut kaiken. Saara ei olisi ikinä uskonut selviävänsä kilpailussa niin pitkälle.

”Olen voittaja.”

– Tiedän, että niin moni on äänestänyt minua, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Minä melkein voitin, se on paras fiilis ikinä. Tunnen olevani voittaja, minä olen voittaja. Ja se on teidän rakkautenne ja tukenne ansiota.

Saara uskoo, että X Factor -finaali on vasta alkua niin hänelle itselleen kuin Mattillekin.

– Aion jatkaa kovaa työntekoa. Nähdään pian! Saara lopettaa videotervehdyksensä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.