Sirpa ja Teemu juhlivat kesällä 20-vuotishääpäiväänsä. Kuva Veikko Kähkönen.
Sirpa ja Teemu juhlivat kesällä 20-vuotishääpäiväänsä. Kuva Veikko Kähkönen.

Teemu ja Sirpa Selänteella tulee kesällä täyteen 20 vuotta avioliitossa. Sirpa haluaisi juhlistaa merkkipäivää uusimalla vihkivalat.

Kiekkolegenda Teemu Selänne, 45, ja vaimonsa Sirpa Selänne, 46, viettävät kesällä 20-vuotishääpäiväänsä. Eeva-lehden haastattelussa Sirpa kertoo haluavansa juhlia hääpäivää uusimalla vihkivalat. Varsinkin Yhdysvalloissa valojen uusinta on suosittu tapa juhlistaa avioliiton isompia etappeja.

Selänteiden pitkään avioliittoon on mahtunut värikkäitä vaiheita, mutta vaikeinakaan aikoina he eivät ole harkinneet lähtemistä eri teille.

– Emme ole koskaan harkinneet eroa, tuntuisi hirveältä hajottaa tämä perhe. Rakastamme toisiamme ja sanomme sen monta kertaa päivässä, Sirpa sanoi Me Naisten haastattelussa keväällä 2014.

Me Naiset vieraili silloin Selänteiden hulppealla kotitilalla Coto De Gazassa Kaliforniassa.

– Suhteessamme on riittänyt toisen kunnioitusta sekä kipinää, huumoria ja hyvää seksiä. Se on ollut pitkän liittomme salaisuus, Teemu kertoi tuolloin.

Nyt iskä hoitaa

Kun Sirpa alkoi seurustella tuttavaperheen pojan, Teemun, kanssa, tämä oli 19-vuotias. Sittemmin nuorestaparista kasvoi kuusihenkinen perhe. Pojista Eetu, 18, on muuttanut Wisconsinsiin ja pelaa Madison Capitols -joukkueessa. Eemil, 20, Leevi, 16, ja Veera, 8, asuvat Teemun ja Sirpan kanssa Kaliforniassa.

Pelaajantöistä eläkkeelle jäänyt Teemu on ottanut isomman roolin perheen arkikuvioiden pyörittämisessä.

– Urani kovin hinta on ollut se, että olen joutunut olemaan niin paljon poissa kotoa. Olen potenut syyllisyyttä siitä, että kaikki on jäänyt Sirpan hoidettavaksi, Teemu sanoi Me Naisille peliuransa päättyessä.

– Teemun rinnalla eläminen ei ole ollut helppoa, mutta olen kasvanut tähän hiljalleen. Moni asia helpotti sen jälkeen, kun hyväksyin, että kaikki pyörii vain Teemun ympärillä, Sirpa kuvaili.

Selänteet viettävät hääpäiväänsä 19.7.

Sirpa ja Teemu kotipihallaan Coto De Gazassa. Kuva Veikko Kähkönen.
Sirpa ja Teemu kotipihallaan Coto De Gazassa. Kuva Veikko Kähkönen.

Jutun otsikkoa muokattu 9.3.2016 klo 12.12.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.