Duudsoneiden Jukka Hildénin mukaan Paris Hilton vei hänet käsittämättömiin bileisiin. Kuvat: IS/Tuomas Selänne ja Shutterstock
Duudsoneiden Jukka Hildénin mukaan Paris Hilton vei hänet käsittämättömiin bileisiin. Kuvat: IS/Tuomas Selänne ja Shutterstock

Duudsoneiden Jukka Hildén muistelee uudessa Duudsonit-kirjassa, millaista Hollywoodin glamourelämä oli.

Duudsoneiden Jukka Hildén kertoo uudessa Duudsonit-kirjassa, millaista oli yrittää läpimurtoa Yhdysvalloissa. Vuonna 2005 Jukka vietti lähes koko vuoden yksin Los Angelesissa ja yritti luoda kontakteja, kun muut duudsonit olivat pääosin Suomessa.

– En ole elämässäni ollut niin yksinäinen, kun ei siellä ole oikeita ystäviä. Suomessa mulla on aina ollut tosi iso ystäväpiiri. Ihmisiä, joiden kanssa pystyn jakamaan ilot ja surut. Losissa ei ollut mitään muuta kuin who do you know, how much do you earn, what do you do. Kolmella kysymyksellä muut siellä vetivat, Jukka kertoo Härmästä Hollywoodiin – tositarina Duudsoneista -kirjassa.

Jukka tutustui Los Angelesissa miljoonaperijätär Paris Hiltoniin (kuvassa) ja tämän silloiseen poikaystävään Stavros Niarchosiin Jackass-ryhmän Steve-O:n kautta. Jukan mieleen on jäänyt erikoinen reissu Las Vegasiin.

– Pyörin jossain niiden sviitissä, jossa oli keilaradat sisällä, kääpiöistä koottu KISS-coverbändi ja pari kaksisataakiloista muijaa porealtaassa. Ihan käsittämätön meno joka paikassa.

"Mua ei kiinnostanut lähteä mukaan siihen peliin"

Jukkaa alkoi tympiä nopeasti Hollywood-kerman pinnallisuus. Häneltä kysyttiin aina samat paljonko tienaat-, ketä tunnet- ja mitä teet -kysymykset.

– Vastasin niille aina ihan mitä sattuu. Olen kuusta. Myyn kissanhiekkaa. Mua ei kiinnostanut lähteä siihen peliin mukaan.

Sosiaalisen pelin rikkominen oli Jukan mukaan lopulta hyvä juttu ja ainut tapa ravistella muita.

– Kaikki näyttivät miettivän, että mikä ihmeen jätkä tää on. Pyörii Paris Hiltonin kanssa. Ne meni ihan sekaisin, mutta mä opin tosi paljon. Se suomalaisuus, että pidetään pää kylmänä, oli ainut oikea ratkaisu. Se on ollut tosi iso juttu, että on pitänyt jalat maassa eikä ole lähtenyt hörhöilyyn mukaan.

Los Angelesissa Jukka oppi arvostamaan entistä enemmän erityisesti toisen duudsonin, Jarno "Jarppi" Leppälän, ystävyyttä ja aitoutta. Hän sai paljon tukea myös suomalaisten Hollywood-yhteisöltä, johon kuului ohjaaja Renny Harlin, extremeurheilija ja ohjaaja Iiro Seppänen ja Teemu Huuhtanen, joka on juontaja Vappu Pimiän aviomies. Huuhtanen työskenteli Los Angelesissa Sulakkeella, sittemmin Rovio-peliyhtiössä ja nykyään peliyhtiö Next Gamesin toimitusjohtajana.

– Varsinkin Jarppi on aina ollut sellainen lupsakka ystävä, rehellisyyden peili. Se on aina oma itsensä, sen kanssa ei tarvitse teeskennellä mitään.

Kirjassa Jukka ja muut duudsonit kertovat myös ikimuistoisista Playboy-pyjamabileistä Hugh Heffnerin kartanolla, pikaisesta kohtaamisesta Brad Pittin kanssa ja European Music Awardsien vip-bileistä.

Jani Niipola: Härmästä Hollywoodiin – tositarina Duudsoneista (Johnny Kniga) ilmestyi 21.10.2014

Lue myös:

Duudsoneiden Jarppi kertoo amputoidun peukalonsa taustat: "Olin viikon kuollut peukalo kädessä"

Duudsoneiden Jukka Hildén isänsä alkoholismista: "Yritin saada hänet katkaisuun"

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti