Elastinen piti kuvauksissa kiinni liikkumisestaan, joten hän kävi juoksemassa lenkin joka aamu. ”Muuten elämä siellä oli kaukana arjestani. En meinannut edes malttaa mennä nukkumaan kymmenen päivän aikana.” Kuva: Sakari Majantie
Elastinen piti kuvauksissa kiinni liikkumisestaan, joten hän kävi juoksemassa lenkin joka aamu. ”Muuten elämä siellä oli kaukana arjestani. En meinannut edes malttaa mennä nukkumaan kymmenen päivän aikana.” Kuva: Sakari Majantie

Rap-artisti Elastinen ei selvinnyt kuivin silmin Vain elämää -ohjelmassa.

Elastinen kertoi herkistyneensä Vain elämää -ohjelman kuvauksissa monta kertaa.

– Herkistyn helposti, sillä musiikki puhuttelee minua fyysisesti. Riittää, että viulu soi hienosti taustalla. Ensin karvat nousevat pystyyn, sitten tulee kyynel silmään. Herkistelin kuvauksissa jatkuvasti, ja varsinkin omana päivänäni liikutuin todella isosti, Elastinen kertoi Me Naisille.

Ohjelman tekeminen oli muutenkin merkittävä kokemus. Muusikko-näyttelijä Vesa-Matti Loiri teki Elastiseen suuren vaikutuksen.

– Vesku oli koko lauman johtaja ja otti kaikki lämpimästi vastaan. Vesku on tyyppinä sellainen, että yksi oikea sana häneltä laukaisee aina jännityksen välittömästi, Elastinen ylisti.

Elastinen kertoi ystävystyneensä kuvauksissa etenkin Apulannan keulakuvan Toni Wirtasen sekä PMMP-yhtyeestä tutun laulaja Paula Vesalan kanssa.

– En tuntenut Paulaa entuudestaan. Olimme ehkä heittäneet joskus yläfemmat bäkkärillä, mutta yhtäkkiä meistä tulikin todella hyvät kaverit ja olemme olleet tiiviisti yhteydessä kuvausten jälkeen.

Paulan päivää ja PMMP:n biisin versioimista Elastinen pitää kuitenkin ohjelman vaikeimpana.

– PMMP:n levyllä ei ole kauhean paljon positiivissävytteisiä biisejä, joten minun piti kaivaa sieltä oma kulmani. Oo siellä jossain mun  -biisi oli haastavin kaikista, mutta siitä tuli kuitenkin yksi parhaista. Vedän sitä aivan varmasti jatkossa keikoilla – jos vain yleisö on kanssani samaa mieltä.

Kuuntele lyhyt näyte Elastisen PMMP-versiosta täältä.

Lue Me Naisten kaikki Vain elämää -jutut täältä.

Lue myös:

Elastinen sai Mersu-geenin isältään: kruisailee yli 100 000 euron maasturilla

Elastinen ihmissuhteista: "Kaikki riippuu omasta tahdosta"

Oman äidin neuvo siitä, että työ on paras lääke, auttaa Aira Samulinia surussa.

Aira Samulinin, 91, tytär on kuollut.

– Tyttäreni Pirjo on kuollut. Kaikki on kesken, hautajaiset ja muut, Aira kertoo.

Pirjo-tytär sairasti pitkään skitsofreniaa. Hän menehtyi muutama viikko sitten. Tuolloin Aira ei päässyt paikalle, koska oli matkoilla. 

– Me elettiin yhdessä 71 vuotta, hän kuitenkin sanoo.

Tytär sai skitsofreniadiagnoosin teini-iässä ja oli laitoshoidossa 50 vuotta. Vuosien aikana Aira vieraili hänen luonaan aktiivisesti. Kuukausittaisista visiiteistä kertyi ainakin 500, ehkä jopa tuhat kertaa, Aira laskee.

Työ jatkuu

Hiljattaisen suru-uutisen johdosta tunteet ovat vielä sekavat.

– Turha yrittää muutamalla sanalla kuvailla.

”Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke.”

Menetys ei ole vierasta Airalle. Hänen oman äitinsä kahdeksasta lapsesta vain kolme kasvoi aikuisiksi.

– Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke. Hoidan työni ja käyn tilaisuuksissa, Aira toteaa Specsaversin tilaisuudessa.

Hänen kesänsä on kulunut Hyrsylänmutkassa sijaitsevan matkailuyrityksen parissa.

Tanssikoulu pystyyn yhdessä

Aira kertoo, että Pirjo-tytär oli hänen elämässään ”mahdottoman vaikuttava” henkilö.

– Hän viitoitti mun tieni. Läksin tekemään töitä hänen kanssaan, ja sitten hänen mielensä murtui. Minä olen jatkanut, Aira viittaa tanssikouluunsa.

Airalla on myös poika Jari, joka hänkin on kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.