Elena Leeve näyttelee tämän vuoden aikana kahdessa suoratoistopalvelun sarjassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Elena Leeve näyttelee tämän vuoden aikana kahdessa suoratoistopalvelun sarjassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Elena Leeve ja ohjaaja Jussi Nikkilä tapasivat yläasteikäisinä nuorisoteatterissa.

Elena Leeve näyttelee kahdessa tänä vuonna ensi-iltansa saavassa suoratoistopalvelun sarjassa. Sunnuntailounas saa ensi-iltansa maaliskuun lopussa ja Onnelan toinen kausi kuvataan kesällä.

Näyttelijä olisi itsekin innokas katsomaan netin kautta sarjoja, mutta pienten lasten äidille se ei ole usein mahdollista. Elenalla ja näyttelijä-ohjaajamies Jussi Nikkilällä on 2 -ja 4-vuotiaat lapset.

– Oikeastaan ainoa mahdollisuus katseluun on myöhään illalla. Eri elämäntilanteessa nuorempana katselin useamminkin sarjoja ja jaksoja putkeen, Elena kertoi tänään Sunnuntailounaan lehdistöpäivässä.

Sarjassa lapsistaan etääntynyt isä alkaa kutsua aikuisia lapsia joka sunnuntai lounaalle. Elena tapaa itsekin lapsuudenperhettään usein juuri sunnuntaisin.

– Silloin, kun pääsin Teatterikouluun ja muutin omilleni, kävin melkein joka sunnuntai syömässä äidillä ja isäpuolella. Nytkin käyn lasten kanssa siellä usein juuri sunnuntaisin.

Elenan perheessä eletään suhteellisen kiireistä kevättä, sillä ohjaajapuolison Julia ja Romeo -näytelmä saa ensi-iltansa tällä viikolla. Pari on ollut yhdessä pitkään.

– Tapasimme jo yläasteikäisinä nuorisoteatterissa; olimme ensin ystäviä. Mutta olemme olleet yhdessä kauan, emmekä ole ammattiaikoina tehneet yhteisiä projekteja. Molempien työt ovat menneet hyvin limittäin.

Edit klo 16.36: otsikkoa korjattu.

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.

Veikka ja Henna Gustafsson menivät naimisiin vuonna 2010.

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson, 50, ja hänen puolisonsa Henna Gustafsson, 43, (o.s. Meriläinen) ovat eronneet. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Me Naisille, että pari on jättänyt yhdessä avioerohakemuksen 17.10.2017.  Toisen vaiheen hakemusta Gustafssonit eivät käräjäoikeuden mukaan ole jättäneet.

Veikka ja Henna menivät naimisiin vuonna 2010. Heillä on kaksi lasta, jotka ovat 8- ja 5-vuotiaita.

Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Avierosta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Lehden mukaan Henna on muuttanut pois parin yhteisesta kodista, joka sijaitsee Kirkkonummella.