Ellen Jokikunnas selvisi tsunamista, mutta hyökyaallon jälkeen hän ei ollut päästä pois katastrofialueellta.

Radiojuontaja Ellen Jokikunnaksen Sri Lankan -loma keskeytyi 10 vuotta sitten valtavan tsunamin vyöryessä Kaakkois-Aasiaan.

Ellen selvisi tsunamista, mutta sen jälkeinen aika oli yhtä kaaosta.

– Tiedotus ei toiminut missään. Kaikki yrittivät onkia tietoa, mutta se oli ihan mahdotonta. Oli vahvoja huhuja, että tulisi vielä pahempi tsunami, ja me odotimme sitä koko ajan. Sitä ei sitten tullut, joten tilanne jatkui omassa mielessä pitkään ihan turhaan, Ellen muisteli Radio Aallon Dynastiassa.

Pikkuhiljaa lomailijoita alettiin evakuoida pois maasta bussi kerrallaan. Ellen ja kaksi muuta suomalaista odottivat kyytiä viimeisten joukossa.

– Kun mitään ei kuulunut, aloimme soitella, saataisiko mekin kyyti. Mutta emme saaneet vastauksia, koska tilanne oli kaaosmainen myös matkanjärjestäjille. Lopulta hypättiin jäniksinä ulkomaalaisen matkanjärjestäjän bussiin.

Ellenin ja kahden muun suomalaisen epäonneksi kolmikko jätettiin oman onnensa varaan, kun muut bussissa huomasivat, etteivät suomalaiset kuulu seurueeseen.

– Meidät tiputettiin rannalle. Silloin kävimme uudelleen läpi ajatuksen, että tässäkö tää nyt sitten oli. Saimme yhteyden suomalaiseen matkanjärjestäjään, ja meille sanottiin, että meri näyttää ihan rauhalliselta, ei mitään hätää, teidät haetaan huomenna. Siinä kohtaa piti soittaa Suomeen ja hyvästellä perheet varmuuden vuoksi.

Lopulta Ellenin ja kahden muun suomalaisen perheet nostivat asiasta metelin ja olivat yhteydessä ulkoministeriöön. Tämä tuotti tulosta, ja lopulta kolmikolle järjestettiin kyyti.

Korjattu radiokanava klo 22.20. Ellen kertoi kokemuksistaan Radio Aallossa, ei Radio Suomipopilla.

Lue myös:

Tsunamissa koko perheensä menettänyt Anne: "Koko ajan on helpompi hengittää"

Ellen Jokikunnas: "Olen elänyt käsi kädessä kuolemanpelon kanssa"

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.