Jolie-Pittin perheessä on yhteensä kuusi lasta.
Jolie-Pittin perheessä on yhteensä kuusi lasta.

Angelina Jolie on maailman seuratuin filmitähti. Suurperheen äidiksi ryhtynyt näyttelijä on jättänyt itsetuhoisen elämän taakseen. Lapset ovat kaikkein tärkeintä hiljattain ennaltaehkäisevän rintaleikkauksen läpikäyneelle Angelinalle, jonka äiti kuoli syöpään 2007. Hän ei halua kasvattaa lapsiaan oman geenivirheensä pelossa.

Näyttelijä Angelina Joliella näyttäisi olevan kaikkea: tyrmäävä ulkonäkö, muhkeat tulot, puolisona Hollywoodin ykköshurmuri Brad Pitt, suloiset lapset ja paljon cooleja harrastuksia, kuten lentäminen ja laskuvarjohyppy.

Hänet on valittu yhdeksi maailman seksikkäimmistä naisista. People-lehti nimesi Angelinan pesueen vuonna 2006 maailman kauneimmaksi perheeksi, ja hänen huulensa on äänestetty universumin kuumimmiksi pusuhuuliksi.

Angelinalla on kasapäin ihailijoita, jotka kiirehtivät elokuvateattereiden lippuluukuille
heti, kun kaunottaren nimi edes vilahtaa leffassa.

Lara Croftin rooli teki hänestä kerralla nuorten miesten päiväunien kohteen. Lähes kaikki hänen miespuoliset vastanäyttelijänsä ovat ylistäneet hänen karismaansa ja älykkyyttään.

Ja Angelina on myös taitava näyttelijä: siitä ovat todisteina himoittu Oscar-pysti ja
muut elokuva-alan palkinnot. Ja kaiken tämän päälle Angelina tunnetaan avokätisenä hyväntekijänä, joka on adoptoinut kolme orpolasta ja kiertää ahkerasti kolmansissa maissa YK:n hyväntahdon lähettiläänä.

Kuulostaako liiankin ruusuiselta?

Kenenkään elämä ei ole täydellistä – ei edes Angelina Jolien. Hän on kokenut myös elämän aallonpohjat. Teini-iässä Angelina kamppaili syömishäiriön ja itsemurha-ajatusten kanssa. Hän viilteli vartaloaan ja tapaili itseään tuplasti vanhempia miehiä. Hän alkoi keräillä veitsiä, joita käytti villien seksileikkiensä yhteydessä. Hän tapetoi pornokuvilla asuntovaununsa, jossa asui Vuosi nuoruudestani -elokuvan kuvausten ajan.

Hän on ollut aina kiinnostunut verestä ja kivusta.

Tatuointejakin löytyy lähes kaksikymmentä.

Angelinaa on haukuttu laskelmoivaksi miestennielijäksi, joka vamppaa häikäilemättömästi muiden puolisoita. Väitteet saivat tulta alleen, kun Angelina iski kyntensä Bradiin tämän ollessa vielä naimisissa Jennifer Anistonin kanssa. Angelinan ja Billy Bob Thorntonin suhde puolestaan alkoi, kun mies kosiskeli näyttelijä Laura Derniä.

Angelina on ristiriitainen persoona ja rohkea oman tiensä kulkija, ja siksi hän kiehtoo niin monia.

Nuoruus jätti arvet

Angelina Jolie Voight syntyi kesäkuun 4. päivänä 1975. Hän kasvoi etupäässä ranskalaisen äitinsä, malli-näyttelijä Marcheline Bertrandin hoteissa, koska hänen näyttelijäisänsä Jon Voight häipyi omille teilleen Angelinan ollessa vielä vauva. Jon petti vaimoaan avioliiton aikana, ja Angelina on myöntänyt sen olleen yksi syistä, miksi yhteys isään katkesi vuosiksi.

Isä ja tytär ovat nykyään puheväleissä, mutta suhteen viileydestä kertoo se, ettei Jon
ole koskaan tavannut lapsenlapsiaan. Vuonna 2002 Angelina haki oikeudelta päätöstä jättää sukunimestään pois isänsä nimi Voight.

Jo lapsena kauneudestaan kehuja saanut Angelina kasvoi Los Angelesissa ja New Yorkissa. Äiti-Marcheline luopui näyttelijänurastaan kasvattaakseen Angelinan ja tämän kaksi vuotta vanhemman veljen, myös muhkeat megahuulet perineen James Havenin.

Angelina on kertonut varhaislapsuutensa olleen varsin onnellinen.

– Mutta sitten hauskuus loppui. Kolmetoistavuotiaana en enää halunnut elää. Se oli aikaa, jolloin elämän raadollisuus alkoi selvitä minulle.

Isän lähdön takia olen aina kärsinyt hylätyksi tulemisen pelosta. En ole enää vihainen hänelle, mutta veri ei tee perhettä. Perheyhteys pitää ansaita, hän on todennut.

– Minulla ei ole nukkeja, leluja, valokuvia – ei mitään, mikä muistuttaisi lapsuudestani. Hävitin kaiken, koska tavarat vain pitäisivät minut kiinni menneessä.

Vaikka suloinen Angelina pääsi ensimmäiseen elokuvaansa jo viisivuotiaana, hän ei suunnitellut seuraavansa vanhempiensa jalanjälkiä.

– Itse asiassa halusin hautausurakoitsijaksi. Pidin kaikesta pimeästä ja tuonpuoleisesta. Aloin kerätä vampyyrikirjoja. Kun toiset tytöt halusivat tulla balettitanssijoiksi, minä halusin olla vampyyri. Pukeuduin mustaan ja värjäsin hiukseni violetiksi.

Angelinan viehtymys vereen on säilynyt.

Hän asteli ensimmäisen aviomiehensä, Trainspotting-leffasta tutun brittinäyttelijän Jonny Lee Millerin kanssa alttarille mustassa silkkipaidassa, johon oli kirjoittanut Jonnyn nimen omalla verellään.

Angelinalla ja hänen toisella aviomiehellään Billy Bob Thorntonilla oli kaulassaan riipukset, joissa he säilöivät toistensa verta. He myös allekirjoittivat avioehtosopimuksen verellään.

Ensimmäisenä hääpäivänä Angelina antoi silloiselle rakkaalleen lahjaksi ikioman, yhteisen hautapaikan Louisianasta. Liitto lopahti kuitenkin pian ja yhteiset suunnitelmat sen myötä.

Tummaverikön viaton lapsuus päättyi lopullisesti 14-vuotiaana, kun hänen ensimmäinen poikaystävänsä muutti hänen perheensä luo asumaan. Suhde kesti pari vuotta, kunnes Angelina alkoi viillellä itseään.

– En kyennyt tuntemaan minkäänlaisia tunteita sisäisesti, joten halusin tuntea edes jotain ulkoisesti. Kokeilin kaikkea! Olin pitkään mukana sadomasokistipiireissä. Minulla on arpia käsivarsissani, vatsassani ja kaulassani. Halusin testata rajojani miesten kanssa, koska silloin tunsin itseni kaikkein seksikkäimmäksi. Joitakin asioita olisin voinut kyllä jättää väliin, hän on myöntänyt jälkeenpäin.

Itsensä etsimisen aikaa

Levoton Angelina hinkui maailmalle ja muutti 16-vuotiaana omaan asuntoon. Hän alkoi tehdä mallintöitä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hän esiintyi myös musiikkivideoissa muun muassa Meat Loafin, Lenny Kravitzin ja The Rolling Stonesin kanssa.

Mallina keikistely ei jaksanut kuitenkaan sitoutumiskammoista kaunotarta kauan innostaa.

Angelina oli aina ihaillut äitinsä elokuvia, ja niistä hän sai alkusysäyksen aloittaa näyttelijänopinnot maineikkaassa Lee Strasbergin teatteri-instituutissa ja New Yorkin yliopistossa.

Hän aloitti näyttelijän uransa esiintymällä pienissä rooleissa b-luokan elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Läpimurto tapahtui vuonna 1997, kun Angelina nappasi Golden Globe -palkinnon kuvernööri George Wallacen elämään pohjautuvasta tv-elokuvasta.

Foxfire-leffan kuvauksissa Angelina rakastui ensimmäisen kerran naiseen. Hän oli 25-vuotias, ja tunteiden kohteena oli kollega Jenny Shimizu.

– Huomasin katselevani häntä samalla tavalla kuin miehiä. Se oli uusi ja upea kokemus. En ollut koskaan kuvitellut, että kiinnostuisin naisista 

Angelina alkoi herätä muutenkin kuin biseksuaalisuutensa suhteen. Näytellessään heroiiniin menehtyneestä supermalli Gia Carangista kertovassa elokuvassa hän tajusi kulkevansa itse samaa tietä.

– Olen kokeillut kokaiinia, heroiinia, ekstaasia, kaikkea. Vihaan heroiinia, koska se vetää minua puoleensa, Angelina tilitti tuolloin haastattelussa.

Työ ei kylläkään yhtään auttanut kaunottaren sopeutumista normaalielämään. Luunkerääjässä hän näytteli psykopaattia sarjamurhaajaa metsästävää poliisia. Vuonna 1999 valmistuneessa elokuvassa Vuosi nuoruudestani hän oli mielisairaalaan suljettu, sekopäinen sosiopaatti.

