Omaperäinen laulaja saattaa lähteä ulos vaatteissa, joissa on vielä hintalaput.

Kuva: Jouni Harala

48 vuotta
”Ajan ilmiö on sellainen, että ikääntymistä pitäisi jotenkin hävetä. Minua se harmittaa. Sehän on suorastaan sairasta, että ikänsä pitäisi valehdella! Kaikki vanhenevat joka vuosi. Kun kahden vuoden päästä täytän 50, en todellakaan lähde ulkomaille karkuun. Sen sijaan pidän sellaiset juhlat, joita ei toviin unohdeta.”

11 albumia
”Irti on yhdestoista pitkäsoittoni, jos kokoelmia ei lasketa. Yksitoista on maaginen luku, sillä melkein jokaisella levylläni on yksitoista kappaletta. Aluksi se oli sattumaa, sitten siitä tuli pyrkimys. Levyä tehdessä pitäisi tosin lähteä siitä, että albumille ei tule täytebiisejä. Jos kuitenkin jo levyn suunnitteluvaiheessa haluaa tietyn määrän kappaleita, on vaarana, että muutama lipsahtaa mukaan. Uudella levylläni on vain yhdeksän kappaletta. Ei se määrä vaan laatu.”

339 euroa
”339 euroa on hinta, jonka maksoin uusista nahkasaappaistani. Hintalappu on yhä kenkien pohjassa. Olen mestari jättämään hintalappuja vaatteisiin. Vaatekaappini kuteista ainakin puolet on sellaisia, joissa on edelleen hintalaput paikoillaan. Saatan lähteä helposti ulos hintalappu  vaatteessa roikkuen.”

159 senttiä
”Olen niin lyhyt, etten ylety korkeille hyllyille. Kaupassa saan aina olla pyytämässä toisilta apua. Häpeän sitä. Myös keittiöt ja autot on selvästi suunniteltu minua pidemmille. Autossa olen joutunut vetämään penkin rattiin kiinni, että pystyn ajamaan.”

4 hevosta
”Olen omistanut elämäni aikana neljä hevosta. Nykyään olen hevoseton eli toisin sanoen huoleton. Treenasin ratsastusta montakin tuntia päivässä, nyt käytän saman ajan muuhun urheiluun. Ratsastus oli tehnyt sisäreisien lihaksista melkoiset, mutta kuntosalilla huomasin, että muut lihakset eivät olleet saaneet treeniä. Keikoilla pitää olla hyvässä kunnossa: liikun paljon ja nestettä kuluu litroittain.”

Kaija Koo

  • Vuonna 1962 ­syntynyt laulaja.
  • Aloitti uransa 1980-luvulla. Läpimurtoalbumi Tuulten viemää ilmestyi vuonna 1993 ja on edelleen Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin pitkäsoitto.
  • Tuulten viemää palkittiin Emma-gaalassa vuoden ­albumina, Kaija Koo vuoden naisartistina ja Kuka keksi ­rakkauden vuoden sävellyksenä. Kaija sai vuoden naisartistin pystin myös vuonna 1997. ”Emmat ovat ­takkani päällä.”
  • Hittejä muun ­muassa Tule lähemmäs beibi, Tuuli­kello, Tinakenkä­tyttö ja Vapaa.
  • Uusin levy Irti ­ilmestyi 17.11.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.