Elena Leeve näyttelee tämän vuoden aikana kahdessa suoratoistopalvelun sarjassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Elena Leeve näyttelee tämän vuoden aikana kahdessa suoratoistopalvelun sarjassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Elena Leeve ja ohjaaja Jussi Nikkilä tapasivat yläasteikäisinä nuorisoteatterissa.

Elena Leeve näyttelee kahdessa tänä vuonna ensi-iltansa saavassa suoratoistopalvelun sarjassa. Sunnuntailounas saa ensi-iltansa maaliskuun lopussa ja Onnelan toinen kausi kuvataan kesällä.

Näyttelijä olisi itsekin innokas katsomaan netin kautta sarjoja, mutta pienten lasten äidille se ei ole usein mahdollista. Elenalla ja näyttelijä-ohjaajamies Jussi Nikkilällä on 2 -ja 4-vuotiaat lapset.

– Oikeastaan ainoa mahdollisuus katseluun on myöhään illalla. Eri elämäntilanteessa nuorempana katselin useamminkin sarjoja ja jaksoja putkeen, Elena kertoi tänään Sunnuntailounaan lehdistöpäivässä.

Sarjassa lapsistaan etääntynyt isä alkaa kutsua aikuisia lapsia joka sunnuntai lounaalle. Elena tapaa itsekin lapsuudenperhettään usein juuri sunnuntaisin.

– Silloin, kun pääsin Teatterikouluun ja muutin omilleni, kävin melkein joka sunnuntai syömässä äidillä ja isäpuolella. Nytkin käyn lasten kanssa siellä usein juuri sunnuntaisin.

Elenan perheessä eletään suhteellisen kiireistä kevättä, sillä ohjaajapuolison Julia ja Romeo -näytelmä saa ensi-iltansa tällä viikolla. Pari on ollut yhdessä pitkään.

– Tapasimme jo yläasteikäisinä nuorisoteatterissa; olimme ensin ystäviä. Mutta olemme olleet yhdessä kauan, emmekä ole ammattiaikoina tehneet yhteisiä projekteja. Molempien työt ovat menneet hyvin limittäin.

Edit klo 16.36: otsikkoa korjattu.