Emilia Ikäheimo viihtyy valokuvakameran takana mutta elokuvakameran edessä.
Emilia Ikäheimo viihtyy valokuvakameran takana mutta elokuvakameran edessä.

Ex-mallin, näyttelijän ja valokuvaajan uusi vauva-arki maistuu maitoiselta.

Olet ex-malli ja nyt näyttelijä sekä valokuvaaja. Oletko mieluummin kameran edessä vai takana?

Etupuoli on jo tullut nähtyä, minulla ei ollut mallintöihin suurta intohimoa. En ajatellut sitä lopullisena urana, mutta sain hyvää kokemusta.

Kun lopetin mallintyöt vuonna 1998, luulin haluavani kauas muotibisneksestä, mutta nyt teen samojen naamojen kanssa töitä valokuvaajana! Näyttelemisestä nautin myös, eli mieluiten olen valokuvakameran takana, mutta elokuvakameran edessä.

Miten innostuit mukaan Muukalainen-elokuvaan?

Muukalainen oli järjettömän hyvin kirjoitettu. Kun luin käsikirjoitusta, kyyneleet valuivat silmistäni. Esitän köyhissä oloissa 1930-luvulla elävää nuorta äitiä, jonka lapsen isä on vankilassa.

Eräänä päivänä hänen kotiinsa saapuu muukalainen. Tämä on hyvin visuaalinen leffa. Näyttelen mielelläni jatkossakin, jos hyvä rooli sattuisi kohdalle.

Nyt olet itsekin äiti, miltä vauva-arki on maistunut?

Maitoiselta! Ihanaa on ollut, ei tätä voi sanoin kuvailla. Poikani on vähän päälle kaksi kuukautta vanha. Pääni pehmeni jo raskausaikana, jolloin minulla ei ollut stressiä eikä huolia.

On arki synnytyksenkin jälkeen ollut suloista, mutta leijonaemon rakkaudentäyteinen huoli ja suojelunhalu on nyt läsnä.

Moni ulkomainen ex-malli on saanut oman tv-sarjan. Minkälainen sinun ohjelmasi olisi?

Opiskeluaikoina haaveilin luokkatoverin kanssa omasta sketsi-show’sta. Ehkä toteuttaisin sen.

Olet monessa mukana, mutta kai olet jossakin myös tunari?

Olen huono tekemään kärrynpyöriä! Ja minulla on huono mielikuvitus ruuanlaitossa, vaikka muuten olen luovahko. Lisäksi en osaa pitää paikkoja järjestyksessä, vaikka haluaisin.


Emilia Ikäheimo

- 6.12.1976 syntynyt valokuvaaja. Asuu Helsingin Punavuoressa sulhasensa, ”pikku beibin” ja ”sekopäisen koiran” kanssa.

- Ollut mallina Pariisissa, Milanossa, New Yorkissa ja Tokiossa.  Opiskellut kuvailmaisua ja elokuvakäsikirjoittamista. Valmistunut medianomiksi.

- Naispääosa 30.1. ensi-iltaan tulevassa elokuvassa Muukalainen. Näytellyt myös tv-sarjassa Kaunis mies.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta