Elonkerjuu-yhtyeen viulisti Johanna Koivu ja laulaja Juha Lagström vierailivat helsinkiläisravintola Belgen 12-vuotissynttäreillä. ”Ensi viikolla ilmestyvä levy on luonnollista jatketta vanhalle, mutta myös ennakkoluuloton askel kohti uutta. Biiseissä on modernimpaa sykettä ja soundia”, kaksikko kuvaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Elonkerjuu-yhtyeen viulisti Johanna Koivu ja laulaja Juha Lagström vierailivat helsinkiläisravintola Belgen 12-vuotissynttäreillä. ”Ensi viikolla ilmestyvä levy on luonnollista jatketta vanhalle, mutta myös ennakkoluuloton askel kohti uutta. Biiseissä on modernimpaa sykettä ja soundia”, kaksikko kuvaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Elonkerjuu-yhtyeen viulisti Johanna Koivu on ollut keväästä asti tipattomalla. ”Olen pirteämpi ja energisempi kuin ennen”, hän kertoo.

Elonkerjuu-yhtyeen viulistilla, näyttelijä Johanna Koivulla on tiedossa kiireinen syksy. Uusi levy Hehkuva rauta ilmestyy ensi viikon perjantaina, jonka jälkeen bändi starttaa mittavalle albuminjulkaisukiertueelle.

Yhtye viimeisteli levyä koko kevään ja alkukesän. Ensimmäistä kertaa myös Johanna vastasi kappaleiden sävellyksistä yhdessä Lenni Paarman, Simo Rallin ja Juha Lagströmin kanssa.

Johanna halusi keskittyä kunnolla luovaan työhön ja kerätä voimia syksyn keikkarutistukseen.

– Päätin ryhtyä keväällä tipattomalle. Minua kiinnosti kokeilla, miten alkoholin pois jättäminen vaikuttaa hyvinvointiini. En kuitenkaan tehnyt ehdotonta päätöstä, sillä jos kiellän itseltäni jotain, haluan sitä kahta kauheammin, hän nauraa.

Johanna kertoo kesän kuluneen yllättävän helposti ilman alkoholia.

– Pari kertaa teki tiukkaa, kun olin joissain juhlissa, joissa tarjottiin hyvää punaviiniä. Olen voinut tehdä niin, että olen kippistellyt ja maistanut siemauksen, mutten enempää. En kaipaa alkoholia tällä hetkellä ollenkaan.

Johannan mukaan parasta tipattomassa on ollut energiatason nousu.

– En kestä juhlien jälkeistä väsymystä, kun koko päivä saattaa mennä puoliteholla. Valitsin mieluummin hyvän olon kuin hetken huuman. Olen pirteämpi ja energisempi ja keho tuntuu omemmalta. Olen enemmän sinut itseni kanssa, hän sanoo.

Jaksamista tarvitaankin nyt, kun Elonkerjuu on lähdössä tien päälle.

– Levyn saama vastaanotto jännittää – erityisesti, koska olen osallistunut biisintekoon. Kappaleissa on eri tavalla sisällä, kun ne ovat lähteneet omasta kynästä.

– Testasimme kesällä muutamaa uutta laulua yleisöllä. On mahtava tunne, kun ihmisten kasvoista näkee välittömän positiivisen reaktion. Ei mene monta kertaa, kun fanit osaavat jo sanat ulkoa, Johanna iloitsee.

Lue myös

Johanna Koivu: "Suosio muuttaa meitä kaikkia"

Mies etsii äitinsä kaltaista naista, Juha Lagström?

Elonkerjuun Johanna Koivu: "Selaan keikkavaatteitani kuin kuva-albumia

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.