Elizabeth Gilbert julkaisi kuvan rakkausseremoniastaan kumppaninsa, parantumatonta syöpää sairastavan Rayya Eliaksen kanssa.

Eat, Pray, Love -kirjan kirjoittanut Elizabeth Gilbert, 47, erosi viime vuonna aviomiehestään José Nunesista, koska tajusi rakastuneensa parhaaseen naispuoliseen ystäväänsä Rayya Eliakseen.

The Guardinin mukaan Elizabeth ja muusikkona ja kirjailijana työskentelevä Rayya Elias ehtivät olla parhaita ystäviä 15 vuoden ajan, kunnes Rayyalla diagnosoitiin parantumaton maksa- ja haimasyöpä. Diagnoosin myötä Elizabeth tajusi olevansa rakastunut Rayyaan. Nyt he ovat viettäneet rakkausseremonian.

Elizabeth julkaisi tiistaina Instagramissa hellän ja kauniin kuvan seremoniasta, missä he juhlistivat rakkauttaan muutamien ystäviensä ja perheenjäsentensä läsnäollessa.

Elizabeth kirjoitti kuvan yhteyteen herkän tekstin, jossa kertoi pariskunnan rakkausseremonian olleen spontaani, hiljainen ja intiimi. Tekstin mukaan Elizabethilla ja Rayyalla ei ollut tarvetta tehdä suhteesta laillisesti virallista.

Lue lisää! Eat, Pray, Love -kirjailija paljastaa: Jätin mieheni syöpää sairastavan naisen vuoksi

Näin Elizabeth kirjoitti Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteyteen:

”Rakkaat: Viime vuonna Rayya Elias ja minä koimme yhdessä joitain hyvin vaikeita päiviä – mutta emme tänään. Tämä päivä oli kallisarvoinen ja täydellinen. Yksinkertainen ja spontaani rakkauden seremonia, johon kokoontui kourallinen ystäviä ja perheenjäseniä.

”Lisää vaikeita päiviä on tulossa. Se ei tule olemaan helpompaa. Rayyan sairaus on vakava. Mutta rakkautemme on vahva.”

Seremoniamme ei ollut laillisesti sitova (ei ole tarvetta hälyttää viranomaisia, ihmiset!)…vain hiljainen ja yksityinen juhla sen vuoksi, mistä olemme tienneet jo kauan: Me kuulumme toisillemme.

Lisää vaikeita päiviä on tulossa. Se ei tule olemaan helpompaa. Rayyan sairaus on vakava. Mutta rakkautemme on vahva. Kuljemme yhdessä niin kauan kuin on mahdollista. Loppujen lopuksi, kaikki on Jumalan käsissä.

Luo kauneutta jokaisena päivänä, joka sinulle on annettu.”

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti