Me Naiset
|
Mari Julku

Omaperäinen laulaja saattaa lähteä ulos vaatteissa, joissa on vielä hintalaput.

Kuva: Jouni Harala

48 vuotta
”Ajan ilmiö on sellainen, että ikääntymistä pitäisi jotenkin hävetä. Minua se harmittaa. Sehän on suorastaan sairasta, että ikänsä pitäisi valehdella! Kaikki vanhenevat joka vuosi. Kun kahden vuoden päästä täytän 50, en todellakaan lähde ulkomaille karkuun. Sen sijaan pidän sellaiset juhlat, joita ei toviin unohdeta.”

11 albumia
”Irti on yhdestoista pitkäsoittoni, jos kokoelmia ei lasketa. Yksitoista on maaginen luku, sillä melkein jokaisella levylläni on yksitoista kappaletta. Aluksi se oli sattumaa, sitten siitä tuli pyrkimys. Levyä tehdessä pitäisi tosin lähteä siitä, että albumille ei tule täytebiisejä. Jos kuitenkin jo levyn suunnitteluvaiheessa haluaa tietyn määrän kappaleita, on vaarana, että muutama lipsahtaa mukaan. Uudella levylläni on vain yhdeksän kappaletta. Ei se määrä vaan laatu.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

339 euroa
”339 euroa on hinta, jonka maksoin uusista nahkasaappaistani. Hintalappu on yhä kenkien pohjassa. Olen mestari jättämään hintalappuja vaatteisiin. Vaatekaappini kuteista ainakin puolet on sellaisia, joissa on edelleen hintalaput paikoillaan. Saatan lähteä helposti ulos hintalappu  vaatteessa roikkuen.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

159 senttiä
”Olen niin lyhyt, etten ylety korkeille hyllyille. Kaupassa saan aina olla pyytämässä toisilta apua. Häpeän sitä. Myös keittiöt ja autot on selvästi suunniteltu minua pidemmille. Autossa olen joutunut vetämään penkin rattiin kiinni, että pystyn ajamaan.”

4 hevosta
”Olen omistanut elämäni aikana neljä hevosta. Nykyään olen hevoseton eli toisin sanoen huoleton. Treenasin ratsastusta montakin tuntia päivässä, nyt käytän saman ajan muuhun urheiluun. Ratsastus oli tehnyt sisäreisien lihaksista melkoiset, mutta kuntosalilla huomasin, että muut lihakset eivät olleet saaneet treeniä. Keikoilla pitää olla hyvässä kunnossa: liikun paljon ja nestettä kuluu litroittain.”

Kaija Koo

  • Vuonna 1962 ­syntynyt laulaja.
  • Aloitti uransa 1980-luvulla. Läpimurtoalbumi Tuulten viemää ilmestyi vuonna 1993 ja on edelleen Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin pitkäsoitto.
  • Tuulten viemää palkittiin Emma-gaalassa vuoden ­albumina, Kaija Koo vuoden naisartistina ja Kuka keksi ­rakkauden vuoden sävellyksenä. Kaija sai vuoden naisartistin pystin myös vuonna 1997. ”Emmat ovat ­takkani päällä.”
  • Hittejä muun ­muassa Tule lähemmäs beibi, Tuuli­kello, Tinakenkä­tyttö ja Vapaa.
  • Uusin levy Irti ­ilmestyi 17.11.
Sisältö jatkuu mainoksen alla