”Menestys on tuonut rauhaa ja ammatillista itsevarmuutta”. Eero Ritalan haastattelu uudessa Me Naisissa.
”Menestys on tuonut rauhaa ja ammatillista itsevarmuutta”. Eero Ritalan haastattelu uudessa Me Naisissa.

Eero Ritala ja Mimosa Willamo ovat kumpikin Jussi-ehdokkaina rooleistaan elokuvassa Päin seinää.
Eero Ritala ja Mimosa Willamo ovat kumpikin Jussi-ehdokkaina rooleistaan elokuvassa Päin seinää.

Eero Ritala näytteli Jussi-palkinnon tuoneessa Kulman pojat -elokuvassa yhdessä silloisen avopuolisonsa Lotta Kaihuan kanssa. –
Kaikki on ihan hyvin, Eero sanoo erostaan.
Eero Ritala näytteli Jussi-palkinnon tuoneessa Kulman pojat -elokuvassa yhdessä silloisen avopuolisonsa Lotta Kaihuan kanssa. – Kaikki on ihan hyvin, Eero sanoo erostaan.

Näyttelijä Eero Ritala, 31, on jo toistamiseen Jussi-ehdokkaana. Enemmän kuin palkinnoista, mies kuitenkin haaveilee purjeveneestä ja omasta rokkibändistä. – Menestys on tuonut rauhaa, hän myöntää.

Elokuva-alan Jussi-palkinnot jaetaan sunnuntaina. Silloin näyttelijä Eero Ritalalla on taas smokkinsa taskussa siististi viikattu muistilappu kiitospuhetta varten.

– Eiköhän Antti Litja kuitenkin nappaa palkinnon, Eero sanoo ja viittaa Mielensäpahoittajan näyttelijäkonkariin.

Eeron leffa, jouluviikolla ensi-iltaan tullut Päin seinää on tavoittanut noin 50 000 katsojaa ja saanut yhteensä viisi Jussi-ehdokkuutta.

Ensimmäisen Jussinsa Eero voitti kaksi vuotta sitten, elokuvasta Kulman pojat. Nyt menestys näkyy siinä, että töitä tarjotaan enemmän, työttömyysjaksot ovat jääneet lyhyiksi ja ammatillinen itsetunto on vahvistunut.

– Menestys on tuonut rauhaa siitä, että valintani ovat olleet oikeita. Työhön kuuluu aina epävarmuushetkiä: olinko sittenkin paska. Ehdokkuudet ja palkinnot auttavat jättämään epäröinnin vähemmälle, Eero sanoo.

– Maailmani ei silti räjähdä siitä, voitanko Jussin vai en.

Toisen Jussi-palkinnon sijaan Eero haaveilee omasta rokkibändistä sekä purjeveneestä.

– Kotona jo opetettiin, ettei itsestä kannata tehdä suurta draamaa, Eero sanoo.

– Sama pätee työhön, en kuvittele olevani superstara. Ja nekin, jotka ovat, viettävät suht tavallista elämää. Jos Cheekiltä loppuu kahvimaito, kyllä sekin voi poiketa Alepassa ostoksilla.

Outoa hauskaa

Syksyllä Eero juhlii taas yhtä ensi-iltaa, kun Q-teatterin ryhmällä kuvattu Häiriötekijä saa ensi-iltansa. Eero on projektista innoissaan.

– Nostan hattua pienelle anarkismille ja kansalaistottelemattomuudelle. Työssäni olen pyrkinyt noudattamaan ajatusta, ettei kaikkea tarvitsisi tehdä sovinnaisimpaan tyyliin, Eero aloittaa.

– Minua ilahduttaa outo hauska, ei romanttinen eukonkantokomedia. Kun aristokraattinainen paskoo housuunsa viidettä minuuttia ja yrittää kuristaa puolisonsa kuolinvuoteellaan, aletaan olla sopivassa maastossa.

Eeron koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 5/2015!

Lue myös:

Näyttelijä Eero Ritala: "Puolison kanssa työskentely on välillä ihan hirveää"

Armi Toivasen uutuusleffa naurattaa ja hyydyttää hymyn – lue arvio!

Eero Ritala

Helsinkiläistynyt näyttelijä syntyi Espoossa 30.3.1983.

Aloitti elokuvauransa Onni von Sopasessa vuonna 2006. Voitti ensimmäisen Jussinsa 2012 ilmestyneestä Kulman pojista. Kuuluu Q-teatterin taiteelliseen ensembleen.

Tulevia töitä: Heidi Köngäksen ohjaama tv-elokuva Hertta Kuusisesta sekä Aleksi Salmenperän ohjaus Häiriötekijä. Myös Vino show jatkuu Nelosella. Osallistui ensimmäisen kauden Putoukseen.

Harrastaa musiikkia. Keikkailee nimellä DJ Vauvaukki.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.