Ellen Jokikunnas selvisi tsunamista, mutta hyökyaallon jälkeen hän ei ollut päästä pois katastrofialueellta.

Radiojuontaja Ellen Jokikunnaksen Sri Lankan -loma keskeytyi 10 vuotta sitten valtavan tsunamin vyöryessä Kaakkois-Aasiaan.

Ellen selvisi tsunamista, mutta sen jälkeinen aika oli yhtä kaaosta.

– Tiedotus ei toiminut missään. Kaikki yrittivät onkia tietoa, mutta se oli ihan mahdotonta. Oli vahvoja huhuja, että tulisi vielä pahempi tsunami, ja me odotimme sitä koko ajan. Sitä ei sitten tullut, joten tilanne jatkui omassa mielessä pitkään ihan turhaan, Ellen muisteli Radio Aallon Dynastiassa.

Pikkuhiljaa lomailijoita alettiin evakuoida pois maasta bussi kerrallaan. Ellen ja kaksi muuta suomalaista odottivat kyytiä viimeisten joukossa.

– Kun mitään ei kuulunut, aloimme soitella, saataisiko mekin kyyti. Mutta emme saaneet vastauksia, koska tilanne oli kaaosmainen myös matkanjärjestäjille. Lopulta hypättiin jäniksinä ulkomaalaisen matkanjärjestäjän bussiin.

Ellenin ja kahden muun suomalaisen epäonneksi kolmikko jätettiin oman onnensa varaan, kun muut bussissa huomasivat, etteivät suomalaiset kuulu seurueeseen.

– Meidät tiputettiin rannalle. Silloin kävimme uudelleen läpi ajatuksen, että tässäkö tää nyt sitten oli. Saimme yhteyden suomalaiseen matkanjärjestäjään, ja meille sanottiin, että meri näyttää ihan rauhalliselta, ei mitään hätää, teidät haetaan huomenna. Siinä kohtaa piti soittaa Suomeen ja hyvästellä perheet varmuuden vuoksi.

Lopulta Ellenin ja kahden muun suomalaisen perheet nostivat asiasta metelin ja olivat yhteydessä ulkoministeriöön. Tämä tuotti tulosta, ja lopulta kolmikolle järjestettiin kyyti.

Korjattu radiokanava klo 22.20. Ellen kertoi kokemuksistaan Radio Aallossa, ei Radio Suomipopilla.

Lue myös:

Tsunamissa koko perheensä menettänyt Anne: "Koko ajan on helpompi hengittää"

Ellen Jokikunnas: "Olen elänyt käsi kädessä kuolemanpelon kanssa"