Vaikka Jarppi Leppälän ja Jukka Hildénin (oik.) Duudson-temput vievät miehet vaaratilanteisiin, Jukka tunnetaan Duudsoneissa miehenä, joka aina huolehtii muista. Kuva: Jonna Öhrnberg
Vaikka Jarppi Leppälän ja Jukka Hildénin (oik.) Duudson-temput vievät miehet vaaratilanteisiin, Jukka tunnetaan Duudsoneissa miehenä, joka aina huolehtii muista. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Hildén kertoo uudessa Duudsonit-kirjassa isänsä taistelusta alkoholismia vastaan. Isän elämä oli päättyä jo ennen kuin Jukka syntyi, ja toisen kerran se oli katkolla Jukan ollessa parikymppinen.

Jukka Hildén, 34, kertoo tänään ilmestyneessä Duudsonit-kirjassa isänsä alkoholismista. Kirjan mukaan Jukan lapsuus ei ollut helppo, ja Jukka itse kuvailee sitä sanoilla "se oli mitä oli".

– Kun kirjoitin ylioppilaaksi, faija sortui uudestaan dokaamaan. Se oli hirveää aikaa. Yritin lukea ylioppilaskirjoituksiin, ja faija oli niin huonossa kunnossa, että joi eau de colognea ja laattaili verta. Mäkin yritin viedä sen katkolle, mutta ei se onnistunut. Sitä kesti pari vuotta, Jukka Hildén muistelee Jani Niipolan kirjoittamassa Härmästä Hollywoodiin – tositarina Duudsoneista -kirjassa.

Jukan mukaan hänen isänsä juominen loppui lopulta lääkärin suoriin sanoihin: "Jos otat vielä yhdenkin ryypyn, maksasi hajoaa ja sinä kuolet."

– Siinä vaiheessa faija heräsi. Ja siitä päivästä lähtien hän on ollut selvinpäin. Ei ole dokannut eikä polttanut. Ja urheilee tosi paljon, Jukka kertoo kirjassa.

Äiti pelasti isän kallioilta

Kirjasta selviää myös, että Jukan isän elämä oli vähällä loppua, ennen kuin Jukka edes syntyi. Isä oli alkoholisoitunut, liikkui väärissä porukoissa ja päätyi usein tappeluihin ja putkaan.

70-luvun lopulla hän oli jo päättämässä päiviään Helsingin Meilahden kallioilla, mutta yllättäen paikalle sattui sairaanhoitajatyttö. Tämä sai puhuttua miehen pois kallioilta. Nainen oli Jukan äiti.

– Siitä päivästä lähtien faija oli kuivilla melkein kaksikymmentä vuotta. Hienoa on se, että isä on näistä lähtökohdista pystynyt luomaan itselleen onnellisen elämän, joka hänellä on nyt. Sitä mä arvostan, Jukka kertoo kirjassa.

Ristiriitainen rooli vastuunkantajana

Jukka tunnetaan Duudsoneissa miehenä, joka huolehtii aina, että muilla on asiat hyvin. Hänet tunnetaan myös empaattisuudestaan ja oikeudenmukaisuudestaan. Rooli ja luonteenpiirteet ovat perua lapsuudesta, sillä Jukka oli jo silloin vastuunkantaja. Hän huolehti paitsi isästään myös veljestään.

Jukka oli myös äitinsä uskottu. Nuorena hän sai esimerkiksi tietää vanhempiensa erosta ennen muita, ja hänen piti salata asia puoli vuotta.

– On tosi epäreilua tehdä lapselle niin, Jukka sanoo kirjassa.

– Vähän myöhemmin sain äidiltä kirjeen, jossa hän kiitti minua kaikesta, mitä olen perheen eteen tehnyt.

Jukka myöntää, että vastuunkantajan rooli on tuntunut raskaalta, mutta samalla on hän ollut  ylpeä äitinsä osoittamasta luottamuksesta. Jukka korostaa kirjassa myös sitä, miten hänen äidillään on aina riittänyt lämpöä ja rakkautta.

Jani Niipola: Härmästä Hollywoodiin – tositarina Duudsoneista (Johnny Kniga) ilmestyi 21.10.2014

Lue myös:

Duudson-Jarppi kertoo amputoidun peukalonsa taustat: "Olin viikon kuollut peukalo kädessä"

Jukka Hilden ja Jarppi Leppälä: "Emme riitele edes raha-asioista"

10 kiloa laihtunut Duudson-Jarppi suostuu yhä tikkatauluksi

 

Lisää aiheesta:

Pate Mustajärven kahden vuoden ryyppyputki: haki tukea Apulannan Sipeltä juuri ennen sydänkohtausta

Absolutisti Tommy Lindgren: "Isän juominen tuntui sietämättömältä"

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainion rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Uusi Soo Soo -kappale esittelee entistä rohkeamman artistin, ABREUn. – On outoa, että seksi naisen laulamana on tabu, Anna huomauttaa.

Uudella ABREU-artistinimellä esiintyvä Anna Abreu, 27, julkaisi keskiyöllä uuden kappaleensa Soo Soo, jossa puhutaan suorasukaisesti seksistä. Kappale esittelee entistä rohkeamman artistin, joka muun muassa räppää ja laulaa näin:

Oon just niin taitava kuin musta huhutaan / oota vaan, että sulle aukeaa mun boudoir / oota vaan, näytän sulle miten käärmeet lumotaan.

