Justin Theroux ja Jennifer Aniston ovat huhujen mukaan lyöneet jo hääpäivän lukkoon, mutta eivät ole paljastaneet sitä kellekään. Kuva: Reuters
Justin Theroux ja Jennifer Aniston ovat huhujen mukaan lyöneet jo hääpäivän lukkoon, mutta eivät ole paljastaneet sitä kellekään. Kuva: Reuters

Äitiyspaineiden aiheuttaminen on näyttelijän mielestä väärin.

Näyttelijä Jennifer Aniston, 45, on saanut tarpeekseen. Hän ei jaksa kuunnella enää yhtään kysymystä siitä, onko hän jo raskaana tai miksei pulla ole jo uunissa.

Allure-lehden tuoreessa haastattelussa hän tilittää, ettei pidä siitä paineesta, joka naisiin kohdistuu. Jenniferin mukaan naisten odotetaan tekevän lapsia, ja jos vauvoja ei kuulu, saa nainen tuntea olevansa epäonnistunut.

– Vaikka vaginasta ei tulisikaan lapsia, voi silti olla äidillinen, hän sanoo.

Jennifer kertoo, että häntä on arvosteltu itsekkääksi, koska hän ei ole vielä äiti. Hän puhui samasta aiheesta myös viime kesänä Today-ohjelmassa. Hän totesi tuolloinkin olevan väärin, että naisille aiheutetaan äitiyspaineita. Hän myös kertoi, ettei tiedä, haluaako edes lapsia.

Jennifer ja näyttelijä Justin Theroux, 43, menivät kihloihin kaksi vuotta sitten ja ovat OK!-lehden mukaan lyöneet jo hääpäivän lukkoon.

Seuraavaksi Jennifer nähdään valkokankaalla The Cake -elokuvassa. Leffan on veikattu avaavan hänelle ensimmäistä kertaa ovet Oscar-kilpaan. Roolia varten näyttelijä joutui lihottamaan – ja päätyi jälleen kerran raskausepäilyjen kohteeksi. Me Naisetkin kirjoitti asiasta tuolloin.

The Caken ensi-ilta on vuoden 2015 keväällä.

Lue myös:

Jennifer Aniston suhteestaan: Mies ostaa jopa farkkuni

Tuoko lihotusrooli Jennifer Anistonille vihdoin Oscarin?

Vain ruma nainen on uskottava

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla