”Menestys on tuonut rauhaa ja ammatillista itsevarmuutta”. Eero Ritalan haastattelu uudessa Me Naisissa.
”Menestys on tuonut rauhaa ja ammatillista itsevarmuutta”. Eero Ritalan haastattelu uudessa Me Naisissa.

Eero Ritala ja Mimosa Willamo ovat kumpikin Jussi-ehdokkaina rooleistaan elokuvassa Päin seinää.
Eero Ritala ja Mimosa Willamo ovat kumpikin Jussi-ehdokkaina rooleistaan elokuvassa Päin seinää.

Eero Ritala näytteli Jussi-palkinnon tuoneessa Kulman pojat -elokuvassa yhdessä silloisen avopuolisonsa Lotta Kaihuan kanssa. –
Kaikki on ihan hyvin, Eero sanoo erostaan.
Eero Ritala näytteli Jussi-palkinnon tuoneessa Kulman pojat -elokuvassa yhdessä silloisen avopuolisonsa Lotta Kaihuan kanssa. – Kaikki on ihan hyvin, Eero sanoo erostaan.

Näyttelijä Eero Ritala, 31, on jo toistamiseen Jussi-ehdokkaana. Enemmän kuin palkinnoista, mies kuitenkin haaveilee purjeveneestä ja omasta rokkibändistä. – Menestys on tuonut rauhaa, hän myöntää.

Elokuva-alan Jussi-palkinnot jaetaan sunnuntaina. Silloin näyttelijä Eero Ritalalla on taas smokkinsa taskussa siististi viikattu muistilappu kiitospuhetta varten.

– Eiköhän Antti Litja kuitenkin nappaa palkinnon, Eero sanoo ja viittaa Mielensäpahoittajan näyttelijäkonkariin.

Eeron leffa, jouluviikolla ensi-iltaan tullut Päin seinää on tavoittanut noin 50 000 katsojaa ja saanut yhteensä viisi Jussi-ehdokkuutta.

Ensimmäisen Jussinsa Eero voitti kaksi vuotta sitten, elokuvasta Kulman pojat. Nyt menestys näkyy siinä, että töitä tarjotaan enemmän, työttömyysjaksot ovat jääneet lyhyiksi ja ammatillinen itsetunto on vahvistunut.

– Menestys on tuonut rauhaa siitä, että valintani ovat olleet oikeita. Työhön kuuluu aina epävarmuushetkiä: olinko sittenkin paska. Ehdokkuudet ja palkinnot auttavat jättämään epäröinnin vähemmälle, Eero sanoo.

– Maailmani ei silti räjähdä siitä, voitanko Jussin vai en.

Toisen Jussi-palkinnon sijaan Eero haaveilee omasta rokkibändistä sekä purjeveneestä.

– Kotona jo opetettiin, ettei itsestä kannata tehdä suurta draamaa, Eero sanoo.

– Sama pätee työhön, en kuvittele olevani superstara. Ja nekin, jotka ovat, viettävät suht tavallista elämää. Jos Cheekiltä loppuu kahvimaito, kyllä sekin voi poiketa Alepassa ostoksilla.

Outoa hauskaa

Syksyllä Eero juhlii taas yhtä ensi-iltaa, kun Q-teatterin ryhmällä kuvattu Häiriötekijä saa ensi-iltansa. Eero on projektista innoissaan.

– Nostan hattua pienelle anarkismille ja kansalaistottelemattomuudelle. Työssäni olen pyrkinyt noudattamaan ajatusta, ettei kaikkea tarvitsisi tehdä sovinnaisimpaan tyyliin, Eero aloittaa.

– Minua ilahduttaa outo hauska, ei romanttinen eukonkantokomedia. Kun aristokraattinainen paskoo housuunsa viidettä minuuttia ja yrittää kuristaa puolisonsa kuolinvuoteellaan, aletaan olla sopivassa maastossa.

Eeron koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 5/2015!

Lue myös:

Näyttelijä Eero Ritala: "Puolison kanssa työskentely on välillä ihan hirveää"

Armi Toivasen uutuusleffa naurattaa ja hyydyttää hymyn – lue arvio!

Eero Ritala

Helsinkiläistynyt näyttelijä syntyi Espoossa 30.3.1983.

Aloitti elokuvauransa Onni von Sopasessa vuonna 2006. Voitti ensimmäisen Jussinsa 2012 ilmestyneestä Kulman pojista. Kuuluu Q-teatterin taiteelliseen ensembleen.

Tulevia töitä: Heidi Köngäksen ohjaama tv-elokuva Hertta Kuusisesta sekä Aleksi Salmenperän ohjaus Häiriötekijä. Myös Vino show jatkuu Nelosella. Osallistui ensimmäisen kauden Putoukseen.

Harrastaa musiikkia. Keikkailee nimellä DJ Vauvaukki.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.