– Mistä tahansa laulankaan, puhun asioista niiden oikeilla nimillä. Seksi on luonnollinen osa meitä kaikkia, eikä siitä laulaminen ole minulle outoa. Sen sijaan on outoa, että seksi naisen laulamana on tabu, Anna huomauttaa.

– Kappaleessa on kyse minun ajatusmaailmastani ja arvoistani: olen oikeasti aika härski mimmi! Tykkään heittää läheisilleni biisin kaltaista läppää, eikä minulla ole heidän kanssaan tabuja.

Me toon hengessä

Annan mukaan kappaleen taustalla on myös syvempi ajatus: jokaisella on oikeus määrätä itse omasta kehostaan. Se osuu yksiin paljon puhutun Me too -kampanjan kanssa, joka vastustaa seksuaalista häirintää. Annan mukaan Soo Soo on kuitenkin tehty vuosi sitten ja ajoitus on sattumaa.

”Vaikka biisissäni on lupaus seksistä, silti minä päätän, milloin se tapahtuu.”

– Biisissäni on minulle tärkeä sanoma. Vaikka siinä on lupaus seksistä, silti minä päätän, milloin se tapahtuu. Sattumoisin Me too -kampanjassa on samaa henkeä. Ero toki on, että minun biisissäni me molemmat haluamme sitä.

Anna on tehnyt viimeisen vuoden ajan kappaleita hänelle uuden tuottajan Tido Nguyen kanssa. Soo Soon kirjoittamiseen osallistui myös muusikko Vilma Alina.

– Vilma oli korvat punaisina kaikista ideoista, joita heitin studiolla. Kun hän kuuli valmiin biisin, hän viestitti minulle: "Apua, en muistanut, että tämä on niin härski!" Meillä oli todella hauskaa kappaletta tehdessämme, jotain taikaa siellä studiossa oli, Anna nauraa.

Syy sometilien tyhjenemiseen

Anna on käyttänyt viimeisen vuoden myös itsetutkiskeluun. Hän halusi päästä eroon vanhoista mielikuvista, jotka hän oli itse luonut itselleen. Artistinimen vaihto liittyi samaan ajatukseen: hän halusi vapautua menneisyydestään.

”Olen käyttänyt paljon aikaa selvittääkseni itselleni kuka oikeasti olen.”

– Olen käyttänyt paljon aikaa selvittääkseni itselleni kuka oikeasti olen. Olen mieltänyt itseni tietynlaiseksi ja antanut ulkopuolisten tekemän määritelmän vaikuttaa siihen, miten itse määrittelen itseni. Nyt uskallan olla rohkeammin ja rehellisemmin oma itseni.

Viime aikoina paljon huomiota on herättänyt myös Annan hiljaisuus sosiaalisessa mediassa, sillä hän poisti Instagramistaan kaikki kuvat. Anna kertoo kiinnostuksen sometilien tyhjenemiseen olleen hänelle yllätys.

– Minulle tuli fiilis, että halusin poistaa kaikki vanhat kuvani, mutta sillä hetkellä sille ei ollut sen suurempaa syytä. En osannut odottaa, miten paljon se kiinnosti. Mutta olihan se mahtavaa: se kertoo siitä, että on edelleen ihmisiä, jotka seuraavat minua 11 artistivuoden jälkeenkin, Anna iloitsee.

Kuuntele ABREUn kappale Spotifysta:

Tanssinäytökset ja -kilpailut pitävät yrittäjä Anitra Ahtolan syksyn kiireisenä. Hän vietti harvinaista vapaailtaa ravintola Palacen avajaisissa miesseurassa.

Tanssikouluyrittäjä Anitra Ahtola nautti uudistuneen ravintola Palacen kutsuvierasavajaisissa harvinaisesta vapaaillasta ulkona. Hän saapui tilaisuuteen komeassa miesseurassa, mutta pysyi salaperäisenä parisuhdetilanteestaan.

– Oikein hyvää kuuluu. Kaikki on hyvin, hän kuvailee hymyillen yksityiselämäänsä.

Ahtolan elämä on juuri nyt tanssintäyteistä.

– Olin vielä tunti sitten verkkareissa kotona ja mietin, että varmaan pitäisi vähän hiuksiakin laittaa. Verkkareissa vietän muutenkin suurimman osan ajastani, varsinkin nyt, kun treenaamme esityksiä ja kilpailuja varten, hän naurahtaa.

Ahtolalla on tällä hetkellä paljon syytä iloon. Perheeseen tuli parin viikon takaisista Performing Arts Soolo -kilpailuista kaksi SM-kultaa, kun hänen nuorempi poikansa Alex sekä tytärpuolensa Yasmin voittivat Suomen mestaruuden omissa sarjoissaan.

– Se oli mieletön viikonloppu. Seuraavaksi lähdemme DCA:n 50 tanssikoululaisen kanssa joulukuussa maailmanmestaruuskisoihin. Alex, Yasmin ja 10-vuotias Anina kisaavat kaikki siellä, Ahtola kertoo.

”Verkkareissa vietän muutenkin suurimman osan ajastani.”

Ahtolan uusioperheessä tanssiminen on todellinen elämäntapa, ja osalle lapsista siitä on alkanut muodostua myös ammatti. Alex palasi juuri Suomeen New Yorkista, missä hän oli hankkimassa uutta tanssioppia.

– Yasmin taas miettii parhaillaan, haluaako hän suuntautua enemmän opetuspuolelle vai tanssijaksi. Ja Anina haluaisi vain tanssia. Hän aina kysyy, että onko pakko käydä koulussakin, että eikö voisi vain tanssia, Ahtola nauraa.