Kuva Jouni Harala
Kuva Jouni Harala

Diana Neumann oli juuri löytänyt elämäänsä uuden rakkauden, kun hän sai tietää sairastavansa syöpää. – Välillä tuntuu, että olen Ramin kannalta huono kauppa.

Kaksi vuotta sitten Diana Neumann, 42, tapasi ravintolan tuulikaapissa miehen, joka kiinnitti heti hänen huomionsa. Pian kävi ilmi, että mies oli vanha tuttu. Hehän olivat pyörineet vuosia sitten samoissa piireissä. Silloin molemmilla oli kuitenkin omat perheensä ja parisuhteensa.

Nyt molemmat olivat eronneet ja kaipasivat elämäänsä uutta rakkautta. Tuulikaappitapaaminen johti nopeasti seurusteluun, yhteen muuttoon ja viime kesänä kihlautumiseen.

Diana ja kihlattu, Rami Sillfors, 47, saivat nauttia uuden rakkautensa huolettomasta tunnelmasta vain muutaman kuukauden, kun selvisi, että Dianaa jo pitkään vaivanneet selkä- ja vatsakivut johtuivat suolistosyövästä.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, nyt minä kuolen. Ja sitten kysyinkin ääneen, kuolenko minä. Lääkäri vastasi, ettei voi tietää, Diana muistelee.

– Kyllä se tieto oli aika luhistava, sanoo puolestaan Rami.

Lisää huonoja uutisia oli tulossa vähän myöhemmin. Syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin ja lopulta kävi ilmi, että etäispesäke löytyy myös maksasta.

– Maksaleikkaus on vaativa ja vaikea. Viisitoista vuotta sitten mitään ei olisi ollut edes tehtävissä.

Diana leikattiin ja viime elokuussa ensimmäisessä kontrollissa kaikki näytti olevan hyvin.

– En minä silti terve ole tai mitenkään selvinnyt. Jos kahden vuoden kuluttua tulokset ovat puhtaat, voin vähän huokaista, Diana sanoo. Seuranta jatkuu vähintään seuraavat viisi vuotta.

Tuore suhde koetuksella

Diana sanoo, että jokainen syöpäpotilas joutuu miettimään kuolemaa, halusi tai ei.

– Mieli valmistaa ihmistä pahimpaan. Itsekin olen tehnyt sinunkauppoja kuoleman kanssa. Enää en pelkää kuolemaa, se ei ole ihan niin paha asia kuin aiemmin. Mutta kun ajattelen poikiani, syöpä saa turpiinsa.

Tuoreen parisuhteen sairastuminen suisti jengoiltaan.

– Minulle tulee välillä paha olo Ramin puolesta. Välillä tuntuu, että olen hänen kannaltaan huono kauppa, ihan kuin häntä olisi petetty.

– Minä tekisin mitä tahansa poistaakseni Dianan tuskat. En myöskään ole koskaan tavannut Dianan kaltaista taistelijaa. Tiesin, että hän on kova jätkä, mutta en tiennyt, että hän on ihan näin kova, sanoo puolestaan Rami.

Diana ja Rami ovat sitä mieltä, että sairaus on syventänyt heidän suhdettaan.

– Kaikessa kauheudessaankin se on ainutlaatuinen yhteinen kokemus. Voimaa tulee siitä, että asiat ovat kuitenkin menneet koko ajan hyvään suuntaan. Asenteemme on, että syöpä hoidetaan yhdessä pois päiväjärjestyksestä.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.