Angelina uppoutui rooliinsa niin uskottavasti, että sai leffasta parhaan naissivuosan Oscarin.

Vasta Tomb Raider -elokuvan filmaukset Kambodzassa vuonna 2000 pysäyttivät Angelinan. Hän järkyttyi lasten hädästä ja kärsimyksistä.

– Kyllästyin itsekeskeiseen elämäntapaani. Nykyään tunnen kiitollisuutta hyvin yksinkertaisista asioista, osaan tyytyä vähempään ja arvostaa vapauksiani.

Matkan innoittamana hän adoptoi Kambodzasta pienen Maddox-pojan vuonna 2002. Etiopialaisen Zahara-tyttären äidiksi hän tuli vuonna 2005. Samana vuonna Angelinan elämään astui maailman naisten palvonnan kohde.

Brad rauhoitti rämäpään

Kassamenestykseksi nousseen elokuvan Mr. & Mrs. Smithin tuottajien villeimmistä fantasioista tuli totta, kun leffaan palkatut Angelina ja Brad Pitt kuumenivat kuvauksissa oikeasti toisistaan.

Täydelliseksi luullussa avioliitossa Jennifer Anistonin kanssa olleen Bradin ja vamppi-Angelinan salaromanssi päihitti kalleimmatkin mainoskampanjat. Koko maailma halusi nähdä kohuparin käsinkosketeltavan kemian.

Suhde vakavoitui niin nopeasti, etteivät juorulehdet olleet pysyä perässä. Brad haki Angelinan adoptiolasten huoltajuutta. Lasten sukunimeksi muutettiin Jolie-Pitt. Toukokuussa 2006 pari sai ensimmäisen biologisen lapsensa Shiloh Nouvelin, jonka New York Magazine nimesi heti tuoreeltaan maailman odotetuimmaksi vauvaksi sitten Jeesuksen. Pikku-Shiloh on myös ensimmäinen vauva, josta on tehty näköisnukke Madame Tussaudin vahakabinettiin New Yorkiin.

Hollywoodissa kärkkyviä paparazzeja kammoksuva Angelina halusi synnyttää tyttärensä medialta piilossa, joten hän matkusti Bradin kanssa Namibiaan, johon oli ihastunut kuvatessaan elokuvaa Yli rajojen. Maa sai tempauksesta hurjasti julkisuutta ja pari lahjoitti synnytyssairaalalle 300 000 dollaria kiitokseksi.

Angelina on näreissään amerikkalaislehtien ilkeistä kommenteista, joiden mukaan hän välittäisi eniten biologisesta lapsestaan.

– Se on naurettavaa! En kuuntele tuollaisia puheita. Synnytys ei muuta ihmistä, muutoksen tekee äitiys. Olen hulluna kaikkiin lapsiini.

Unelmaparin lapsikatras kasvoi keväällä 2007, kun Angelina ja Brad adoptoivat pienen Pax Thien -pojan Vietnamista. Helmikuussa 2008 pariskunta kertoi medialle jymy-yllätyksen: Angelina odottaa kaksosia. Knox Léon ja Vivienne Marcheline syntyivät saman vuoden heinäkuussa Ranskassa.

Rikkinäisen taustansa takia Angelina haluaa taata lapsilleen rauhallisen ja turvallisen ympäristön.

Huhtikuussa hän osti Bradin kanssa hulppean 15 miljoonan euron talon Ranskan maaseudulta Provencen maakunnasta. Angelinan mielestä 1500 asukkaan pikkukylässä sijaitseva talo on ihanteellinen paikka lapsille: ympäriltä löytyy vuoristoa, merta ja kumpuilevaa maaseutua. Hän suunnitteli palkkaavansa taloon ranskalaisen palvelusväen, jotta koko perhe oppisi puhumaan ranskaa.

Pariskunnalla on kiinteistöjä myös Kaliforniassa, New Orleansissa, Berliinissä ja Kambodzassa, mutta historiaa henkivä Ranskan-koti on Angelinalle kaikkein rakkain. 

Ranska on vienyt ison osan Angelinan sydämestä: hänen ranskalainen äitinsä menehtyi syöpään tammikuussa 2007, ja kaunotar haluaa kunnioittaa äitinsä muistoa tutustumalla tämän synnyinmaahan.

Angelina on puhunut haaveestaan muodostaa monikulttuurinen perhe. Sitä kohti seestynyt suorasuu onkin mennyt vauhdilla.

– Äitiys on elämäni tärkein rooli. En ole koskaan siivonnut enkä ryöminyt lattialla yhtä paljon. Enkä vaihtaisi tätä mihinkään!

Lue myös: Angelina Jolie leikkautti rintansa ehkäistäkseen syövän – oletko kokenut saman?

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.