Saija-Reetta Kotiranta ja Isla-tytär. Kuva: Jonna Öhrnberg
Saija-Reetta Kotiranta ja Isla-tytär. Kuva: Jonna Öhrnberg

Salatuista elämistäkin tuttu näyttelijä iloitsee, ettei hänen tarvitse puhua työasioista kotona.

Reilu pari vuotta sitten rankan avioeron läpikäynyt Saija-Reetta Kotirinta on löytänyt rinnalleen uuden elämänkumppanin. Saija-Reetta kertoi ilouutisesta Tuhkimon tarina -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä, joka oli optikkoliike Specsaversin järjestämä.

– Kotoani löytyy tätä nykyä mies. Olemme pitäneet vuoden verran yhtä, ja olen todella onnellinen. Hän työskentelee aivan eri alalla kuin minä, mikä on aika virkistävääkin. Meidän ei tarvitse puhua työasioista kotona, silminnähden iloinen Saija-Reetta sanoi.

Näyttelijä saapui katsomaan elokuvaa nelivuotiaan Isla-tyttärensä kanssa. Saija-Reetan mukaan tytön yhteishuoltajuus tämän isän ja Saija-Reetan ex-miehen Ivan Puopolon kanssa on sujunut ongelmitta.

– Yhteishuoltajuus on toiminut hyvin, ja Isla osaa jo ottaa siitä kaikki hyvät puolet irti. Hän on oppinut, että molempien vanhempien kanssa voi käydä erikseen elokuvissa, jolloin saman leffan voi katsoa useampaankin kertaan.

– Välillä Islaa tosin harmittaa, että hänellä on kaksi kotia ja hänen pitää siirtyä paikasta toiseen. Mutta pääosin kaikki on mennyt todella hyvin. Lapset ovat onneksi hyvin sopeutuvaisia, Saija-Reetta jutteli.

Omaa musiikkiakin tekevä Saija-Reetta työstää seuraavaksi Uuno Turhapuro -näytelmää Tampereen uuteen kesäteatteriin. Syksyllä hänet nähdään puolestaan Tampereen komediateatterin Vuokravaimo-komediassa, joka sijoittuu pelimaailmaan.

– Pääsen näyttelemään Vuokravaimossa hyvin erilaisia hahmoja, niin naisia kuin miehiäkin. Olen näytellyt aikaisemmin vain kerran miestä ja silloinkin esitin Hitleriä. Positiivisempaan suuntaan ollaan siis menossa, Saija-Reetta naureskeli.

Lue lisää:

Yllättäen jätetty Saija-Reetta Kotiranta: ”Ketään ei voi pakottaa rakastamaan”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla