Elastinen muistelee Fintelligens-aikoja seuraavassa Vain elämää -jaksossa: "Viikolla oli aikaa olla täynnä itseään." Kuva: Rähinä Records
Elastinen muistelee Fintelligens-aikoja seuraavassa Vain elämää -jaksossa: "Viikolla oli aikaa olla täynnä itseään." Kuva: Rähinä Records

Elastinen kertoo Vain elämää -päivänään, että suosio sekoitti hänen päänsä heti ensimmäisen Fintelligens-levyn jälkeen.

Elastinen, oikealta nimeltään Kimmo Laiho, 33, kertoo Vain elämää -päivänään, että menestys sekoitti hänen päänsä hetkeksi.

– Saatiin kutsuja bileisiin ja oltiin keskipisteenä. Se aiheutti sen, että tuli mimmejä, tuli mainetta. Se oli hämmentävää, Elatinen kertoo jaksossa.

Fintelligens (Iso H ja Elastinen) julkaisi esikoisalbuminsa Renesanssin vuonna 2000, ja kaksikon varsinainen läpimurtobiisi oli vuonna 2001 julkaistu Heruuks?. Sen jälkeen Elastisella riitti kysyntää.

– Kun ihmisiä alkoi kiinnostaa, ja kaikki tuli juttelee, se teki mulle aika ihmeellisiä juttuja. Oon avoimesti myöntänyt, että suosio sekoitti pään heti ensimmäisen levyn jälkeen. Keikat olivat viikonloppuisin, joten viikolla oli aikaa olla aika täynnä itseään, Elastinen muistelee ohjelmassa.

Elastisen mukaan hänen lapsuudenystävänsä ja perheensä palauttivat hänet kuitenkin takaisin maan pinnalle. Erityisesti äiti on aina ollut Elalle hyvin tärkeä. Lue lisää täältä.


Elastisen mukaan räppärit saavat keulia omaisuudellaan, jos sen on saavuttanut omalla työllään. Kuva: Nelonen

Räppäriden keulimisessa omat sääntönsä

Toni Wirtanen ihmettelee jaksossa, miksi räppäreiden pröystäily naisilla, vaatteilla, autoilla, kelloilla ja muulla omaisuudella on niin sallittua. Elastinen selittää sen liittyvän hip hop -kulttuurin kilpailuhenkisyyteen ja siihen, että musiikki on alun perin lähtöisen köyhältä alueelta Bronxista.

– Ne joilla, on jo syntyessään suuri sukunimi tai rahaa taustalla, eivät voi keulia ja olla uskottavia. Mutta jos rahan on tehnyt räppäämällä, se on täysin oikeutettua leveillä, eikä kukaan toinen räppäri voi sitä kyseenalaistaa, Elastinen selittää.

Vain elämää, Elastisen jakso Nelosella pe 16.10. klo 20. Elastisen jakson voi katso myös ennakkoon Ruutu+:sta.

Lue myös:

Elastinen paljastaa salatun puolensa: piilotteli asiaa 20 vuotta

Elastisen äiti mukana Vain elämää -ohjelmassa

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei enää juoda alkoholia?

Elastinen: "En ota paineita seurustelusta tai jälkikasvusta"

Elastinen: "Minulla on 2–3 huonoa päivää vuodessa"

Elastinen: "Liikutuin todella isosti"

 

Katso videot:

Katso Elastisen ja Paula Vesalan Oo siellä jossain mun -duetto kokonaan

Elastinen esitti ensi kertaa Nauravan kulkurin

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys