Hope Hicks matkustaa Donald trumpin mukana kaikkialle. Kuva: Lehtikuva.
Hope Hicks matkustaa Donald trumpin mukana kaikkialle. Kuva: Lehtikuva.

Donald Trumpin vaalikampanjassa medisuhteista vastaa 27-vuotias Hope Hicks, teinimalli, ex-urheilija ja kolmannen polven promoammattilainen.

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän miljardööri-yrittäjä Donald Trumpin, 70, kampanjan sisäpiiriin on uiskennellut vain yksi nainen. Tai no, oikeammin Hope Hicks napattiin sinne.

Hicks hoiti Ivanka Trumpin muotibrändin sekä Trumpin kiinteistöbisneksen peeärrää saadessaan kutsun Donaldin toimistoon, jossa isäntä ilmoitti, että teikä on nyt vaalikampanjan lehdistösihteeri. Piste.

27-vuotias entinen teinimalli ja mestaruustason haavipalloilija hoitaa nyt virkaa, josta Hillary Clintonin leirissä vastaa useampi kokenut media-ammattilainen. Hicks vastaa Trumpille sateleviin haastattelupyyntöihin ja muokkaa Trumpin sanelusta julkaisukelpoiset twiitit.

Ehdokastaan hän puhuttelee ’mister Trump’ tai ’sir’.

Näin Trump twiittasi viime viikolla vieraillessaan Skotlannissa juuri brexit-äänestyksen jälkeen.

”Saavuin juuri Skotlantiin. Paikka on ihan villinä äänestyksestä. Ottivat maansa takaisin aivan kuten me otamme takaisin Amerikan.”

Trumpilta jäi huomaamatta, että 62 prosenttia skoteista oli äänestänyt EU:ssa pysymisen puolesta.

Luopui kodistaan, erosi poikaystävästään

Hicks on kolmannen polven pr-ammattilainen: hänen isänsä on edustanut muun muassa tupakkayhtiöitä sekä NFL-liigaa, ja isoisä esimerkiksi Texacoa 1970-luvun öljykriisissä. Ennen siirtymistään Trumpien palkkalistoille Hicks työskenteli Hiltzik Strategies -toimistossa, joka hoitaa suuryrittäjien ja Hollywood-tähtien mediayhteyksiä.

– Isäni sanoi aikoinaan, ettei kunnon työnteolle ole korviketta. Jos tekee kovasti töitä ja jollekin, joka haastaa ja voimaannuttaa, silloin menestyy, Hope lausui Marie Clairen haastattelussa kesäkuussa.

Rooli Trumpin kampanjassa on ollut sen verran intensiivinen pesti, että sen aikana Hicks on muuttanut siskonsa kimppakämpästä Trumpin omistamaan asuntoon ollakseen nopeammin pomon tavoitettavissa. Myös kuuden vuoden seurustelusuhde tyssäsi työn vaativuuteen.

Tunnevainua ja pelisilmää

Tulisena ja ailahtelevaisena pidetyn Trumpin uskottuna Hicksiltä vaaditaan äärimmäistä tunnevainua ja pelisilmää. Hän on kieltäytynyt useimmista haastatteluista varoen viemästä huomiota pomostaan. Hicksiä on kuvailtu naiseksi, joka ymmärtää Trumpia täydellisesti ja joka on ansainnut tämän luottamuksen.

Hicksin perheystävät ovat kuitenkin hämillään, miksi moderni nuori nainen työskentelee ehdokkaalle, jota on kuvailtu naisvihaajaksi, rasistiksi ja fasistiksikin.

13-vuotiaana Hope Hicks esiintyi paikallislehdessä, jossa kerrottiin nuorten siskosten teinimallityöstä. Tuolloin Hope haaveili näyttelijänurasta ja suunnitteli: ”Jos näytteleminen ei onnistu, voisin nähdä itseni mukana politiikassa.”

Ties vaikka Valkoisen Talon lehdistösihteerinä?

Lähteet: New York Times, Marie Claire

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...