Me Naiset
|
Linnea Lassila
Anna Abreu on nyt tyytyväinen sekä itseensä että uuteen suuntaansa muusikkona. Kuva: Veikko Kähkönen
Anna Abreu on nyt tyytyväinen sekä itseensä että uuteen suuntaansa muusikkona. Kuva: Veikko Kähkönen

Laulaja Anna Abreu, 24, söi ennen pussillisen karkkia päivässä ja veti keikat läpi silkalla raivolla. Kahden vuoden keikkatauolla hän teki elämänmuutoksen.

Reilut kaksi vuotta sitten Anna Abreu päätti pitää keikkataukoa. Rakkaasta työstä oli tullut raivokasta suorittamista, ja oli aika kuunnella omaa mieltä ja kehoa.

– Vedin keikat aggressiivisesti läpi, enkä ollut tyytyväinen siihen, mitä teen. Rankinta oli se, kun ajattelin, etten ole tarpeeksi hyvä enkä ansaitse tehdä työtäni. Se oli todella stressaavaa ja väsyttävää aikaa. Tauko mahdollisti sen, että pääsin tarkastelemaan itseäni kauempaa.

Hengähdys on tehnyt hyvää, ja nyt Anna hehkuu hyvinvointia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elin elämää, jota ei olisi voinut jatkaa kovin pitkään. Koska olen nuori, sitä ei ehkä huomannut ulkonäön perusteella. Nyt huomaan, että jaksan keikoilla selvästi paremmin, kun treenaan enemmän ja syön hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei mikään pubiruusu

Aluksi Anna luuli haluavansa laihduttaa.

– Vartaloihanteeni oli Victoria’s Secret -mallin tyylinen. Halusin näyttää hyvältä.

Ei Annalla kuitenkaan ole koskaan ollut mitään, mistä laihduttaa. Vaikka hänen omien sanojensa mukaan pitäisi olla, kun katsoo ruokavaliota, joka hänellä oli aikaisemmin: sipsejä, karkkeja, energiajuomia...

Liikuntaakaan Anna ei harrastanut nuorempana ollenkaan. Nykyään hän treenaa kuntosalilla ja nyrkkeillen noin neljä kertaa viikossa. Ei kuitenkaan saadakseen mallivartalon, vaan tunteakseen itsensä vahvaksi.

– Minulle ei ole tärkeää näkyvät lihakset, vaan se, että tunnen itseni vahvaksi.

Anna viihtyy silmin nähden kropassaan. Kesän keikoilla hänet on nähty napapaidoissa ja minisortseissa. Hänen tavoitteenaan on pukeutua rohkeasti omalla tyylillä ja rikkoa rajoja.

– Esiintyjän täytyy näyttää raikkaalta ja terveeltä. Jos on lavalla pubiruusu, ei ole hyvä esikuva kenellekään.

Ikuinen perfektionisti

Tauon aikana Anna etsi kärsivällisesti tyyliään artistina. Hän kävi laulutunneilla ja katseli omia sekä muiden muusikoiden keikkoja.

– Olen hyvin itsekriittinen, enkä tule koskaan olemaan täysin tyytyväinen. Haluan kehittyä koko ajan ja etsin jatkuvasti työstäni asioita, joita voisin parantaa.

Aikaisemmin Anna tunsi epätoivoa siitä, löytäisikö hän omaa juttuaan. Nyt sekin on muuttunut.

–Minulla on selvä visio siitä, mitä haluan tehdä. Keikkalavalla on tosi varma olla, koska kappaleet tuntuvat niin omilta. Nyt voin sanoa, että ansaitsen työn, jota teen.

Lue koko juttu Me Naisten numerosta 35/2014.

Anna vastasi videolla Me Naisten väitöksiin. Kuinka usein syöt hampurilaisia, Anna Abreu? Katso vastaukset täällä.

Lue myös:

Superterveellisesti elävä Anna Abreu: "Ennen vedin keikoillani sipsejä ja muumilimsaa"

Laulaja Anna Abreu: "Mikään ei riitä minulle"

Anna Abreu poseeraa pelkässä verkkomekossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla