Idols-voittaja Diandra Flores, 17, haaveilee räjähdyksistä ja trendibaareista.

Katsoit Idolsia jo lapsena. Miltä tuntui voittaa nyt itse?
Voitto on parasta maailmassa. Toisaalta uskon, että tajuan voittoni kunnolla vasta vuoden päästä. Niin kävi silloinkin, kun voitin Staraoke-kilpailun. Olen ylpeä itsestäni ja siitä, miten vahva olen ­ollut. Idols ei ollut helppo kokemus. Teimme pitkää päivää ja olimme jatkuvasti ihmisten arvosteltavina. Pienet pahat puheet eivät enää hetkauta.

Sinua ylistetään kaikkien aikojen Idols-tähdeksi. Saadaanko sinusta Suomeen oikea superstara?
Olen kova unelmoimaan, ja minusta olisi mahtavaa olla kansainvälinen tähti. Haluaisin keikkua lavalla Lady Gaga -tyylisessä showssa, jossa olisi savua, tuulikoneita, räjähdyksiä ja näyttäviä asuja. Olen vähän harakka ja tykkään kaikesta kimaltavasta. Nauhoitin lapsena videokasetit gaaloja täyteen, ja haluaisin tietää, millaista on kävellä punaista mattoa pitkin ensi-iltaan. Toisaalta Suomessa esiinty­minen ja Emma-gaalakin riittäisivät.

Oletko perinyt musikaalisuutesi kotoa?
Vanhempani laulavat vain omaksi ilokseen. Minun ja äitini bravuuri on Krokotiili-rock, jota hoilaamme täysillä ja kikatamme. Isosiskoni soittaa selloa, minä ja pikkusiskoni viulua. Olemme joskus yrittäneet soittaa yhdessä, mutta siitä ei tule mitään. Pikkusiskoni on pippurinen ja isosiskoni pomottaa. Joudun meistä kilteimpänä sanomaan, että älkää tapelko.

Kun täytät 18, menetkö autokouluun ja baariin?
Ajattelin pienenä, että kaksi maailman vaikeinta asiaa ovat nokkahuilun soitto ja autolla ajaminen. Olen selättänyt nokkahuilun, joten ehkä opin ajamaankin. Ja totta kai haluan juhlimaan kavereitten kanssa. Hyvinkäällä ei taida olla hienoja paikkoja, mutta voisin aloittaa löytöretkeilyn Helsingin trendibaareista. Kotoa en haluaisi vielä muuttaa. Olen tällainen mammantyttö.

Teinit ovat usein ujoja, mutta sinä vedät Whitney Houstonia jäähallissa. Miten olet noin rohkea?
Olin rohkea jo lapsena. Kun idolini Riitta-täti ja Ti-Ti Nalle jakoivat nimmareita konsertin jälkeen, pyysin äitiäni kysymään, miten ohjelmaan pääsee mukaan. Kuvasin sitten musiikkiopiston salissa koelaulu­videon, jossa soitin pianoa, tanssin ja lauloin siansaksaksi Laura Voutilaisen euroviisukappaleen. Pääsin sillä viikoksi ohjelman kuvauksiin.

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.