Idols-juontajalla on takanaan värikäs vuosi. Siihen ovat mahtuneet yllätyskihlat ja omin käsin remontoitu unelmakoti.

Pörrötukkainen Ellen Jokikunnas hymyilee ujosti ja hakee mukavaa asentoa kameran edessä. Vaikka hän on juontajana tottunut esiintyjä, on valokuvattavana oleminen edelleen kauhistus.

– Televisiokameran kanssa työskentely on erilaista, se on kuin puhuisi toiselle ihmiselle. Valokuvissa minua ei ikinä näy edes ystävien otoksissa, Ellen tuskailee.

Tv-kameran edessä Ellen on taas saanut olla tämän syksyn Idolsissa. 32-vuotias juontaja viihtyy hyvin mieskollegoidensa Heikki Paasosen ja Jani Toivolan kanssa. Heikki oli poissa edelliskaudelta, ja hyvän ystävän paluu oli Ellenille tärkeää.

Kolmen vauhdikkaan juontajan yhteistyöllä on syntynyt monenlaisia improvisoituja tempauksia. Eräässä Idols-jaksossa Ellen muun muassa nappasi tv-kuvaajalta kameran ja alkoi itse kuvata alkukarsintoja.

Sanailua huumorilla

Lähetyksissä Ellen on avoimesti piikitellyt tuomarina toimivaa kihlattuaan Jone Nikulaa. Yleisö on spekuloinut, ovatko pariskunnan välit tulehtuneet. Ellen kuitenkin nauraa väitteille.

– Jos minulla olisi kränää jonkun kanssa, mikä on erittäin harvinaista, en todellakaan toisi riitojani työpaikalle. Minun ja Jonen välinen sanailu on täysin huumoria. On lähinnä hauskaa, jos ihmiset ottavat sen tosissaan.

Kaikki eivät myöskään osaa niellä Ellenin kaavasta poikkeavaa juontotyyliä. Hän myöntää kärsivänsä nätin tytön leimasta.

– Jos Heli Sutela juontaisi Idolsia, kukaan ei ihmettelisi hänen tempauksiaan. Minun kohdallani kuitenkin harrastetaan lokerointia.

Toisaalta Ellenkin on kokenut hetkiä, jolloin hänen on ollut vaikea sulattaa tuomareiden kommentteja.

– Peräänkuulutan perusteltua kritiikkiä. Jos kilpailijoille sanotaan, että tämä vain oli huono esitys, se ärsyttää. Olen kilpailijoiden puolella ja puolustan heitä kuin naarasleijona.

Rakas vanha asema

Naarasleijonan pesä löytyy Nurmijärveltä, vanhasta asemarakennuksesta, jonka Ellen osti kodikseen viime vuonna. Lopullinen muutto onnistui vihdoin tämän vuoden helmikuussa.

Asemaa Ellen kutsuu ”elämänsä rakkaudeksi”. Hän on aina asunut vanhoissa taloissa ja välillä maallakin.

Vaikka rakennuksesta ei ostohetkellä löytynyt edes sisävessaa eivätkä epäilijät uskoneet Ellenin ikinä saavan kotia asumiskuntoiseksi, on 300 neliön alakerrasta enää yksi huone remontoimatta.

– Nautin älyttömän paljon remontoimisesta! Olen löytänyt paikan, jossa minun on hyvä olla. On ihanaa tulla kotiin, kantaa halkoja sisälle ja vain nauttia olemisesta.

Asema on sisustettu kuten Ellenin aiemmatkin kodit: jokaisella huoneella on oma tyylinsä. Koska yläkerrasta löytyy toiset 300 neliötä, tulee kodista todellinen tyylien sekoitus.

– On vielä pitkä matka siihen, että koko koti on valmis. Ja tuskinpa satavuotiasta taloa voi koskaan sanoa valmiiksi. Unelmani on, että voisin asua tässä kodissa loppuelämäni.

Vakiintumista ja vauvahuhuja

Viime aikoina Ellen ja Jone ovat joutuneet vauvahuhujen keskelle. Jone on julkisuudessa sanonut haluavansa lapsia, hänestä tuli uuden Firma-talouslehden päätoimittaja, ja pariskunnan kodissa on taatusti tilaa lapsille. Ellen kuitenkin tyrmää huhut suoralta kädeltä.

– En ymmärrä, mistä huhut ovat alkaneet! En todellakaan ole raskaana enkä raskaaksi ryhtymässä. Olenkohan lihonut niin paljon, että ihmiset luulevat minun odottavan? Ellen päivittelee.

Pyöristymisestä ei ole kyse, mutta moni on huomannut Ellenissä uudenlaista säteilyä. Ellen sanookin olevansa nyt onnellisempi kuin koskaan.

– Tämä on ollut todella ihana vuosi. En ole ikinä elämässäni voinut näin hyvin. Aika on mennyt nopeasti, kuin sormia napsauttamalla.

Ellenistä on kasvanut yksi Suomen pidetyimmistä juontajista, joka Idolsin lisäksi on selostanut muun muassa euroviisufinaalia. Hän kuitenkin yhä haaveilee näyttelijän ammatista.

– Jos minulta olisi kymmenen vuotta sitten kysytty, missä olen vuonna 2008, olisin sanonut olevani elokuvatähti. Näyttelijän työ oli ja on edelleen unelmani. Olisi ihanaa päästä vaikka teatteriin.

Ellen Jokikunnas

- ?18.11.1976 syntynyt juontaja. Tuli tunnetuksi vuoden 1998 Miss Suomi -finaalista.

- Juontanut Idolsin lisäksi muun muassa tv-ohjelmia Suuri kupla ja Ellen express.

- ?Asuu Nurmijärvellä kihlattunsa Jone Nikulan kanssa. Pari meni kihloihin Tuska-festivaaleilla lempibändinsä Slayerin keikalla.

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.