Toimittaja Ella Kanninen, 37, sai anoppinsa luopumaan toivosta.

Kuva John Palmén

Juonnat parhaillaan Yle Teemalla nähtävää Tie Roomaan: kaksi pientä elefanttia -ohjelmaa, ja näytät olevan siinä raskaana. Pitäisikö onnitella?
Ohjelma on kuvattu kaksi vuotta sitten, jolloin odotin Raffaelea, joten kolmatta lasta ei ole tulossa. Kuvauksissa vauvavatsa oli jo sen kokoinen, että lumikengillä vuoristossa kävely otti voimille.

Asut suurimmaksi osaksi Italiassa. Mitä puuhailet siellä?
Olen paljon kotona pienten lasteni takia, mutta teen myös toimittajan töitä. Viime aikoina olen suunnitellut kokkikurssia naapurini Marnan kanssa. Seitsemän ystävääni tulee toukokuussa Italiaan testaamaan ideaamme. Marna opastaa ruuanlaitossa, ja kun minä en osaa kokata, vastaan retkistä ja muista järjestelyistä.

Sinulla siis on italialainen anoppi, etkä osaa kokata?
En. Teen perheelleni joka päivä jotain ruokaa, mutta gourmetkokki en ole. Nämä kymmenen vuotta Italiassa ovat olleet varsinainen selviytymistarina: ensin en osannut mitään ja nyt osaan sen verran, että selviämme päivästä toiseen ja pojat kasvavat. Anoppini on tosi hyvä laittamaan ruokaa, mutta hän taitaa olla luopunut toivosta, että saisi minusta itsensä vertaista taitajaa. Sen verran olen oppinut, että arvostan hyviä raaka-aineita.

Viime aikoina on keskusteltu niin ranskalaisten kuin
tiikeriäitienkin kasvatusmetodeista. Mitenkäs Italiassa?
Italiassa lapsilta odotetaan käytöstapoja, mutta sallitaan myös riehuminen. Heitä myös paapotaan valtavasti, ja he saavat olla pidempään lapsia – Suomessahan lapsia kannustetaan aikuistumaan varhain ja jo kymmenvuotiaat kulkevat itse bussilla harrastuksiinsa. Italiassa hämmästeltiin myös sitä, että tein töitä raskauksieni loppumetreille saakka.

Italiassakin on kuohunut viime aikoina. Miltä meno näyttää sieltä käsin?
Italia on murrosvaiheessa, ja se tuntuu myös arjessa.
Vaikka italialaiset yleensä suhtautuvat tulevaisuuteen
positiivisesti, nyt he ovat huolestuneita. Mutta tuleeko maasta uusi Kreikka? En ole talousasiantuntija, mutta sen tiedän, että italialaiset säästävät tunnollisesti ja heillä on kakkosasuntoja ja muuta kiinteää omaisuutta, joten he eivät ole niin nopeasti pulassa.

Tie Roomaan: kaksi pientä elefanttia Yle Teemalla keskiviikkoisin klo 21.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.