"Olen ohjaajana kuuluisa siitä, että saan hirveitä raivareita. Mulla kiehahtaa, jos työhön ei suhtauduta vakavasti", Antti Jokinen sanoo. Kuva: Henna Aaltonen
"Olen ohjaajana kuuluisa siitä, että saan hirveitä raivareita. Mulla kiehahtaa, jos työhön ei suhtauduta vakavasti", Antti Jokinen sanoo. Kuva: Henna Aaltonen

Elokuvaohjaaja Antti Jokinen on vihdoin päättänyt asettua aloilleen. Suomeen hänet sai jäämään tyttöystävä, näyttelijä Krista Kosonen.

Ohjaaja Antti Jokinen on pitänyt parikymmentä vuotta koteja eri puolilla maailmaa ja tottunut reissaamaan. Seuraavaksi lentokoneen on määrä lennättää ohjaaja Liettuaan, missä aletaan ihan pian kuvata Antin seuraavaa isoa elokuvaa, Katja Ketun romaaniin perustuvaa Kätilöä.

Sodan keskelle sijoittuvan rakkaustarinan pääparina nähdään Antin avovaimo Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen. Antti haluaa nostaa elokuvassa vahvasti esiin rakkauden.

– Rakkaus kiinnostaa universaalisti. Se on katseiden, pelkuruuden ja häpeän maailmaa. Uskon myös, että rakastuminen on kemiallinen prosessi, ja on suuri haaste saada kaksi ihmistä rakastumaan elokuvan sisällä niin, että katsojat sen uskovat, Antti kertoo.

Antti ei myönnä, että olisi kova paikka ohjata omaa naisystävää toisen syleilyssä.

– No ei se kyllä itse asiassa pelota yhtään. Elokuvia tehdessä minulla on tapana puhua roolihahmosta aina kolmantena persoonana. Se suojelee näyttelijää ja se suojelee minua, vaikka joskus joutuisikin antamaan kovaa palautetta, Antti kertoo.

Antti on ohjannut avovaimoaan Kristaa aiemminkin, sillä Krista esitti pääosaa miehen edellisessä isossa työssä, Sofi Oksasen romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Puhdistus.

– Tulin Suomeen tekemään Puhdistusta, mutta jäin tänne myös naisen, Kristan, takia. Ei ole mikään salaisuus, että asumme Kristan kanssa yhdessä, mutta emme esiinny julkisuudessa parina, koska en halua ihmisille paljastuvan, miten näin idiootti mies sai niin upean naisen. Tämän jälkeen uskon jo taikatemppuihinkin.

Antti asui Jenkeissä parikymmentä työntäyteistä vuotta.

– Suurimman osan ajasta en ollut parisuhteessa. Ihmissuhteet vaativat aikaa ja yhdessäoloa, eikä niitä pysty ylläpitämään, jos asuu toisella puolella maailmaa.

Antti myöntää, että ohjaajan ammatti luo parisuhteeseen vaatimuksia.

– Toisen pitää hyväksyä, että on monenlaista rakkautta; on rakkautta työhön ja rakkautta ihmisiin. Kun teen töitä, saatan olla uppoutunut ajatuksiini. Minulla on omat demonini, jotka pitävät ajatukset liikkeessä.

Syyllisyyden tunteita

Vuodet maailmalla ovat olleet Antille myös ikävän vuosia. Antti on ollut paljon erossa pojastaan Paavosta, joka nyt on jo teini-ikäinen.

– Olen isänä kokenut voimakasta syyllisyyttä, koska olen ollut paljon poissa Suomesta ja Paavon luota. Raskain uravalintaani liittyvä asia on ollut ikävä, kun emme ole voineet nähdä. Se on kuin kivi kengässä.

Antti sanoo, että Paavon syntymä muutti hänen elämänsä.

– Ja todella paljon parempaan suuntaan. Jonain päivänä haluaisin lisää lapsia.

Lue lisää Antti Jokisen ajatuksia Matkalla minuksi -juttusarjassa Me Naisista 19/2014. Voit ostaa digilehden täältä.

Lue myös:

Krista Kosonen Kätilö-elokuvan roolistaan: "Murteen opetteleminen on hauskaa hommaa"

Haastattelu vuodelta 2006: Antti Jokinen: "Parhaat ideat syntyvät kaaoksesta"

Antti Jokinen

■  Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja syntyi 26.4.1966 Nurmijärvellä.

■  Ohjannut maailmantähtien musiikkivideoita Yhdysvalloissa, missä teki myös ensimmäisen pitkän elokuvansa The Resident, jonka pääosassa nähtiin Oscar-voittaja Hilary Swank.

■ Asuu Helsingissä näyttelijä Krista Kososen kanssa. Perheeseen kuuluu myös teini-ikäinen poika Paavo, jonka äiti on malli ja yrittäjä Niina Kurkinen.

 

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.